Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 8 feb 2008
EUR 3,676
USD 2,538
XAU 74,5957

Google
Coridorul IV Nadlac - Pitesti - Constanta

indicator coridorul IV paneuropeanIn martie 2004, la Creta a fost organizata cea de-a doua Conferinta a Transportului Pan-European. Cu aceasta ocazie au fost definite 10 trasee. La Helsinki, in 1997, au fost facute cateva modificari. La aceasta conferinta Romania a obtinut trasarea (nefireasca) a Coridorului IV prin Bucuresti - Constanta. Traseul complet al Coridorului IV este Dresden/Nuremberg - Prague - Vienna - Bratislava - Győr - Budapest - Arad - Bucharest - Constanţa / Craiova - Sofia - Thessaloniki / Plovdiv - Istanbul.[vezi harta]
In aceasta sectiune vom aborda dezvoltarea sectorului Nadlac - Arad - Timisoara - Lugoj - Deva - Orastie - Sibiu - Pitesti. Sectorul Pitesti - Bucuresti (A1) respectiv Bucuresti - Constanta (A2) sunt tratate separat.

Lungime totala 824 km
Lungime Construita -
Indicativ rutier -

 

Hotararea Guvernului nr. 566/2006 privind declansarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii "Constructia variantei de ocolire Deva si Orastie la profil de autostrada" Publicata în M.Of. nr. 435/19-05-2006

Anexa la Hotararea Guvernului nr. 566/2006.

 

Scrie-ne parerea ta pe forum  

Harta Coridorul IV Paneuropean - Traseul autostradei Nadlac - Constanta
Harta Coridorul IV Paneuropean - Traseul autostradei Nadlac - Constanta

- tronsonul Nădlac – Arad (38 km) – este in licitatie pentru desemnarea proiectantului, care va întocmi Proiectul Tehnic la nivel de Detalii de Execuţieşi Documentaţia de Licitaţie.

- tronsonul Arad-Timişoara şi variantă ocolire Arad (44 km) şi tronsonul Timişoara-Lugoj (43 km) – a fost elaborat şi avizat studiul de fezabilitate şi se află în curs de elaborare studiul de impact asupra mediului.

- tronsonul Lugoj-Deva (91 km) – licitatie pentru desemnarea proiectantului care va elabora Proiectul Tehnic şi Documentaţia de Licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

- tronsonul Deva-Orăştie (32,8 km) – s-a semnat şi se derulează contractul de asistenţă tehnică pentru suport institutional pe durata implementarii contractului de supervizare si executie lucrari.

- tronsonul Orăştie-Sibiu (70,4 km) – se deruleaza procedura de licitatie pentru desemnarea proiectantului care va elabora Proiectul Tehnic şi Documentaţia de Licitaţie pentru execuţia lucrărilor.

Pentru varianta de ocolire Sebeş este in curs licitatia pentru desemnarea proiectantului care va elabora Proiectul Tehnic si Documentatia de Licitatie pentru executia lucrarilor.

S-au executat lucrări, la profil de autostradă, la varianta de ocolire a oraşului Sibiu (23,5 km) – (stadiu fizic: 58,7 %).

- tronsonul Sibiu-Piteşti (120 km) – licitatie pentru desemnarea unei firme de consultanta care va elabora studiul de fezabilitate.
S-au executat lucrări, la profil de autostradă, la varianta de ocolire a oraşului Pitesti (15,2 km) – (stadiu fizic: 34 %).

 1-20din 65 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana a determinat schimbarea contextului regional si va impulsiona, probabil, constructia si modernizarea de sosele si cai ferate. Din '89 si pana acum am asistat la tot felul de ezitari, renuntari, schimbari de trasee, de multe ori pe criterii mai putin obiective decat cele legate de eficienta economica (iar traficul international poate sa o creasca si doar astfel putem avea autostrazi de calitate). Criteriile pentru stabilirea prioritatilor in constructia de autostrazi au parut a fi mai mult indreptate (conform a numeroase pareri de pe forumuri) spre latura sentimentala, chiar egoista, a interesului local si mai putin a interesului national si cu atat mai putin a celui european. Nu poate fi minimalizata pentru nimeni dorinta de a avea o auostrada in zona in care traieste si este de dorit ca Romania sa aiba o adevarata retea, dar asta nu ar fi trebuit sa se intample in detrimentul unor cai de transport de nivel de importanta superior. Pa

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Doream, prin participarea la acest forum, inca de la primele postari, sa atrag atentia asupra unui segment de transport foarte important pentru Romania si anume ramura sudica a coridorului IV pan-european. Lupta pentru castigarea cailor de transport europene este foarte dura pentru ca aduce cele mai mari si sigure venituri. Avantajele unei infrastructuri corespunzatoare sunt, in buna masura, cunoscute de toata lumea, cele mai importante fiind legate de atragerea de investitii si progresul economic al zonelor strabatute. In dorinta de a fi la curent cu proiectele de dezvoltare rutiere si feroviare ale zonei mele, am urmarit si siturile vecinilor nostri bulgari si cele europene, in special despre coridoare pan-europene si proiectele axelor prioritatre TEN-T, care sunt mult mai clare in ceea ce doreste in acest domeniu. Dar cel mai mult mi-a atras atentia promptitudinea cu care au actionat sarbii atunci cand au observat ca, in primele luni de la aderarea Romaniei si Bulgariei, le-au s

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Macar pe hartie, suntem buni! A aparut si replica la propunerea de autostrada dintre sarbi si unguri, de la Smederevo pana la Debrecen si apoi spre Slovacia si Polonia. Si anume soseaua express Nyireghyhaza - Satu Mare - Baia Mare. Nyireghyhaza reprezinta pentru cei din Satu -Mare si Baia Mare cam ce reprezinta Szeged pentru Timisoara si Ruse pentru Bucuresti adica zona importanta pentru shopping. Aceasta sosea express poate colecta traficul catre S-S-E dinspre Polonia, (care la randul ei aduna traficul din Tarile Nortice si Tarile Baltice) si Slovacia in principal si poate contribui si ea la rentabilizarea autostrazii Transilvania. In acelasi timp (pentru ca exista autostrada de la Budapesta pana langa Nyiregyhaza cu intentia de a merge probabil spre Ucraina) poate colecta o parte din trafic, fiind alternativa la autostrada Cluj - Tg. Mures - Iasi. Privind pe o harta, se vede ca aici ar fi punctul cheie pentru rute catre nordul si sudul Marii Negre, la granita Uniunii Europene.

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
infrastructura.haos
Traseul initial al Coridorului IV prin Romania era doar prin Timisoara si Tr Severin. In urma negocierilor Romania a reusit sa duca C4 prin Bucuresti. Cu toate acestea nu am construit decat de la bucuresti la constanta, o autostrada cu trafic sezonier. Atunci Romania a avut de castigat si datorita razboiului din fosta iugoslavie. Acum insa razboil s-a terminat, iar in tarile din fosta iugoslavie exista autostrazi (pana si sarbii au mai multi km ca si noi) iar traseul prin aceste tari este mai scurt pana in sudul europei. Astfel Romania s-a scos singura de pe traseul european prin taraganarea inceperii lucrarilor la Coridorul IV. Probabil ca nu va mai dura mult pana cand se va oficializa noul traseul al Coridorului IV. Inclusiv pentru europa ar fi mai ieftin sa mai complecteze cativa km de autostrada ce la lipsesc vecinilor decat sa faca unele noi la noi. Chiar daca Romania va construi Coridorul IV este posibil sa fie prea tarziu, daca ungurii, sarbii, bulgarii termina inaintea noast

Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centura Sibiu| Centura Timisoara| DN66| DN6 Timisoara - Lugoj| Norme TEM| Reteaua de drumuri| Statistici nationale| Statistici europene| linkuri