Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Tronsonul de autostrada Moara Vlasiei-Ploiesti, scumpit


CNADNR şi constructorii sectorului Moara Vlăsiei-Ploieşti al autostrăzii Bucureşti - Ploieşti au încheiat, în luna septembrie, un act adiţional prin care costul lucrărilor a crescut cu 25%, la 883,7 milioane lei, fără TVA, din cauza înlocuirii pământului de umplere a corpului autostrăzii cu balast.
Actul adiţional a fost semnat la începutul lunii septembrie, între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi consorţiul format din firmele UMB Spedition, Pa&Co International, Euroconstruct Trading '98 şi Com-Axa, potrivit informaţiilor CNADNR citate de Mediafax
.
Tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti are o lungime de 42,5 km. Consortiul a castigat licitatia pentru construirea segmentului de autostrada in 2006, iar valoarea initiala a contractului a fost de 702,58 de milioane de lei, fara TVA. Actul aditional este motivat de dificultatile geotehnice din zona autostrazii, care au dus la schimbarea materialului de umplere a autostrazii, iar suma suplimentara este de 181,11 milioane de lei, fara TVA, bani care vor fi platiti de la bugetul de stat.
Potrivit CNADNR, investigarea geotehnica a terenului de fundare a proiectelor de drumuri se realizeaza in trei faze, iar in faza de proiectare, studiul geotehnic a aratat ca pe amplasamentul autostrazii exista "o diversitate de pamanturi atat pe verticala, cat si pe orizontala si un nivel al apei subterane foarte variat".
"Aceste aspecte puteau crea mari probleme in viitor, astfel ca studiul geotehnic a fost completat in faza de elaborare a detaliilor de executie pe baza investigatiilor geotehnice de tipul sondajelor deschise si incercarilor de laborator pentru determinarea uniformitatii tipurilor de pamant existent in zona", precizeaza directorul general al CNADNR Dorina Tiron, in informarea transmisa la solicitarea Mediafax.
Totodata, Tiron precizeaza ca s-au facut incercari succesive de modificare a compozitiei pamanturilor si aducerea lor in limite acceptabile pentru executia autostrazii, "dar si dupa aceste modificari s-au obtinut pamanturi de calitate inferioara".
"In concluzie, conditiile geotehnice reale din amplasament si din gropile de imprumut investigate au evidentiat existenta unor pamanturi necorespunzatoare atat ca material suport, cat si pentru realizarea patului autostrazii", a aratat Tiron.
Premierul Emil Boc a declarat, intr-o vizita efectuata in luna iulie la santierul autostrazii, ca lucrarile la tronsonul Moara Vlasiei - Ploiesti vor fi incheiate anul viitor.
Data: 03.11.2009 , Sursa: Curierul National
Acest articol a fost vizualizat de : 503 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Bucuresti,Moara Vlasiei,Ploiesti,cost

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 177 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri