Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Bechtel: Ne trebuie 15.000 de angajati pentru a finaliza autostrada pana in 2013


Ziarul Financiar, ediţia de Transilvania: Conducerea companiei americane Bechtel a anunţat că lucrările la autostrada Transilvania au ajuns luna aceasta la un nivel maxim al valorii, cănd s-au realizat activităţi de construcţie în valoare de 40 mil. euro. Oficialii companiei susţin că, din cei 42 de kilometri din autostradă pe care trebuie să-i predea pănă la finele acestui an, 65%-70% sunt finalizate.

 

Relocarea utilităţilor, principala problemă

 

În continuare, problemele cele mai importante sunt legate de relocarea utilităţilor
. „Pentru atingerea obiectivului stabilit pentru anul 2009, autorităţile romăne reprezentate de Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţională (CNADNR) ar fi trebuit să relocheze un număr de 38 de utilităţi pănă la data de 30 aprilie 2009. În acest moment nu au fost demarate lucrările de relocare pentru nouă utilităţi, magistrale de apă, electricitate şi gaze naturale care traversează aliniamentul autostrăzii, patru utilităţi nu sunt finalizate, iar şase dintre ele sunt în curs de relocare. Pentru a veni în sprijinul CNADNR, compania noastră ajută la relocarea unui număr de nouă utilităţi, trei dintre acestea fiind deja soluţionate”, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Sgărcitu, director de comunicare al Bechtel.

 

Potrivit reprezentanţilor Bechtel, zonele cele mai afectate de utilităţi sunt cele din preajma nodurilor rutiere de la Turda şi Gilău, 17 reţele de utilităţi se află în apropierea nodului rutier Turda şi 12 lăngă nodul rutier Gilău.

 

Lucrează zilnic de 1,4 mil. euro

 

Oficialii Bechtel spun că exproprierile pe tronsonul 2B (Cămpia Turzii - Gilău) sunt în curs de finalizare, iar în momentul de faţă sunt finalizate aproximativ 58% din lucrările de construcţie ale autostrăzii pe tronsonul 2B (Cămpia Turzii - Gilău), lungimea totală a tronsonului fiind de 54 de kilometri. Pănă acum Bechtel a asfaltat 18 km de autostradă, iar potrivit reprezentanţilor companiei americane, alţi 12 km sunt pregătiţi să fie asfaltaţi.
Reprezentanţii companiei Bechtel spun că lucrările la autostrada Transilvania au ajuns la un nivel record, zilnic fiind turnate aproximativ 3.000 de tone de asfalt, valoarea lucrărilor zilnice situăndu-se între 1 şi 1,4 milioane de euro. Conform reprezentanţilor companiei americane, în această lună se va ajunge la maximum de capacitate şi vor fi executate lucrări în valoare totală de aproximativ 40 mil. euro.

 

„Se lucrează intens pe tronsonul 2B, Turda - Gilău, noi suntem la capacitate maximă, atăt în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, căt şi în ceea ce priveşte valoarea lucrărilor. Putem spune că lucrăm non-stop pe tronsonul aflat în construcţie, peste 3.300 de muncitori muncesc în două schimburi de zece ore, cu pauze de căte două ore între schimburi. Pentru a da un exemplu, am ajuns să realizăm căte zece profile de susţinere pe zi, mai mult decăt am atins în proiectele din Turcia, Croaţia sau Albania”, a spus Bogdan Sgărcitu. În momentul de faţă, la Autostrada Transilvania lucrează 2.400 de angajaţi direcţi ai Bechtel şi încă 900 ai subcontractorilor.

 

Oficialii Bechtel au spus că plăţile restante au fost achitate şi că Guvernul Romăniei şi-a onorat toate obligaţiile contractuale. Bugetul aprobat de Ministerul Transporturilor pentru lucrările care urmează să fie realizate în 2009 este de 327 mil. euro, însă oficialii Bechtel au afirmat tot timpul că au capacitatea de a lucra dublu faţă de bugetul alocat. Compania americană a primit pentru lucrările executate anul trecut aproximativ 100 mil. euro, factura din luna martie, ultima restanţă fiind de aproximativ 13 milioane de euro.

 

„Pentru lucrările pe care le-am desfăşurat în acest an s-au făcut două plăţi, a treia plată fiind prevăzută pentru această lună. Ceea ce pot spune este că nu am primit mulţi bani, dar avem asigurare de la Guvern că vom primi toţi banii necesari finalizării celor 42 de kilometri de autostradă pănă la finele anului în curs”, a afirmat Bogdan Sgărcitu.

 

Nu sunt bani pentru tronsonul Suplacu de Barcău - Borş

 

În ceea ce priveşte tronsonul 3C (Suplacu de Barcău - Borş), Bechtel susţine că lucrările pe acest segment nu pot fi demarate deocamdată, pentru că nu există finanţarea necesară. Din cei 700 de oameni care anul trecut lucrau la tronsonul 3C (Suplacu de Barcău - Borş), o parte dintre ei au fost repartizaţi pentru lucrările executate pe segmentul 2B Cămpia Turzii - Gilău, iar restul aşteaptă demararea lucrărilor pe segmentul 3C. Anul trecut, oficialii Bechtel anunţau că, pentru a putea finaliza proiectul autostrada Transilvania pănă în 2013, ar trebui să dispună de peste 15.000 de angajaţi şi să aibă acces liber la teren.

 

„Cantitatea lucrărilor de pe tronsonul pe care îl realizăm în prezent depăşeşte ca valoare, în sensul de betoane, escavări, umpluturi şi alte activităţi de infrastructură, nivelul cumulat al ambelor autostrăzi existente în acest moment în Romănia. Gradul de dificultate al proiectului autostrada Transilvania nu poate fi comparat cu nimic din ceea ce s-a făcut pănă acum în Romănia”, a mai afirmat Sgărcitu.

 

Statul romăn a plătit companiei americane Bechtel, în ultimii cinci ani, 2,7 mld. lei, plăţi efectuate aproape în totalitate de la buget, lucrările de execuţie fiind începute la două din opt tronsoane şi finalizate în proporţie de 35% şi 18%.

 

Valoarea plăţilor către constructorul american, efectuate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), a crescut gradual în intervalul 2004-2008, de la 298,2 mil. lei în primul an contractual la 706,5 mil. lei în 2007 şi la 1,1 mld. lei în 2008.

 

Din suma totală plătită companiei, 1,9 mld. lei au fost alocate de la bugetul de stat şi 766,9 mil. lei au fost acoperite din credite externe, rezultă dintr-un centralizator al cheltuielilor efectuate de CNADNR pentru lucrările la autostrada Braşov - Cluj - Borş.

 

În acest interval, lucrările de execuţie au fost începute pentru două din cele opt tronsoane ale proiectului. Data de finalizare a celor două tronsoane, tronsonul 2B, Cămpia Turzii - Gilău, şi tronsonul 3C, Suplacu de Barcău - Borş, este, conform contractului, luna februarie 2010.

 

Parlamentul a aprobat deja suma pe care o va primi Bechtel anul acesta, respectiv 327 mil. euro, care va fi suficientă pentru finalizarea celor 42 de kilometri programaţi pentru 2009, potrivit reprezentanţilor companiei americane.
Data: 21.06.2009 , Sursa: Clujeanul
Acest articol a fost vizualizat de : 377 ori.
Cuvinte cheie: Bechtel,Autostrada Transilvania,angajari,personal,finantare

«  21-40din 400 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri