Prima pagina    Forum

Autostrada A2, gata in doi ani


Lucrările la ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Soarelui ar putea demara în toamna acestui an şi vor dura cel puţin doi ani. Momentan, autorităţile nu pot estima cît va costa lucrarea.

După ce în ultimul an nu au construit nici un kilometru din Autostrada Soarelui, autorităţile şi-au adus aminte că pot finaliza prima autostradă românească.
Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat ieri numele firmelor care s-au precalificat pentru proiectarea şi execuţia ultimului tronson al autostrăzii Cernavodă – Constanţa
.

Lucrarea va avea o lungime de 52 de kilometri si va fi impartita pe doua tronsoane, respectiv Cernavoda – Medgidia si Medgidia – Constanta. Primul tronson va avea o lungime de aproximativ 19 km, proiectul incluzind construirea a doua pasaje peste autostrada si 12 viaducte, iar cel de-al doilea va avea o lungime de aproximativ 31,8 km, incluzind construirea a patru pasaje, doua viaducte, doua poduri si a unui nod rutier. Autostrada va avea gard, parapete, sistem de iluminat, sistem de comunicatii etc. Perioada estimata pentru finalizarea lucrarilor este de 24 luni. Autostrada Cernavoda – Constanta face parte din Coridorul IV Trans- european, finalizarea lucrarii ducind la reducerea semnificativa a duratei de deplasare spre litoral.

PRECALIFICARE. Din cauza criteriilor ce au stat la baza precalificarii, nici o firma romaneasca nu a intrat in licitatie. Principalele criterii folosite pentru evaluare au fost: experienta anterioara, experienta generala si specifica, cit si capacitatea tehnica si financiara. “De la momentul depunerii ofertelor, in maximum trei luni vom desemna cistigatorul care va realiza lucrarea. Speram ca in toamna sa demaram lucrarile”, ne-a declarat Stefan Szobotka, director de comunicare al CNADNR. Majoritatea firmelor precalificate pentru primul tronson au fost precalificate si pentru al doilea, acestea provenind din Italia, Germania, Israel, Turcia, Grecia, Portugalia si Spania. Firmele precalificate sint: JV Condotte/CMC di Ravenna, Aktor, JV Impregilo Spa/Itinera, JV Ashtrom Int/Shapir Structures 1991, JV Cengiz/Mapa, JV Astaldi Spa/Max Bogl, JV Mochlos SA/Danya,  JV FCC Construccion/Alpine Bau Gmbh,  Strabag,  J&P Avax,  JV Mota Engil/Monte Adriano/Soares Da Costa, Colas SA.

Finantarea Proiectarii si Executiei tronsonului Cernavoda – Constanta va fi realizata dintr-un imprumut contractat de CNADNR de la Banca Europeana de Investitii. “In prezent nu putem face publica suma ce urmeaza sa o obtinem de la BEI, deoarece nu vrem ca firmele sa faca oferte in functie de banii de care dispune CNADNR-ul pentru aceasta lucrare”, a spus Szobotka. Adjudecarea contractului de proiectare si executie a autostrazii se va face pe baza pretului cel mai scazut.
Data: 12.06.2008 , Sursa: Jurnalul National
Acest articol a fost vizualizat de : 1018 ori.

Cuvinte cheie: autostrada soarelui, A2, Cernavoda


 1-20din 85 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Discreție totală la Centura Soarelui
Utilizator:
bahntm
La doi pași de intrarea în orașul Ovidiu, într-o discreție totală din partea autorităților, se lucrează de zor la Centura Soarelui, cu profil de autostradă, care va ocoli Constanța pe o lungime de 22 kilometri. Celălalt tronson al Autostrăzii Soarelui, de 51 de kilometri, întâmpină dificultăți din cauza problemelor arheologice și a exproprierilor. Șoseaua de centură începe la Ovidiu, ocolește vestul Constanței, trece peste DN 3, ocolește satul Lazu și se oprește la Agigea, în DN 39, chiar înainte de podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră. Centura Constanței e finanțată de BERD și de Guvernul Romaniei, valoarea totală a investiției fiind de 145 milioane euro. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862940/Discretie-totala-la-Centura-Soarelui/

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
Salut se stie cumva s-a terminat licitatia pt tronsonul (oanele) Cernavoda-Constanta? Si daca da cand se vor apuca de lucru. :(


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri