Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Turda - Gilau, pe autostrada din octombrie


Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Bechtel vor deschide in octombrie tronsonul 2B Turda - Gilau de pe Autostrada Transilvania, care va fi Centura de Sud a Clujului, a declarat, ieri, pentru agentia NewsIn, directorul general al CNADNR Dorin Debucean.

4 luni au mai ramas pina la prima inaugurare a unui tronson de pe Autostrada Transilvania

CNADNR, datoare la Bechtel

„La Autostrada Transilvania se lucreaza intens pe cele doua tronsoane respectiv 2B si 3C (Turda - Gilau si Suplacu de Barcau - Bors), in total aproximativ 90 de kilometri

. Stadiul fizic al lucrarilor consta in structuri (n.r., poduri, podete si pasaje), la terasamente (n.r., corpul drumului, balast, strat de forma si strat de rezistenta), iar la structuri se lucreaza la pilotii forati de la Suplacu de Barcau", a declarat ieri directorul general al CNADNR, Dorin Debucean. El a mentionat ca Bechtel se concentreaza pe tronsonul 2B de la Turda pina la Luna de Sus (aproximativ 27 de kilometri), lucrari a caror valoare se ridica la 150 de milioane de euro. Acest tronson ar urma sa fie deschis traficului pina in octombrie anul acesta si va fi considerat Centura Sud Cluj. „Pe tronsonul 3C de pe Autostrada Transilvania se lucreaza la viaductul de la Suplacu de Barcau (1,7 kilometri), lucrare in valoare de 100 milioane de euro, iar CNADNR si Bechtel preconizeaza sa termine viaductul din tronsonul 3C la nivel de structura pina la sfirsitul anului", a precizat Dorin Debucean.
Pina in septembrie 2007, Bechtel trebuia sa cuantifice valoarea lucrarilor din programul urmator al anului 2008. In urma cuantificarii, valoarea lucrarilor pentru 2008 se ridica la 445 de milioane de euro fara TVA. Astfel, CNADNR a cerut in propunerea de buget 517 milioane de euro, diferenta fiind cuantificata pentru lucrarile colaterale, proiectare, consultanta, exproprieri, mutari si relocari de utilitati, deminare etc. Dorin Debucean a mai spus ca, din pacate, bugetul a fost aprobat doar pentru suma de 140 de milioane de euro, iar CNADNR, conform contractului, in ianuarie 2008 a platit 30% din valoarea programului, adica aproximativ 130 de milioane de euro. In aceasta situatie, compania de drumuri a ramas restanta in mai fata de Bechtel cu suma de 80 de milioane de euro.

Finalul, in decembrie 2013

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, la inceputul lunii iunie, la Cluj, ca anul acesta vor fi dati in folosinta primii 25 de kilometri din Autostrada Transilvania, pe tronsonul Cimpia Turzii - Gilau. „In ceea ce priveste Guvernul, noi am identificat resursele financiare necesare pentru finantarea conform obligatiilor contractuale pentru anul in curs, respectiv mai este vorba de o suma de aproximativ 200 de milioane de euro. La rectificarea bugetara, aceasta suma este deja pregatita si va intra in buget", a declarat ministrul, adaugind ca exista intirzieri de 2-3% fata de graficul de executie pe care l-a raportat compania Bechtel, care a explicat ca a inregistrat intirzieri din cauza lipsei unei garantii privind finantarea lucrarilor din anul in curs.
Sectiunea de 25 de kilometri de autostrada care va fi finalizata spre sfirsitul anului 2008 va fi legata de reteaua de drumuri nationale printr-o bretea de 6 kilometri de doua benzi pe sens, care va lega localitatea Tureni (situata pe DN1) de autostrada.
Conform proiectului, Autostrada Transilvania (415 km) parcurge ruta de la nord-vest de la Brasov pina la Oradea, la granita cu Ungaria si va trece prin Brasov, Fagaras, Sighisoara, Tirgu-Mures, Cluj Napoca si Oradea. Contractul de proiectare si executie a lucrarilor a fost semnat in decembrie 2003 intre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) si Bechtel International (USA). In februarie 2006, in urma renegocierii contractului, a fost prelungit termenul de finalizare din decembrie 2012 pentru decembrie 2013.

Data: 22.06.2008 , Sursa: Monitorul de Sibiu
Acest articol a fost vizualizat de : 119 ori.
Cuvinte cheie: Autostrada Transilvania,Turda,Gilau,finalizare,octombrie 2008

 1-20din 301 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri