Prima pagina    Forum

Special
 » Sondaj


Curs valutar 26 nov 2007
EUR 3,592
USD 2,415
XAU 64,9784

Google
Anunturi si articole proprii

2007-11-26   Refacem interfata site-ului

Dupa ce ne-am mutat in casa noua, am facut si o mica modificare de design a paginii, tocmai in ideea de a face diferenta dintre pagina veche si cea noua. Procesul este in curs asa ca este posibil ca pentru o scurta perioada, anumite pagini sa nu se afiseze intr-o maniera unitara.
Articole/Anunturi
Ultima stire adaugata:

2007-11-26

Calvarul iesirii din Bucuresti spre A1 se incheie abia in 2011

O noua sosea, lunga de 8 km, va degaja traficul din vestul Capitalei. Proiectul costa cel putin 170 de milioane de euro. Primaria Capitalei ar putea da in folosinta, in anul 2011, o sosea pe patru benzi care sa lege Splaiul Independentei, in zona statiei de metrou Semanatoarea, cu autostrada Bucuresti-Pitesti, ocolind cartierul Militari. Soseaua va dubla actuala ruta de iesire spre autostrada Bucuresti-Pitesti, respectiv Bulevardul Iuliu Maniu. Lucrarile vor incepe anul viitor si vor fi realizate de un consortiu format din firmele Max Bogl (Germania) - lider al asocierii, Astaldi (Italia), Euroconstruct Trading 98, Tehnologica Radion si SC Proiect. Inceperea la timp a lucrarilor este conditionata de realizarea exproprierilor necesare, a declarat ieri, pentru Cotidianul, Gheorghe Udriste, directorul pentru transporturi din cadrul Primariei Generale. Mai mult, primaria nu are angajati consultantii tehnic si juridic ai proiectului. In acest sens, in termen de o luna vor fi primite o ... [citeste articol]

Statistica forum
Utilizatori inscrisi:  26
Mesaje scrise: 226
Ultimele discutii in forum
Craiova -> Aeroportul International Craiova
Utilizator:
most
Aeroportul International Craiova este singurul aeroport international din Oltenia (formata din cinci judete - Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj si Valcea). Aderarea la Uniunea Europeana, sosirea unor investitori importanti in zona, precum si numeroasele cereri din partea populatiei din regiune impun dezvoltarea Aeroportului International Craiova (AIC). Dupa cca 14 ani asistam la reaparitia curselor regulate. Dupa un rateu cu Bucurestiul (care poate ca nu doreste o concurenta locala cu Craiova si Constanta si a alocat o cursa aproape inutilizaila ca si costuri sau legaturi), AIC a urmat exemplul Timisoarei si, cu ajutorul unei firme din aceasta zona, a reusit revitalizarea internationala. Intergrarea europeana a adus pentru noii membri crestrea rapida a transporturilor aeriene. Si in cazul aeroporturilor romanesti, se observa evolutii spectaculoase. Perspectivele excelente ale Craiovei de a redeveni un pol industrial solid al Romaniei (prin fabrica de automobile, prin electrotehnica - Elec

Bucuresti -> Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Mic dictionar de specialitate
autostrada
Sosea moderna de mare capacitate, rezervata exclusiv circulatiei autovehiculelor si având de obicei cele doua sensuri de circulatie separate între ele.
infrastructura
Ansamblul elementelor care sustin partea principala a unei constructii, care o fixeaza de teren si care transmite acestuia fortele. 2. Ansamblul instalatiilor de la sol necesare pentru decolarea, aterizarea, adapostirea si întretinerea avioanelor. 3. Sistem de relatii între elementele fundamentale ale unui macrosistem (social)
haos
Stare primitiva, de neorganizare, în care, dupa cum presupuneau cei vechi, s-ar fi aflat materia înainte de aparitia universului cunoscut de om; (în unele conceptii teogonice) spatiu nemarginit, cufundat în bezna si umplut de "neguri", în care s-ar fi gasit, într-un amestec confuz, elementele si materia înainte de organizarea lumii; stare de dezordine, primordiala a materiei. Personificare a acestui spatiu nemarginit sub forma unei divinitati. 2. Stare generala de mare confuzie, dezordine mare, învalmaseala, neorganizare.