Prima pagina    Forum

Special
 » Sondaj


Curs valutar 26 nov 2007
EUR 3,592
USD 2,415
XAU 64,9784

Google

Pe autostrada Ploieşti-Braşov se va circula şi cu 80 km/oră


Dacă despre autostrada Bucureşti-Ploieşti spuneam că este prea întortocheată, şi despre tronsonul Ploieşti-Braşov s-ar putea spune acelaşi lucru. În acest caz, lucrurile sunt de înţeles dacă este să avem în vedere faptul că nu merge doar prin câmp, aşa cum era cazul primului tronson, ci traversează şi o regiune muntoasă. Viteza de proiectare pentru porţiunea cuprinsă între Comarnic şi Râşnov este de 80 de kilometri, faţă de 120, cât va fi între Ploieşti şi Comarnic sau Râşnov-Braşov.

Viitoarea autostradă va tăia Comarnicul în două

Trecerea de la 120 la 80 de kilometri pe oră se va face prin intermediul unor tampoane semnalizate corespunzător, după cum ne-au declarat oficiali din cadrul CNADN. Viitoarea autostradă de la Bucureşti la Braşov va avea aproximativ 169 de kilometri şi va ocoli oraşele Ploieşti, Câmpina, Sinaia, Buşteni, Predeal şi Râşnov, dar va tăia Comarnicul în două. Între Băicoi şi Predeal, autostrada va merge paralel cu DN 1, existând şi porţiuni în aliniament cu calea ferată. La kilometrul 70 al viitoarei autostrăzi, la ieşirea de pe şoseaua de centură a municipiului Ploieşti, autostrada se va despărţi de actualul drum naţional, cu care se va reîntâlni peste 15 kilometri, în apropriere de Floreşti-Prahova. Între Ploieşti şi Băicoi, autostrada va avea calea ferată în dreapta, pe care o traversează în dreptul localităţii Buda, urmând să meargă mai departe paralel cu aceasta, având-o în dreapta.

De la Băicoi şi până la ieşirea din Comarnic, autostrada va merge paralel cu DN 1, fără a avea însă secţiuni comune cu actualul drum ce face legătura între Capitală şi oraşul de la poalele Tâmpei. Între Posada şi Valea Largă, cele două drumuri vor fi despărţite de calea ferată. Va intra în Buşteni prin stânga căii ferate, iar la câteva sute de metri după gara din localitate, autostrada va traversa atât „drumul de fier”, cât şi şoseaua naţională.

• 67 de poduri şi viaducte între Ploieşti şi Braşov
• Cei mai mulţi kilometri de linie dreaptă sau cu curbe uşoare sunt între Ploieşti (km 70) şi Valea Largă (km 125), respectiv Buşteni (km 135)-Predeal (km 145)
• Între Predeal şi Braşov există 12 poduri, cu o lungime totală de 1,976 km, 6 pasaje peste autostradă, cu o lungime totală de 0,7 km, şi 5 viaduct, ce însumează puţin peste 4 km

 


 1-20din 90 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
asa e... sincer, eu limta sub 100 nu am vazut pe autostrazi in afara. Ca tot vorbeam mai devreme de autostrada spre Sofia. Aceasta se numeste 'Autostrada Hemus' sau autostrada A2. Face parte si ea, din Coridorul IV pan-european. In zona muntoasa cuprinsa intre Botevgrad si Sofia sunt construite mai multe viaducte si tunele. Dintre acestea Viaductul Bebresh este cel mai mare. Viaductul a fost finalizat in 1985, are 720 m lungime si se ridica la o inaltime de 120 m, fiind considerat cel mai inalt pod din Muntii Balkani. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
biggie
Ce mai autostrada e cu 80 km pe ora...???!!! Se va circula bara la bara dar pe 4 benzi...!!! In conditiile astea mai bine nu se apuca de treaba. e mai rentabil sa faca un drum express pe sectorul ala.

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Pe sectorul cuprins intre Comarnic și Râșnov al autostrazii Ploiesti - Brasov se va circula cu doar 80km/ora. Se pare ca datorita reliefului, drumul va serpui pe valea prahovei. Totusi nu pot sa ma intreb cum e posibil ca in alte tari (vezi Austria, Italia, Franta) sa existe autostrazi in zone muntoase, pe care sa se circule totusi la viteze 'normale' Pana si bulgarii au reusit sa faca o super autostrada inainte de Sofia, intr-o zona muntoasa, sustinuta doar de viaducte si care trece prin tuneluri. Probabil ca baietii care ne construiesc noua autostrada nu pot. De fapt ...la asa buget...asa autostrada. Problema e ca nu o poti face decat o data.

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră