Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Vulcan vrea sa construiasca podurile de pe autostrada Comarnic-Brasov


Peter Eisenkolb: "2009 a fost un an foarte dificil, dar sperăm să ne revenim în 2010"
     Compania "Vulcan", controlată de omul de afaceri Ovidiu Tender, vrea să devină un jucător important în sectorul construcţiei de poduri de la noi, uitându-se cu foarte mult interes la proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov, care prevede construcţia câtorva poduri din oţel de dimensiuni mari
.
     "Vulcan" a castigat, la finele anului trecut, un contract cu societatea greceasca "Aktor" pentru constructia unui pod metalic, aceeasi companie care a semnat cu autoritatile romane contractul pentru constructia autostrazii Comarnic-Brasov, la mijlocul lunii trecute.
     "Infrastructura este una dintre directiile strategice de dezvoltare la nivelul intregului Grup Tender si, mai ales, pentru Vulcan", a spus, pentru ziarul BURSA, Peter Eisenkolb, presedintele companiei, adaugand: "Suntem interesati in mod deosebit de proiectul autostrazii Comarnic-Brasov care are prevazuta constructia catorva poduri mari. Interesul nostru este sa dezvoltam o relatie cat mai buna cu ei cu cei de la "Aktor", am castigat deja un contract de la ei pentru ca i-am convins de capacitatea noastra si pentru ca le-am oferit un pret foarte competitiv. Constructia de poduri este o oportunitate pentru Vulcan. Mai sunt cateva proiecte foarte interesante la care am dori sa participam".
     Constructia de poduri este una dintre primele activitati ale companiei "Vulcan", de la infiintare, la inceputul secolului al XX-lea. Ultimul pod pentru care a furnizat structuri metalice a fost cel de la Cernavoda, in anii 90, pentru calea ferata.
     Presedintele "Vulcan" ne-a mai spus: "Constructia de poduri face parte din istoria companiei Vulcan. Societatea a mai furnizat deja structuri de dimensiuni mari pentru tari din America Latina, are toate autorizatiile necesare, motiv pentru care vrem sa intram din nou pe acest sector de piata. Exista suficient potential pe piata interna ca sa ne afirmam in acest domeniu, iar competitia este limitata pentru ca este vorba despre structuri grele, de dimensiuni mari. Avem o capacitate de 15.000 de tone pe an pentru constructia de structuri metalice pentru poduri".
     *  Contracte de 10 milioane de euro, numai in ultima luna
     Presedintele "Vulcan" spune ca anul 2009 a fost unul foarte dificil pentru companie, dar ca aceasta a avut de castigat de pe urma deprecierii monedei nationale si a cresterii productivitatii, care s-a reflectat in majorarea exporturilor.
     "Industria producatoare din Romania a fost lovita foarte greu de criza, a fost un an foarte dificil, dar am reusit, in ciuda crizei, sa incheiem un numar dublu de contracte, fata de 2008, pentru generatoare de aburi. Nu ne asteptam la piederi mari pentru 2009", a precizat Peter Eisenkolb.
     Potrivit presedintelui "Vulcan", contractele la export ale companiei pentru generatoare de aburi au cres-cut, anul trecut, de patru ori fata de 2008. Conducerea "Vulcan" se uita cu ingrijorare, insa, la evolutia cursului de schimb, in 2010, luand in calcul, deocamdata, un curs de 4,2 lei pentru un euro. Domnul Eisenkolb ne-a mai spus: "Deprecierea leului ne-a ajutat, anul trecut, sa ne intarim pozitia la exporturi in Uniunea Europeana. Orice apreciere a leului va avea consecinte contrare, motiv pentru care urmarim cu foarte mare atentie evolutia cursului de schimb".
     Ca sa creasca competitivitatea societatii, in raport cu 2008, conducerea "Vulcan" a anuntat ca vrea sa concedieze 200 de angajati din sectoarele neproductive si sa ramana, astfel, cu 1.000 de salariati.
     "Din cauza incertitudii mediului economic, vom disponibiliza 200 de angajati din sectorul non-productiv, in perioada urmatoare, ca sa ne adaptam la situatia actuala. Asta inseamna ca va creste eficienta companiei. Oricum, consider ca deprecierea leului, pe termen lung, va continua. In prezent, avem atat de multe contracte ca aproape nu le putem onora pe toate. In 2009, am avut o perioada foarte grea, mai ales in trimestrul al doilea si al treilea, dar din trimestrul patru cererea s-a revigorat si am semnat contracte de aproximativ 10 milioane de euro, in ultima luna", ne-a mai spus domnul Eisenkolb.
     "Vulcan" exporta in cadrul Uniunii Europene, insa exista situatii cand, la cererea clientului, livreaza produsele in state din afara UE, precum Statele Unite, Maroc, Siria sau Algeria. Compania incearca de cativa ani sa intre pe piata ruseasca, unde vede o crestere semnificativa a cererii de produse pentru industria energetica, pe termen lung.
     "Grupul Energetic Tender a livrat pe piata ruseasca produse pentru industria energetica. Anul trecut, am semnat un contract cu un client din Belgia, iar produsele au fost livrate pe piata rusa, insa, cu exceptia unor contracte mici, nu am reusit inca sa accesam semnificativ aceasta piata", a precizat Peter Eisenkolb.
     Compania "Vulcan" este listata pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul VULC. Societatea are o capitalizare de 34,44 milioane de lei, potrivit pretului de 1,23 lei/actiune inregistrat in sedinta bursiera de ieri. "Grup Energetic Tender" controleaza 73,24% din societate.
     Compania a inregistrat pierderi de 2,51 milioane lei in primul semestru din 2009, fata de profitul de 850.650 lei obtinut in aceeasi perioada din 2008.
      
Data: 01.02.2010 , Sursa: Bursa
Acest articol a fost vizualizat de : 303 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Comarnic Brasov

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 176 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri