Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 8 feb 2008
EUR 3,676
USD 2,538
XAU 74,5957

Google

UE ne da verde la taxa auto


 O eventuala scadere a nivelurilor noii taxe auto nu poate fi atacata de Comisia Europeana, daca se pastreaza principiul convenit
Faptul ca autoritatile de la Bucuresti s-au inteles cu executivul european asupra noii formule a taxei auto nu inseamna ca nivelul ei final nu poate fi altul, au declarat pentru Cotidianul oficiali ai Comisiei Europene.

„Este important sa se inteleaga foarte clar ca nivelul taxei, atit timp cit nu este aplicat discriminatoriu si nu atinge principiile europene, este competenta exclusiva a statului membru
. Comisia nu poate ataca nivelul taxei“, a declarat pentru Cotidianul Beatrix Hermann, purtator de cuvint la Departamentul de Taxe al Comisiei Europene, condus de comisarul maghiar Laszlo Kovacs.

Membrii UDMR din Guvern au blocat adoptarea noii taxe saptamina trecuta, propunind o reducere a cuantumului acesteia. Presedintele UDMR, Marko Bela, declarase la inceputul saptaminii ca este de acord cu cuantumul sumelor, si nu cu taxa in sine.

Ca urmare, Guvernul nu a putut adopta noua taxa auto in ultima sedinta de saptamina trecuta si va amina probabil momentul cu doua saptamini.

„Trebuie sa prezentam taxa liderilor grupurilor parlamentare pentru a ne asigura ca avem sustinere in Parlament, chestiune care ne ia un anumit timp“, ne-a declarat Daniela Daraban, consilierul ministrului Finantelor, Varujan Vosganian.

Declaratia lui Varujan este completata de Romania Libera: " In plus, spune Vosganian, actuala formula a taxei armonizeaza obiectivele privind poluarea pe care le avea taxa in formula aprobata de Parlament in decembrie 2006 cu cerintele Uniunii Europene privind libera competitie. "Este asadar o formula care adapteaza o lege aprobata de Parlament la cerintele UE."

 1-20din 33 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centura Sibiu| Centura Timisoara| DN66| DN6 Timisoara - Lugoj| Norme TEM| Reteaua de drumuri| Statistici nationale| Statistici europene| linkuri