Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Ungurii vin repede, noi asteptam


Vecinii maghiari finalizează autostrada spre Nădlac în 2012, oficialii români nu au licitat încă lucrările.


 
Nici o şansă să circulăm pe autostradă, de la Arad la Budapesta, în 2012. Nu pentru că vecinii noştri maghiari nu s-ar ţine de cuvânt şi ar finaliza autostrada până la Nădlac peste doi ani, ci pentru că autorităţile române nu au demarat încă nici măcar procedurile de licitaţie pentru tronsonul de autostradă Arad - Nădlac

.

Ungurii au ajuns, deja, in apropiere de granita romana. In august, vor finaliza cei 24,9 km de autostrada intre Szeged si Mako, tronson care va fi predat autoritatilor maghiare pe 31 august 2010. Lucrarile au inceput aici in 2008. In 2012, maghiarii si-au propus sa inaugureze si ultimii 23 de kilometri din autostrada care ii leaga de Romania, tronsonul Mako- Nadlac.

De cealalta parte, insa, despre licitatia pentru proiectant si constructor la autostradaArad - Nadlac se tot vorbeste, de luni bune, dar nimeni nu a facut pana acum anuntul oficial de lansare.

In 2009?
Pe site-ul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, la capitolul autostrazi, neactualizat se pare de mult, sa precizeaza faptul ca lucrarile sunt programate sa inceapa in trimestrul III din 2009! De la startul lucrarilor, care conform declaratiilor oficiale ar trebui sa inceapa in acest an, sunt necesare, potrivit calculelor initiale, 36 de luni. Adica trei ani pentru finalizarea a 38,8 kilometri de autostrada care sa lege Aradul de Nadlac, valoarea estimata a proiectului fiind de 148 de milioane de euro, bani ce ar trebui luati din Fondul de Coeziune si de la Guvern.

Fara bani
In acest an, insa, se pare ca in buget nu sunt prevazuti bani pentru acest tronson de autostrada. In plus, desi lucrarea nu ar trebui sa fie una grea (e vorba de un drum drept cu doar 12 pasaje si doua poduri) deja si-a trecut in cont intarzieri cu lunile.


Data: 08.04.2010 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 485 ori.

Cuvinte cheie: coridorul IV,autostrazi,Romania

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 194 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE MAIN BATCHING CONCRETE PLANT AND PRE CAST SEGMENTS LINES Podul Calafat - Vidin
INFRASTRUCTURES RAILWAY AND HIGHWAY DRAINAGE STRUCTURE Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE PILES IN THE JETTY IN THE PRE CAST SEGMENTS PLANT Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE CAUSEWAY IN THE NO NAVIGATION CHANNEL

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri