Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Oprescu vrea 4 noi pasaje in intersectiile critice din Bucuresti


lte investiţii de criză la Administraţia Străzilor: 570,000 de euro pentru garduri de protecţie şi 850.000 de euro pentru "pictarea" de mesaje pe asfalt  Municipalitatea intenţionează să construiască patru pasaje în intersecţiile critice din Bucureşti. Locaţiile viitoarelor denivelări sunt la intersecţiile străzilor Andronache cu Şoseaua Colentina, Şoseaua Ştefan cel Mare cu Calea Dorobanţi, Şoseaua Ştefan cel Mare cu Strada Barbu Văcărescu (cu ieşirea la Tunari) şi Ştefan cel Mare cu Strada Lizeanu. Viitoarele pasaje sunt, potrivit descrierii din caietul de sarcini, "lucrări de artă" şi numai costurile studiului de fezabilitate sunt estimate la 6,5 milioane de lei fără TVA, adică echivalentul a a aproximativ 1,7 milioane de euro.

Viitoarele pasaje vor fi fie subterane fie supraterane, în funcţie de situaţia fiecărei locaţii în parte
. Acestea trebuie sa ocupe o suprafata minima de teren, constructia lor trebuie sa evite pe cat posibil demolarea altor constructii existente si sa asigure facilitatile necesare circulatiei pietonilor, a celor cu nevoi speciale sau a biciclistilor. Pasajele vor avea un numar de minim patru benzi de circulatie, cate doua pentru fiecare sens, viteza cu care se va putea circula este de 80 de kilometric la ora si vor fi prevazute cu spatii pentru circulatia personalului de supraveghere si intretinere. Pentru constructia lor se are in vedere mutarea retelelor edilitare sau protejarea lor.

Directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman sustine ca nu stie care va fi costul total al viitoarelor "lucrari de arta" si nici in cat timp va incepe constructia lor. "Costul final il vom afla dupa ce se organizeaza licitatia pentru desemnarea firmei care sa execute lucrarile de constructie. Inceperea lucrarilor depinde de cat de repede se vor obtine avizele de la furnizorii de utilitati, RATB si Metrorex, necesare pentru intocmirea PUZ-lui (Plan Urbanistic Zonal-n.r). Constructia acestor pasaje este necesara pentru rezolvarea problemelor de trafic. Anul acesta se finalizeaza Pasajul Basarab iar fluidizarea circulatie se va putea face prin intermediul acestor pasaje", ne-a declarat directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman

Administratia Strazilor da 2,5 milioane de lei pe garduri de protectie

Administratia Strazilor, institutie aflata in subordinea municipalitatii, investeste 2,25 milioane de lei fara TVA in garduri de delimitare si protectie. Potrivit anuntului de participare, postat pe site-ul guvernamental de licitatii, Administratia Strazilor da 570.000 de euro pentru achizitionarea a 3.000 de garduri - 2.000 vor fi de delimitare iar 1000 de protectie pentru elevii din unitatile de invatamant. Acestea vor avea inscriptionate pe ele cuvantul scoala. Gardurile vor fi inalte de 1,2 metri, vor avea o lungime de 2 metri si vor fi confectionate din teava rectangulara sudata. In interior, panourile de gard vor avea sudate doua arce de cerc confectionate tot din teava. Montarea panourilor de gard se va face prin spargerea trotuarului pentru fixarea celor doua tevi verticale in blocuri de beton.

In privinta achizitiei de garduri pentru delimitare si protectie, directorul Alina Roman a avut urmatoarea explicatie: "Noi avem un protocol cu cei de la Politia Rutiera. Acestia ne semnalizeaza punctele negre, locurile in care se produc accidente cu pietoni implicati si ni se da un termen prin care suntem obligati sa luam masuri. Daca nu iau aceste masuri, ma pot alege cu dosar penal. Masurile constau in montarea de semafoare, limitatoare de viteza, stalpisori sau garduri. Acolo unde nu putem sa montam limitatoare de viteza, pentru ca circula RATB-ul, semnalizatoare orizontale sau stalpisori, punem garduri de delimitare si protectie. Prioritate au zonele in care exista scoli".

Reamintim ca tot pentru protectia participantilor la trafic, Administratia Strazilor investeste 850.000 de euro in mesaje de avertizare "pictate" pe carosabil si trotuare. Acestea vor fi adresate atat pietonilor, cat si soferilor si se vor intinde pe o suprafata de 6.000 de metri patrati. Pe langa mesaje ca "Atentie copiii, traversati pe la trecerea de pietoni", " Atentie, traverseaza copii" vor exista si mesaje legate de protectia mediului, cum ar fi "Capitala creste verde" sau "Nu aruncati hartii pe jos".
Data: 30.01.2010 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 422 ori.

Cuvinte cheie: pasaje,Bucuresti,Oprescu

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 335 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/03/pasajul-basarab-2.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/02/pasajul-basarab.html http://vlutic.blogspot.com/2009/11/respectarea-termenelor.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri