Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Sa dispara Bechtel!


autostrada transilvaniaLocuitorii din Iara au blocat dumul judeţean 108 M, nemulţumiţi că autocamioanele care lucrează la autostradă le distrug casele.
Sătenii din Iara acuză Bechtel că le permite şoferilor să circule cu autocamioanele supraîncărcate şi cu viteze mari, fapt care a dus la distrugerea drumurilor şi caselor din comună
. Ei au blocat pentru a doua oară în această săptămână drumul care trece prin comună şi ameninţă că protestul va continua şi azi.

“Anul trecut au renovat copiii casa. Acum a crăpat tavanul. Noaptea nu vă pot explica ce zgomot este. Trepidează casa, ca şi cum ar trece tancurile”, a explicat Elena Tapangea. “Să dispară de aici Bechtel. Să se ducă de aici. Ne-au distrus casele şi şoseaua. Să le fie ruşine”, a spus Victor Lămurean.

El se plânge că, în ciuda protestelor repetate, autorităţile nu au luat măsuri. “Am protestat şi ieri şi astăzi şi tot protestăm de un an de zile, dar nu se întâmplă nimic. Nimeni nu i-a chemat aici pe cei de la Bechtel. Să îl cheme pe director, să îi spună să repare, să facă şosele”, a explicat bărbatul.


“Le dăm în cap la şoferi”


“O să ajungem să luăm furca, lopata şi să le dăm în cap la şoferi. Aşa nu se mai poate. Trec câte 10-20 de maşini încărcate, una după alta. Tremură casele şi şoselele. îşi bat joc de noi”, a adăugat Lămurean. “Le-au făcut drum peste vale, să nu treacă prin comună, dar tot vin pe aici”, a completat un alt localnic.

Câţiva localnici, în frunte cu Marin Fărcaş, au început să repare drumul, în speranţa că astfel vor reuşi să circule mai uşor înspre Cluj. “Ăştia de la autostradă au stricat drumul şi satul şi reparăm cât putem cu două femei. Unii şoferi râd de noi. Drumul e calculat pentru 30 de tone şi ei vin cu 70 de tone”, a povestit Fărcaş.

 

“Cratere pe străzi”

 

“Cinci primării – Iara, Băişoara, Valea Ierii, Săvădisla şi Mihai Viteazul – am decis să blocăm drumul anul trecut, în vară. Luni a avut loc primul protest, între orele 11.00 şi 13.00, iar astăzi (ieri –n. red.), cel de-al doilea. Efectul este slab pentru că în două ore nu se observă. încercăm să organizăm un protest mai mare”, a afirmat primarul din Iara, Ioan Dorin Popa.

El a precizat că pentru protest au semnat 266 de persoane, dar au protestat mai multe. “Sunt cratere pe străzi. Traficul este foarte intens, trec peste 100 de maşini zilnic”, a mai explicat primarul, care se plânge de faptul că şi sistemul de canalizare al comunei a fost afectat.

“Mâine merg la reprezentanţii Bechtel să vedem ce soluţii ne oferă. S-a discutat cu Poliţia Rutieră, cu RAADPP (Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat –

n. red.), iar Consiliul Judeţean a spus că ne mai alocă nişte fonduri pentru întreţinerea drumului”, a precizat Ioan Dorin Popa.

 

Sgârcitu: “Reparăm drumurile”

 

Contactat de ZIUA de Cluj, Bogdan Sgârcitu, directorul de comunicare al Bechtel, a declarat că responsabilitatea întreţinerii drumurilor judeţene este a autorităţilor, nu a companiei americane.

 

El a adăugat că în 2006 Bechtel a încheiat un protocol cu RAADPP, pentru a ajuta la întreţinerea drumurile judeţene folosite şi de maşinile care aduc materiale pentru Autostrada Transilvania. “împreună cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania (CNADNR) şi cei ai autorităţilor locale, încercăm să găsim soluţii de rezolvare a situaţiei, atât pe termen scurt, cât şi pe termen lung”, a explicat Sgârcitu.

 “Din măsurile luate până acum se numără construcţia a zeci de kilometri de drum de serviciu, paralel cu aliniamentul, doar pentru transporturile grele, dar şi mobilizarea utilajelor noastre pentru întreţinerea unor porţiuni din drumul judeţean 107 L”, a adăugat directorul de comunicare al Bechel.

 “Pentru a răspunde solicitărilor venite din partea locuitorilor şi autorităţilor din satele Surduc şi Iara vom mobiliza o echipă proprie în zonă, care să repare drumul şi să cureţe şanţurile”, a precizat Sgârcitu.

 

 1-20din 270 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri