Prima pagina    Forum

Special
 » Sondaj


Curs valutar 26 nov 2007
EUR 3,592
USD 2,415
XAU 64,9784

Google

3,6 milioane de euro, consultanţa juridică pentru 54 km de şosea


Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, o vacă bună de muls pentru câteva firme de avocatură specializate în exproprieri

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) continuă să fie o vacă bună de muls pentru anumite firme de avocatură: cu patru zile în urmă, compania a publicat anunţul de participare  pentru „servicii de consultanţă, asistenţă juridică şi reprezentare în vederea dobândirii prin expropriere a imobilelor necesare construcţiei drumului expres Petea-Satu Mare”. Valoarea estimată a contractului? Un mizilic de 12,17 milioane RON fără TVA, pentru un drum de numai 54 de kilometri!

  Încercând să aflăm cum este posibil ca, în ciuda articolelor deja publicate în Gândul pe această temă, CNADNR să se lase jecmănită de o asemenea manieră, am discutat cu şeful Direcţiei Juridice a companiei, Alin Goga. Acesta ne-a declarat că avem de-a face cu... un mare pas înainte, întrucât până acum CNADNR a plătit cam 1.500 de euro  fără TVA pentru fiecare expropriere, iar la noua licitaţie preţul ar urma să fie de cel mult 1.200 de euro, tot fără TVA.

 Interesant este că preţul total, de 12,172 de milioane de lei  fără TVA, adică 3,6 milioane de euro, ar fi suficient, în aceste condiţii, pentru 3.000 de exproprieri. Ai zice că drumul a fost trasat intenţionat numai prin curţile oamenilor, în aşa fel încât cei 54 de kilometri de şosea să facă fericiţi cât mai mulţi proprietari, fără a mai pune la socoteală avocaţii.

 Alin Goga spune însă că „în zonă proprietatea este foarte fărâmiţată” şi că „firma care a întocmit studiul de fezabilitate pentru acest proiect, Search Corporation, a avertizat că în anumite zone se poate ajunge şi la 70-80 de exproprieri pe kilometru”.

 L-am întrebat pe şeful Direcţiei Juridice a CNADNR dacă suma de 1200 de euro per expropriere nu i se pare mare, în condiţiile în care tarifele de pe piaţa liberă sunt cu totul altele.

Alin Goga spune că decizia de a reduce preţul maxim oferit de la 1500 de euro plus TVA la 1.200 de euro plus TVA a fost luată exact pe baza analizei preţurilor de pe piaţă şi că speră ca acest contract să fie adjudecat cam la 700 de euro plus TVA per expropriere. Cu toate că ne-a demonstrat că ştie destul de bine situaţia reală a pieţei, şeful Direcţiei Juridice afirmă totuşi că „trebuia să ne luăm o rezervă”, deşi saltul de la 700 la 1200 de euro miroase mai degrabă a ţeapă. Sigur, nu mai este vorba despre tunuri monstruoase, de genul celui tras pe vremea lui Miron Mitrea, când avocata Simona Neagu a luat în total un „onorariu de succes” de 4,5 milioane de euro pentru... semnarea contractului cu Bechtel, dar pornirea licitaţiei de la preţuri cu 60-70% mai mari decât cele de pe piaţă ridică totuşi serioase semne de întrebare.

 Pentru a demonstra că lucrurile merg spre bine, Alin Goga ne-a declarat că „nu vreau să mă antepronunţ, dar nu cred că firme precum Toma Dragomir sau Cecilia Popa şi Asociaţii (mari câştigători de contracte cu CNADNR în era Mitrea – n.red.)  îşi vor mai adjudeca aceste contracte”. Pentru a sparge monopolul, din caietul de sarcini ar fi fost eliminată prevederea referitoare la existenţa unui portofoliu de minimum 3.000 de contracte de expropriere deja făcute, în aşa fel încât orice firmă dornică să lucreze cu CNADNR să poată participa la licitaţie.

În aceste condiţii însă, pare greu de înţeles de ce a fost păstrată o limită atât de ridicată, când piaţa geme de firme dispuse să ia asemenea contracte la 700 de euro plus TVA. Probabil că doar la aflarea numelui câştigătorului acestei licitaţii vom putea lămuri misterul.


 1-20din 174 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
Air
contrar celor scrise de colegii mei de forum nu cred sincer ca lucrurile stau chiar asa. In mod sigur va fi Autostrada, cu tot cu banda de refugiu.Am aruncat o privire pe proiectul autostrazii pus pe site-ul autostrada-transilvania.ro. Deschiderea podurilor peste calea de rulare (peste autostrada propriu zisa) e prevazuta sa fie suficient de mare ca pe viitor daca va fi necesar autostrada sa se poata lati la 3 benzi de circulatie pe sens. Haideti sa o luam usor metodic. E stiut faptul ca un km de autostrada la preturile europene costa : 3.5-5 mil euro/km la campie. 5.5-7mil euro/km in zona de deal 7.5-10 (si chiar mai mult) mil euro/km in zona de munte. Acestea sunt niste preturi aproximative nu sunt f exacte, dar le folosesc pt a putea explica rationamentul Cati km are viitoarea autostrada?! 415kmX 5.5mil euro/km=2282 milioane euro adica 2.3miliarde euro. Acesta ar fi un pret corect, dar pe langa aceasta suma se mai adauga nodurile rutiere; podurile peste diverse vai sau

Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
Nebhotep
:x asta e chiar culmea. era de asteptat sa coste Autostrada Transilvania mai mult decat era anuntat cu surle si trambite in 2004, dar scuza pentru aceasta este de-a dreptul penibila. Cum poti sa aloci 2 miliarde de euro din banii poporului si sa afirmi cu nerusinare ca nu stii pe ce ai dat banii. Asta e incununarea nesimtirii romanesti.

Autostrada Transilvania ->Tzapa numita Autostrada Bechtel
Utilizator:
aby2700
Cum este posibil ca dupa 2 ani de la inceperea lucrarilor la autostrada Transilvania sa se ajunga la concluzia ca nu va fii autostrada ci drum cu 2 benzi. Astia chiar sunt idioti. Cei care au semnat constractul nu stiau ce semneaza? Ar trebui pusi toti la zid si impuscati.

Autostrada Transilvania ->Stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania- Sectiunea 3c
Utilizator:
infrastructura.haos
• Continuarea activitatilor de terasamente intre km 14 si 28; • Inceperea activitatilor de realizare a umpluturilor; • Continuarea excavatiilor si pregatirea platformei de la Suplacu de Barcau; • 16.000 mc de pamant vegetal excavat, 140.500 mc excavarea in masa si 11.000mc activitati de umplere; • Continuarea activitatilor structurale ce includ lucrari de fundatii si elevatii, precumsi activitati de podete dalate • Continuarea productiei de grinzi de tip T, turnandu-se un numar de 42 grinzi de tipT si 173 de piloti; • Se continua instalarea Statiei de Asfalt si Statiei de Grinzi U de la Suplacu deBarcau.

Autostrada Transilvania ->Stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania- Sectiunea 2b
Utilizator:
infrastructura.haos
• Continuarea activitatilor de terasamente in sase locatii; • Inceperea activitatilor structurale de umplere in cinci locatii; • Continuarea activitatilor de instalare a santurilor din prefabricate precum si producerea de grinzi din beton; • Excavarea a 9.500 mc de pamant vegetal, 544.000 mc excavare in masa si 91.000 mc umpluturi; • Continuarea activitatilor structurale ce includ lucrari de piloti forati, fundatii, elevatii, instalare de grinzi T su turnarea de placi; • Continuarea productiei de grinzi de tip U, turnandu-se un numar de 9 grinzi; • Se continua instalarea celui de-al doilea concasor de piatra; • Activitati de terasamente pentru Statia de Asfalt si Statia pentru Fundatia din piatra sparta, inclusiv platformele sunt in curs de desfasurare pe santierul Savadisla;