Propune o stire noua

Autostrada Bucuresti-Ploiesti lasa fara apa 400 de familii. Dorel a gresit din nou proiectul


Dupa ce ne-am chinuit 10 ani sa proiectam autostrada Bucuresti-Ploiesti, lucrarile bat pasul pe loc dintr-o eroare stupida de constructie. Unul dintre pilonii de sustinere ai pasajului suprateran care traverseaza DN1 a fost turnat peste conductele de apa ale comunei Barcanesti. Din cauza greutatii, tevile au cedat si sute de familii rabda acum de sete. Mai grav este ca ar putea sa se rupa inclusiv o conducta de gaz. De trei zile incoace, 400 de familii din Barcanesti, judetul Prahova, nu au strop de apa, dupa ce pilonul gigant a facut praf conducta principala. O portiune suspendata din autostrada care va lega capitala de Brasov trece exact prin centrul comunei, iar lucrarile au inceput romaneste, cu stangul. Si asta dupa ce o armata de specialisti a lucrat ani in sir la proiectare, iar o alta a supervizat executia. Practic, uriasul element de 20 de tone de beton a strapuns ca o coaja de ou conducta de apa si acum taseaza o portiune firava de doar 20 de centimetri de pamant. Si va ajunge si la cea de gaz, care se poate rupe in orice moment. Constructorii spun insa ca nu sunt vinovati. Si ca, de fapt, e vorba doar de ghinion. In schimb cei din primarie au o alta varianta: "Conducta este din '65 si a fost concesionata. Cei de la firma care a concesionat-o spun ca nu i-a contactat nimeni pentru a le cere informatii despre amplasarea ei", a explicat Gheorghe Dima, primar Barcanesti. In tot acest timp, oamenii sufera. Constructorii nu stiu deocamdata ce vor face. Oricum, calculele arata ca e mult mai simplu sa mute staplul decat conductele de langa el.
Data: 02.06.2011 , Sursa: stirileprotv.ro
Acest articol a fost vizualizat de : 950 ori.

Cuvinte cheie: autostrazi Romania,Bucuresti,Ploiesti

tweet This! Distribuie   rss - Flux Stiri

G A L E R I E         I M A G I N I         S T I R I

Circulaţie închisă pe unele porţiuni ale Autostrăzii Bucureşti - Piteşti
Propune o stire noua


Citeste si...


» Autostrada Bucuresti-Ploiesti lasa fara apa 400 de familii. Dorel a gresit din nou proiectul

» Ministerul Transporturilor anuleaza contractele pentru autostrada Bucuresti - Ploiesti

Circulaţie închisă pe unele porţiuni ale Autostrăzii Bucureşti - Piteşti
Circulaţie închisă pe unele porţiuni ale Autostrăzii Bucureşti - Piteşti

» Lucrari de reparatii pe autostrada A1, in zona kilometrului 21

» Aici sunt banii dvs.- 16 ani de rate pentru Autostrada Bucuresti-Pitesti

» Autostrada Bucuresti � Pitesti, curatata cu maturi si sape �nchiriate!

» Programul �nchiderii circulatiei rutiere pe autostrada A1(E81)

» Laszlo Borbely: Bechtel trebuie sa predea in acest an 45 de kilometri de autostrada

» DNA verifica licitatia pentru autostrada Bucuresti-Pitesti

» Fiscul a gasit o gaura de 30 de milioane de euro in autostrada Bucuresti-Pitesti
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulaţia rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
infrastructura.haos:
infrastructura.haos

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o mirişte din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulaţia fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române. Potrivit

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
infrastructura.haos:
infrastructura.haos

radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
infrastructura.haos:
infrastructura.haos

CN ADNR a demarat la data de 4 iulie licitatia pentru proiectarea si constructia autostrăzii Centura Constanta. Firmele de constructii interesate sunt invitate să depună documentele de precalificare până pe data de 17 august 2007. În urma etapei de precalificare, firmele selectate vor avea la

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
daniel28:

Nici macar nu s-a licitat. In derulare este doar invitatia la precalificare pt centura Constantei, la care documentatiile se depun pana pe 17.08.2007. Asa ca mai ai de asteptat.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
infrastructura.haos:
infrastructura.haos

Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.