Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Vom ajunge la mare pe Autostrada Soarelui din 2011. Multumim, UE!


Bruxelles-ul ne-a dat primii bani nerambursabili care ne mai lipseau ca să terminăm în doi ani Autostrada Soarelui. Contractul pentru Comarnic-Braşov va fi semnat în două săptămâni.Uniunea Europeană a aprobat plata sumei de aproximativ 125 de milioane de euro pentru autostrada Cernavodă-Constanţa şi pentru centura Constanţei, care vor fi gata până în mai 2011, a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Radu Berceanu (foto). Cele 125 de milioane reprezintă de fapt primii bani europeni nerambursabili pe care îi primeşte România pentru infrastructura de transport, din cele 4,7 miliarde de euro, câte are alocate până în 2013.

“Avem primele două proiecte majore aprobate pentru finanţare de către UE, şi anume autostrada Cernavodă-Constanţa, unde avem 71 de milioane de euro contribuţia nerambursabilă a UE, şi centura Constanţei - 53 de milioane de euro
.Totalul este de 125 de milioane de euro, acestea fiind sume pe care începem să le utilizăm“, a declarat Berceanu. În total, realizarea costă circa 600 de milioane de euro: 338 de milioane vin de la BEI, 136 de la bugetul de stat şi restul de 125 de milioane de la UE. „Aceste două porţiuni de autostradă pot fi realizate fără nici un fel de impediment, terenurile sunt expropriate, constructorii există, se organizează”, spunea acum două luni Berceanu. Termenul de finalizare este 2 mai 2011, iar lucrările, împărţite în trei tronsoane, vor fi făcute de firmele Colas (Cernavodă-Medgidia), Astaldi-Max Bogl (Medgidia-Constanţa) şi FCC-Astaldi (centura Constanţei).

Ministrul a mai anunţat şi progrese la autostrada de la munte, Comarnic-Braşov.

Contractul pentru construcţia acestui tronson va fi semnat în două săptămâni cu Vinci-Aktor, consorţiul care a câştigat licitaţia. Ministrul a precizat că urmează ca în zece zile reprezentanţii Companiei de Autostrăzi să discute mai multe amănunte legate de contract cu Vinci-Aktor.

Berceanu a mai anunţat că va pleca pe teren să inspecteze lucrările la autostrada Transilvania. „Joi voi merge în nord, la Oradea, Satu Mare, Baia Mare pentru a discuta cu firma Bechtel despre tronsonul 3C (Suplacu de Barcău-Borş) şi să vedem care este mobilizarea pe şantier“, a spus Berceanu, care a subliniat că există o sumă mare de bani rezervată lucrărilor de la autostrada Transilvania.

Nici un ban pentru Bucureşti-Ploieşti
Ministrul spune că pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, deşi se lucrează încă din mai, nu s-au făcut plăţi în acest an, deoarece Curtea de Conturi a descoperit nereguli la nişte documente din 2008. „Facem demersurile necesare pentru a corecta erorile găsite la autostrada Bucureşti-Ploieşti ca să putem să facem plăţile“, a precizat ministrul Transporturilor.
Data: 22.07.2009 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 566 ori.
Cuvinte cheie: autostrada soarelui,2011,berceanu,finantare

 1-20din 85 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulația rutieră pe Autostrada Soarelui, oprită temporar
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi după-amiază, din cauza unui incendiu la o miriște din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulația fiind deviată spre DN 3, pe ambele sensuri, informează Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române. Potrivit Centrului Infotrafic, incendiul a izbucnit luni, în jurul orei 15.00, la o miriște din apropierea Autostrăzii București-Constanța, în dreptul kilometrului 121, fumul reducând considerabil vizibilitatea și punând în pericol siguranța circulației rutiere. Astfel, Poliția Rutieră a luat măsura opririi temporare a traficului, până la stingerea focului. Circulația pe sensul către București se desfășoară deviat de la kilometrul 145, prin Fetești, pe DN 3 și pe sensul către Cernavodă, de la kilometrul105, prin Drajna, tot pe DN3, precizează sursa citată (Mediafax)

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
infrastructura.haos
radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
Utilizator:
am auzit ca ar fi radare fixe pe Autostrada Soarelui. Am auzit ca unii ar fi primit acasa amenda. Stiti ceva despre astea?

Autostrada Soarelui ->Discreție totală la Centura Soarelui
Utilizator:
bahntm
La doi pași de intrarea în orașul Ovidiu, într-o discreție totală din partea autorităților, se lucrează de zor la Centura Soarelui, cu profil de autostradă, care va ocoli Constanța pe o lungime de 22 kilometri. Celălalt tronson al Autostrăzii Soarelui, de 51 de kilometri, întâmpină dificultăți din cauza problemelor arheologice și a exproprierilor. Șoseaua de centură începe la Ovidiu, ocolește vestul Constanței, trece peste DN 3, ocolește satul Lazu și se oprește la Agigea, în DN 39, chiar înainte de podul peste Canalul Dunăre-Marea Neagră. Centura Constanței e finanțată de BERD și de Guvernul Romaniei, valoarea totală a investiției fiind de 145 milioane euro. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862940/Discretie-totala-la-Centura-Soarelui/

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Utilizator:
Salut se stie cumva s-a terminat licitatia pt tronsonul (oanele) Cernavoda-Constanta? Si daca da cand se vor apuca de lucru. :(


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri