Prima pagina    Forum

Special
 » Sondaj


Curs valutar 26 nov 2007
EUR 3,592
USD 2,415
XAU 64,9784

Google

Primul asfalt pe Bechtel, in octombrie


Ministrul Borbely Laszlo declara ca primii noua kilometri din autostrada vor fi gata in acest an, dar Compania de Autostrazi spune ca nu se va putea circula pe acea portiune.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, a declarat simbata, la Timisoara, ca pe autostrada Transilvania se lucreaza intens, iar pina la sfirsitul anului ar trebui sa fie terminati circa 9 kilometri, urmind ca anul viitor sa fie realizati inca 40 de kilometri. Optimismul acestuia este spulberat de conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care spune ca, in cel mai bun caz, vor fi dati in exploatare in luna octombrie a acestui an citiva kilometri de autostrada intre localitatile Ciurila si Savadisla din judetul Cluj, insa cel mai probabil portiunea va fi terminata in primavara anului viitor. Deoarece aceste doua localitati nu au noduri rutiere de conectare la autostrada, prima portiune pe care se va putea si circula va fi cea de 42 de kilometri dintre localitatile Turda si Gilau, care va fi deschisa in octombrie 2008.

Mihai Grecu, director general al Companiei de Autostrazi, spune ca, intr-adevar, primii opt kilometri trebuiau asfaltati in toamna acestui an, dar nu s-a reusit definitivarea acestora din cauza absentei balastului si a materialului de umplutura necesar. „Potrivit contractului semnat cu Bechtel, statul trebuia sa-i asigure firmei americane carierele de exploatare a acestor materiale, in caz contrar firma americana urmind sa cumpere balastul de pe piata libera. Nu s-a reusit inca exproprierea terenurilor necesare pentru infiintarea acestor exploatatii de balast si singura varianta este ca Bechtel sa cumpere de pe piata libera aceste materiale. Dar este mult mai ieftin daca statul asigura aceste exploatatii“, spune Grecu.

Mihai Grecu afirma ca la acest moment se pot turna 800 de metri, dar ca Bechtel refuza asfaltarea, afirmind ca nu este avantajos pentru ea sa porneasca statia de asfalt doar pentru atit. „Bechtel ne-a zis ca o statie de asfalt trebuie sa mearga cel putin o saptamina si trebuie turnati cel putin 5-6 kilometri pentru a fi avantajos“, a mai precizat directorul CNADNR.

„La nivelul Ministerului Transporturilor s-au urgentat procedurile si la ultimele sedinte de guvern nu s-a intimplat sa nu intre vreun proiect cu indicatori tehnico-economici. Cu problema terenurilor a fost o perioada foarte intensa. La autostrada Transilvania se construieste din plin si cred ca primii kilometri vor fi dati in folosinta anul acesta“, a spus Borbely Laszlo.

Potrivit ministrului, pe tronsonul autostrazii Transilvania, cheltuielile de constructie ajung zilnic la aproximativ un milion de euro. Ca urmare, pina la sfirsitul anului ar putea fi dati in folosinta primii kilometri de autostrada. „Circa noua kilometri de autostrada ar trebui dati in folosinta anul acesta, iar anul viitor ar urma sa mai fie dati in folosinta peste 40 de kilometri“, a precizat Borbely.


 1-20din 174 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
Air
contrar celor scrise de colegii mei de forum nu cred sincer ca lucrurile stau chiar asa. In mod sigur va fi Autostrada, cu tot cu banda de refugiu.Am aruncat o privire pe proiectul autostrazii pus pe site-ul autostrada-transilvania.ro. Deschiderea podurilor peste calea de rulare (peste autostrada propriu zisa) e prevazuta sa fie suficient de mare ca pe viitor daca va fi necesar autostrada sa se poata lati la 3 benzi de circulatie pe sens. Haideti sa o luam usor metodic. E stiut faptul ca un km de autostrada la preturile europene costa : 3.5-5 mil euro/km la campie. 5.5-7mil euro/km in zona de deal 7.5-10 (si chiar mai mult) mil euro/km in zona de munte. Acestea sunt niste preturi aproximative nu sunt f exacte, dar le folosesc pt a putea explica rationamentul Cati km are viitoarea autostrada?! 415kmX 5.5mil euro/km=2282 milioane euro adica 2.3miliarde euro. Acesta ar fi un pret corect, dar pe langa aceasta suma se mai adauga nodurile rutiere; podurile peste diverse vai sau

Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
Nebhotep
:x asta e chiar culmea. era de asteptat sa coste Autostrada Transilvania mai mult decat era anuntat cu surle si trambite in 2004, dar scuza pentru aceasta este de-a dreptul penibila. Cum poti sa aloci 2 miliarde de euro din banii poporului si sa afirmi cu nerusinare ca nu stii pe ce ai dat banii. Asta e incununarea nesimtirii romanesti.

Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
aby2700
Cum este posibil ca dupa 2 ani de la inceperea lucrarilor la autostrada Transilvania sa se ajunga la concluzia ca nu va fii autostrada ci drum cu 2 benzi. Astia chiar sunt idioti. Cei care au semnat constractul nu stiau ce semneaza? Ar trebui pusi toti la zid si impuscati.

Autostrada Transilvania ->Stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania- Sectiunea 3c
Utilizator:
infrastructura.haos
• Continuarea activitatilor de terasamente intre km 14 si 28; • Inceperea activitatilor de realizare a umpluturilor; • Continuarea excavatiilor si pregatirea platformei de la Suplacu de Barcau; • 16.000 mc de pamant vegetal excavat, 140.500 mc excavarea in masa si 11.000mc activitati de umplere; • Continuarea activitatilor structurale ce includ lucrari de fundatii si elevatii, precumsi activitati de podete dalate • Continuarea productiei de grinzi de tip T, turnandu-se un numar de 42 grinzi de tipT si 173 de piloti; • Se continua instalarea Statiei de Asfalt si Statiei de Grinzi U de la Suplacu deBarcau.

Autostrada Transilvania ->Stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania- Sectiunea 2b
Utilizator:
infrastructura.haos
• Continuarea activitatilor de terasamente in sase locatii; • Inceperea activitatilor structurale de umplere in cinci locatii; • Continuarea activitatilor de instalare a santurilor din prefabricate precum si producerea de grinzi din beton; • Excavarea a 9.500 mc de pamant vegetal, 544.000 mc excavare in masa si 91.000 mc umpluturi; • Continuarea activitatilor structurale ce includ lucrari de piloti forati, fundatii, elevatii, instalare de grinzi T su turnarea de placi; • Continuarea productiei de grinzi de tip U, turnandu-se un numar de 9 grinzi; • Se continua instalarea celui de-al doilea concasor de piatra; • Activitati de terasamente pentru Statia de Asfalt si Statia pentru Fundatia din piatra sparta, inclusiv platformele sunt in curs de desfasurare pe santierul Savadisla;