Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

De autostrazile lui Berceanu s-a ales praful


Din lipsă de bani nu se lucrează pe nici un tronson de autostradă. Anul acesta nu se va inaugura nici un kilometru.Pentru a scoate țara din criză, Guvernul ar trebui să dea mai mulți bani la investiții. Din păcate actualul Guvern nu face nimic în acest sens, iar economia continuă s-o ia la vale. Cu toate că au trecut aproape patru luni de la începutul anului și timpul este frumos pe nici un tronson de autostradă nu se lucrează. Spre exemplu pe Autostrada Soarelui nu se petrece nimic. Segmentul Cernavodă-Constanța ar fi trebuit livrat în 2011, iar pentru ca să fie respectat acest termen, lucrările ar fi trebuit să pornească la începutul acestui an.

Și la Autostrada Transilvania, lucrările sunt de asemenea blocate
. Constructorul Bechtel negociaza cu Ministerul Transporturilor restanțele care trebuiesc platite și continuarea finanțariilor viitoare. Iar cum datoriile CNADNR catre constructori depașesc bugetul de 380 de milioane de euro alocat pe 2010 e greu de crezut ca Bechtel va primii toți banii. Așa ca amenința Guvernul ca trimite oamenii in șomaj.

Nici pe sectorul București- Ploiești lucrurile nu stau mai bine. Și aici se așteapta banii de la CNADNR. Cum banii nu vin totul e blocat. "Probabil ca nu vom inaugura niciun kilometru de autostrada in 2010" a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu . Potrivit lui Berceanu, principalul motiv este lipsa banilor. Oricum, a precizat Berceanu, planurile nu au fost gandite strategic de la bun inceput, asa ca, pe hartie, prioritar va fi, de acum incolo, tronsonul de autostrada Sibiu-Pitesti.

Potrivit lui Radu Berceanu construcția de drumuri "e un business bun" pe de o parte pentru "regi", care-si pun adaosuri de 10 la suta, pe de alta parte pentru stat, care le ia taxe si impozite pe masinile de milioane de euro pe care si le cumpara. " Ii sustin, pentru ca macar constructorii romani au doua caracteristici foarte importante si foarte bune pentru noi. In primul rand, lucreaza, ceea ce constructorii straini nu fac - ei iau lucrarile si le dau constructorilor romani. In al doilea rand, platesc taxe si impozite in Romania. Daca-si ia masina de un milion de euro, plateste TVA la masina aia, inscrierea ei, rovinieta. Daca era constructorul X din Italia, isi lua un Ferarri sau nu stiu ce alta masina si platea taxe in Italia" a explicat Berceanu.

Pentru a avea mai multi bani la minister pentru investitii, Berceanu doreste cresterea deficitului, dar, pentru asta, e dispus sa ceara amanarea intrarii Romaniei in zona euro.
Data: 19.04.2010 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 478 ori.

Cuvinte cheie: autostrazi Romania,finantare

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

«  21-40din 339 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/03/pasajul-basarab-2.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/02/pasajul-basarab.html http://vlutic.blogspot.com/2009/11/respectarea-termenelor.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri