Prima pagina    Forum

Special
 » Sondaj


Curs valutar 26 nov 2007
EUR 3,592
USD 2,415
XAU 64,9784

Google

Se surpă Autostrada Transilvania


Specialiştii silvici susţin că taluzurile aferente Autostrăzii Transilvania ar trebui consolidate deoarece înregistrează crăpături serioase.
Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii (IJC) Cluj, cei care supervizează lucrările, au precizat că sunt la curent cu fisurile de pe ravene, însă afirmă că societatea Bechtel, constructorul autostrăzii, va răspunde pentru neconformităţi doar la încheierea lucrărilor. Pe de altă parte, oficialii Bechtel au menţionat că versanţii au fost înierbaţi pe toată durata lucrărilor, tocmai pentru a preveni eroziunile inerente.
“Zonele aferente Autostrăzii Transilvania, atât cele din vecinătate, cât şi cele pe care se depozitează pământul excavat de pe aliniament necesită lucrări de împădurire cât mai repede. Asta pentru că se înregistrează crăpături serioase care ar putea duce la surparea lor”, a explicat directorul tehnic al Direcţiei Silvice Cluj, Dorin Ciucă.


El a adăugat că este vorba despre o practică de protecţia mediului care se aplică în cazul tuturor lucrărilor de acest gen.

“O parte din taluzuri trebuie să se întoarcă în circuitul verde. La fel se va întâmpla în cazul centurii de ocolire Vâlcele-Apahida, unde, chiar dacă 31 de hectare de pădure vor fi defrişate, aproximativ 30-40% din suprafaţă va fi înierbată sau chiar împădurită. La autostradă trebuie să se întâmple la fel”, a apreciat Ciucă.

Reprezentantul Direcţiei Silvice a menţionat că împăduririle trebuie să se realizeze pe aproximativ 100 de hectare de teren, la un procent stabilit prin studiile de fezabilitate, iar costurile ar fi de 1.200.000 de lei.

 

Eroziunile, cauzate de sistarea lucrărilor

 

Reprezentanţii IJC Cluj susţin că sunt la curent cu eroziunile de pe taluzurile şi ravenele aferente autostrăzii. Şeful IJC Cluj, Ioan Berchişan, a precizat însă că acestea s-au încetăţenit încă de acum doi ani, având în vedere că lucrările au fost sistate un an de zile.

 “Noi ne ocupăm de verificarea structurii de stabilitate şi rezistenţă a tronsonului 2B din autostradă – poduri, podeţe, viaducte. Desigur că nici versanţii nu sunt neglijaţi întrucât şi aceştia necesită lucrări de consolidare, dar Bechtelul are un grafic de lucrări. După ce se finalizează întreaga lucrare, nu au cum să o predea cu neconformităţi.

Există şi un termen de garanţie a lucrării, iar compania trebuie să perfecteze toate detaliile. Pe aceste considerente nu poate fi vorba despre aplicarea unor sancţiuni deoarece este încă prematur să ne pronunţăm”, a declarat şeful IJC Cluj. Berchişan a menţionat că probabil Bechtel a neglijat taluzurile şi ravenele deoarece au avut probleme cu pământul care trebuie folosit pentru terasamente.

“Sunt nişte pământuri speciale care nu se prea găsesc în zonă. Or, ei au trebuit să le asigure din alte surse. Toate acestea presupun costuri suplimentare. La fel şi împăduririle sau înierbările necesită fonduri, iar ei fac investiţiile după un grafic”, a explicat Berchişan.

 

“Vom face împăduriri pe zonele de depozitare”

 

în schimb, oficialii Bechtel spun că, pe toată perioada efectuării lucrărilor, taluzurile aferente tronsonului au fost înierbate.

“într-adevăr am avut probleme cu pământurile speciale, însă am reuşit să le procurăm din nişte gropi de împrumut, atât din judeţul Cluj, cât şi din Bihor. Cu toate acestea, taluzurile şi ravenele s-au însămânţat în permanenţă.

Acum se efectuează înierbări la kilometrul 35”, a afirmat directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu. El a adăugat că, în ceea ce priveşte împăduririle, ele s-au practicat doar în zonele în care s-a depozitat pământul excavat de pe aliniament.

“Anul trecut s-au împădurit şase hectare pentru care compania a alocat 11.000 de lei. în următoarea perioadă, acţiunea se va relua, în plan fiind alte 4-5 hectare, tot în zona de depozitare a pământului, costurile fiind aproape aceleaşi”, a conchis Sgârcitu.

Amintim că în luna martie a acestui an Bechtel a ratat inaugurarea primului pod de pe Autostrada Transilvania deoarece Inspectoratul de Stat în Construcţii a semnalat grave deficienţe în realizarea acestuia.


 1-20din 174 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
Air
contrar celor scrise de colegii mei de forum nu cred sincer ca lucrurile stau chiar asa. In mod sigur va fi Autostrada, cu tot cu banda de refugiu.Am aruncat o privire pe proiectul autostrazii pus pe site-ul autostrada-transilvania.ro. Deschiderea podurilor peste calea de rulare (peste autostrada propriu zisa) e prevazuta sa fie suficient de mare ca pe viitor daca va fi necesar autostrada sa se poata lati la 3 benzi de circulatie pe sens. Haideti sa o luam usor metodic. E stiut faptul ca un km de autostrada la preturile europene costa : 3.5-5 mil euro/km la campie. 5.5-7mil euro/km in zona de deal 7.5-10 (si chiar mai mult) mil euro/km in zona de munte. Acestea sunt niste preturi aproximative nu sunt f exacte, dar le folosesc pt a putea explica rationamentul Cati km are viitoarea autostrada?! 415kmX 5.5mil euro/km=2282 milioane euro adica 2.3miliarde euro. Acesta ar fi un pret corect, dar pe langa aceasta suma se mai adauga nodurile rutiere; podurile peste diverse vai sau

Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
Nebhotep
:x asta e chiar culmea. era de asteptat sa coste Autostrada Transilvania mai mult decat era anuntat cu surle si trambite in 2004, dar scuza pentru aceasta este de-a dreptul penibila. Cum poti sa aloci 2 miliarde de euro din banii poporului si sa afirmi cu nerusinare ca nu stii pe ce ai dat banii. Asta e incununarea nesimtirii romanesti.

Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
aby2700
Cum este posibil ca dupa 2 ani de la inceperea lucrarilor la autostrada Transilvania sa se ajunga la concluzia ca nu va fii autostrada ci drum cu 2 benzi. Astia chiar sunt idioti. Cei care au semnat constractul nu stiau ce semneaza? Ar trebui pusi toti la zid si impuscati.

Autostrada Transilvania ->Stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania- Sectiunea 3c
Utilizator:
infrastructura.haos
• Continuarea activitatilor de terasamente intre km 14 si 28; • Inceperea activitatilor de realizare a umpluturilor; • Continuarea excavatiilor si pregatirea platformei de la Suplacu de Barcau; • 16.000 mc de pamant vegetal excavat, 140.500 mc excavarea in masa si 11.000mc activitati de umplere; • Continuarea activitatilor structurale ce includ lucrari de fundatii si elevatii, precumsi activitati de podete dalate • Continuarea productiei de grinzi de tip T, turnandu-se un numar de 42 grinzi de tipT si 173 de piloti; • Se continua instalarea Statiei de Asfalt si Statiei de Grinzi U de la Suplacu deBarcau.

Autostrada Transilvania ->Stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania- Sectiunea 2b
Utilizator:
infrastructura.haos
• Continuarea activitatilor de terasamente in sase locatii; • Inceperea activitatilor structurale de umplere in cinci locatii; • Continuarea activitatilor de instalare a santurilor din prefabricate precum si producerea de grinzi din beton; • Excavarea a 9.500 mc de pamant vegetal, 544.000 mc excavare in masa si 91.000 mc umpluturi; • Continuarea activitatilor structurale ce includ lucrari de piloti forati, fundatii, elevatii, instalare de grinzi T su turnarea de placi; • Continuarea productiei de grinzi de tip U, turnandu-se un numar de 9 grinzi; • Se continua instalarea celui de-al doilea concasor de piatra; • Activitati de terasamente pentru Statia de Asfalt si Statia pentru Fundatia din piatra sparta, inclusiv platformele sunt in curs de desfasurare pe santierul Savadisla;