Prima pagina    Forum

Special
 » Sondaj


Curs valutar 26 nov 2007
EUR 3,592
USD 2,415
XAU 64,9784

Google

O nouă autostradă a morţii: Bucureşti-Ploieşti, mai şerpuită ca DN1


Puţinii kilometri de autostradă pe care România îi are la ora actuală, dar care fac sute de victime în accidente rutiere vor fi completaţi cu un tronson mai şerpuit decât un drum naţional. Viitoarea autostradă Bucureşti –Ploieşti este, cel puţin pe hartă, mai întortocheată şi mai lungă cu şapte kilometri decât actualul drum care face legătura între Capitală şi municipiul Ploieşti, cunoscută ca una dintre cele mai însângerate şosele ale României. DN1, din Bucureşti până la şoseaua de centură a Ploieştiului, măsoară puţin peste 53 de kilometri, iar autostrada va avea 62 de kilometri.

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani din Bucureşti (km 0+000), cu aproximativ 1.200 metri înaintea intersecţiei cu calea ferată Bucureşti-Constanţa. Din punct de vedere administrativ, autostrada va începe din sectorul 2 al municipiului Bucureşti şi se continuă pe teritoriul judeţelor Ilfov şi Prahova. Autostrada va traversa lacul Pipera pe un pod şi va trece foarte aproape de groapa de gunoi din comuna Voluntari. Înainte de a se întâlni cu viitoarea autostradă de ocolire, aliniamentul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va traversa teritoriile localităţilor Tunari şi Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov. Imediat după pădurea Vlăsiei, autostrada se va intersecta cu un drum judeţean ce face legătura între Gruia şi Lipia.


La Km 60+450, aceasta se va intersecta cu DN 1, unde va fi construită o intersecţie pentru a permite accesul la şi de la autostradă. Un pasaj superior va fi construit pentru a traversa DN 1, aceasta necesitând demolarea Primăriei Bărcăneşti şi a aproximativ zece case care vor fi construite pe parcele de terenuri din apropiere, ca parte din proiect. După ce trece DN 1, autostrada va avea o tendinţă generală către nord-vest. Va traversa un canal de deversare existent, capătul autostrăzii fiind la km 61+800.

 De aici, autostrada va fi conectată, printr-un drum de legătură cu 4 benzi, cu DN 1, care va fi extins de la cele două benzi existente la patru benzi. Lungimea totală a sectorului de autostradă Bucureşti-Ploieşti va fi de 61,8 km, la care se adaugă 0,5 km drum de legătură cu DN 1, cu raze de curbă cuprinse între 800 metri şi 6.000 metri. Viteza proiectată este de 100 kilometri pe oră pentru primii patru kilometri şi de 120 kilometri pe oră pentru restul de 57,8 kilometri. Lungimea curbelor reprezintă 65% (40,17 kilometri) din totalul aliniamentului, în timp ce restul de 35% măsoară 21,63 kilometri.


Lungimea totală a sectorului de autostradă Bucureşti-Ploieşti va fi de 61,8 km, cu raze de curbă cuprinse între 800 metri şi 6.000 metri. Chiar şi administratorii drumului îşi iau nişte măsuri care să-i exonereze de răspunderea pentru accidentele ce se vor produce. Viteza proiectată este de 100 km/oră pentru primii 4 km şi de 120 km/oră pentru restul autostrăzii, deşi limita legală din Codul Rutier este de 130 km/oră.

Mihai Grecu, directorul general al Companiei de Autostrăzi, recunoaşte că limitările de viteză se datorează curbelor „mai strânse” de pe autostradă. „Este vorba de vitezele minime de proiectare pe care trebuie să le asigure constructorul. Limitarea la 120 km pe oră este impusă de curbele orizontale mai strânse de pe autostradă, desfăşurate pe o lungime de circa 650 m”, ne-a declarat Grecu.


 1-20din 90 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
asa e... sincer, eu limta sub 100 nu am vazut pe autostrazi in afara. Ca tot vorbeam mai devreme de autostrada spre Sofia. Aceasta se numeste 'Autostrada Hemus' sau autostrada A2. Face parte si ea, din Coridorul IV pan-european. In zona muntoasa cuprinsa intre Botevgrad si Sofia sunt construite mai multe viaducte si tunele. Dintre acestea Viaductul Bebresh este cel mai mare. Viaductul a fost finalizat in 1985, are 720 m lungime si se ridica la o inaltime de 120 m, fiind considerat cel mai inalt pod din Muntii Balkani. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
biggie
Ce mai autostrada e cu 80 km pe ora...???!!! Se va circula bara la bara dar pe 4 benzi...!!! In conditiile astea mai bine nu se apuca de treaba. e mai rentabil sa faca un drum express pe sectorul ala.

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Pe sectorul cuprins intre Comarnic și Râșnov al autostrazii Ploiesti - Brasov se va circula cu doar 80km/ora. Se pare ca datorita reliefului, drumul va serpui pe valea prahovei. Totusi nu pot sa ma intreb cum e posibil ca in alte tari (vezi Austria, Italia, Franta) sa existe autostrazi in zone muntoase, pe care sa se circule totusi la viteze 'normale' Pana si bulgarii au reusit sa faca o super autostrada inainte de Sofia, intr-o zona muntoasa, sustinuta doar de viaducte si care trece prin tuneluri. Probabil ca baietii care ne construiesc noua autostrada nu pot. De fapt ...la asa buget...asa autostrada. Problema e ca nu o poti face decat o data.

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră