Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Transporturi: Sute de kilometri de autostradă si cai ferate modernizate


La secţiunea Transport rutier din capitolul Transporturi şi infrastructură, Executivul are în vedere reorganizarea activităţii de construcţie şi de întreţinere a infrastructurii de transport rutier prin înfiinţarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi a Companiei Naţionale de Drumuri, prin modificarea legislaţiei privind licitaţiile, eliminând principiul “cel mai mic preţ câştiga”.
 
La secţiunea Autostrăzi, Guvernul are în vedere realizarea Pactului Naţional Autostrăzile României pentru asigurarea coerenţei şi continuităţii în finanţarea construcţiei de autostrăzi, finalizarea Coridorului IV paneuropean Nădlac-Constanţa (total 855 km) la nivel de autostradă până în anul 2012, cu excepţia tronsonului Sibiu-Piteşti (120 km) ce va fi realizat prin concesiune cu finalizare în 2013-2014, finalizarea porţiunii dintre Borş şi Târgu-Mureş (254 km), din autostrada Transilvania (total 415 km), urmând ca porţiunea dintre Târgu-Mureş şi Braşov (161 km) să fie încheiată în 2013-2014, finalizarea tronsonului de autostrada Bucureşti-Comarnic (110 km), urmând ca tronsonul Comarnic-Braşov (56 km) să fie realizat prin concesiune cu finalizare în 2013-2014, realizarea conexiunilor dintre autostrăzile A1 şi A2, prin realizarea la nivel de autostradă a centurii de tranzit a Bucureştiului, porţiunea de nord până în anul 2012 şi a porţiunii de sud până în anul 2014, completarea şi lărgirea la 4 benzi, până în anul 2011, a porţiunii de nord (A1-Otopeni-A2) din centura periurbană Bucureşti (existentă) şi finalizarea, până în anul 2013, a porţiunii de sud, începerea lucrărilor la autostrada Ploieşti-Buzău-Focşani (108 km), parte a Coridorului IX paneuropean şi la autostrada Focşani-Saboani (140 km), începerea lucrărilor la autostrada Târgu-Mureş-Iaşi (300 km) şi la autostrada Sudului Bucureşti-Alexandria-Craiova (170 km) , începerea lucrărilor la autostrada Lugoj-Caransebeş-Orşova-Drobeta-Turnu Severin-Craiova-Calafat, parte a Coridorului paneuropean IV B, realizarea studiilor de fezabilitate, proiectare, exproprieri la Coridorul paneuropean IX Focşani-Albiţa
.
 
În ceea ce priveşte Drumurile Naţionale, cabinetul Boc vizează realizarea Programului Naţional Centuri Ocolitoare astfel: cu finanţare de la bugetul de stat: Ploieşti Vest, Cluj Est, Oradea, Iaşi, Suceava, Satu Mare, Alba Iulia, Teiuş, Aiud, Turda, Bistriţa, Zalău, Aleşd, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, Bârlad, Arad, Roman, Slatina, Sighetul Marmaţiei, Galaţi; cu finanţare B.I.R.D.: Braşov, Bacău, Târgu-Mureş, Reghin; cu finanţare JBIC: Centura Timişoara; cu finanţare ISPA: Adunaţii Copăceni, Sibiu - (lucrările rămase), Deva şi Orăştie (la standard de autostradă), Lugoj, Drobeta-TurnuSeverin, Mehadia, Domaşnea; cu finanţare FEDR: Sebeş, Alexandria-Caracal, Dej, Filiaşi, Târgu-Frumos, Craiova Sud, Mangalia, Budeşti, Fălticeni, Buftea, Pucioasa, Târgu-Jiu, Mihăileşti; refacerea a 5.000 de kilometri de drumuri naţionale la nivel calitativ european; iniţierea demersurilor pentru realizarea podului peste Dunăre la Turnu Măgurele-Nicopole şi conectivitatea cu autostrada Sudului; refacerea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene prin colaborarea Ministerului Transporturilor cu Consiliile Judeţene; unificarea activităţilor de control în trafic ale RAR, ARR, CNA, CND, în cadrul Inspectoratului de Control în Transportul Rutier, care va lucra împreună cu Poliţia Rutieră; înfiinţarea Biroului Naţional de Siguranţă Rutieră ce va cuprinde un serviciu InfoTrafic şi un post de Radio Trafic.
 
În sectorul Transport feroviar, posibilul viitor guvern îşi propune finalizarea până în anul 2009 a lucrărilor de modernizare a tronsonului de cale ferată Bucureşti-Constanţa şi până în anul 2011 a tronsonului Câmpina-Braşov, porţiuni din Coridorul IV paneuropean, finalizarea lucrărilor de modernizare, din anul 2012 în anul 2013, a tronsonului Curtici-Braşov, parte a Coridorului lV paneuropean, prin împărţirea în sectoare scurte, finalizarea proiectării lucrărilor de modernizare a Coridorul IX paneuropean, până la sfârşitul anului 2009, şi începerea lucrărilor de modernizare în anul 2010 (Giurgiu-Bucureşti-Suceava-Vadu Siret), electrificarea şi dublarea liniei principale Cluj-Oradea şi a magistralei Iaşi-Tecuci, reanalizarea lucrărilor la liniile Râmnicu Vâlcea-Vâlcele şi Bucureşti-Giurgiu, inclusiv a podului afectat de inundaţii.
 
În plus, coaliţia de guvernare mai are în vedere reabilitarea gărilor Cluj, Sibiu, Alba Iulia, Timişoara, Iaşi, Craiova, Constanţa, Galaţi, inclusiv dezvoltarea lor în complexe comerciale; achiziţia a 100 de rame electrice noi, achiziţia a circa 500 de vagoane noi, modernizarea a circa 700 de vagoane şi a 300 de locomotive din parcul existent pentru transportul de călători, cumpărarea a încă 50 de automotoare diesel tip “Săgeata albastră”, utilizarea liniei de cale ferată periferice existente în jurul Bucureştiului pentru transport periurban şi legătura dintre Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, finalizarea până în anul 2010 a liniei de metrou 1 Mai-Laromet (3,1 km - 2 staţii), începerea lucrărilor la linia 5 de metrou: Ghencea-Drumul Taberei-Eroilor-Universitate-Pantelimon cu finalizarea primului tronson Ghencea-Eroilor până în 2012 şi achiziţionarea a încă 26 de trenuri (156 de vagoane) de metrou.
 
La capitolul Transport naval, Cabinetul Boc vizează, printre altele, construirea unui pod peste Canalul Dunăre-Marea Neagră în zona Agigea care să facă legătura cu autostrada A2 şi centura la nivel de autostradă a Constanţei, prelungirea digului de larg al Portului Constanţa pentru asigurarea condiţiilor optime de operare şi staţionare a navelor la cheu în Constanţa Sud-Agigea sau simplificarea formalităţilor de control ale navelor fluviale.
 
În ceea ce priveşte Transportul aerian, programul de guvernare prevede înfiinţarea Companiei Naţionale Aeroportuare Bucureşti (Otopeni şi Băneasa) şi a Companiei Naţionale Aeroportuare Banat (Timişoara-Arad), finalizarea terminalului de pasageri de la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă” Bucureşti pentru atingerea unei capacităţi de 5 milioane de pasageri pe an, acordarea de asistenţă tehnică autorităţilor locale din judeţele Braşov, Alba, Galaţi, Brăila şi Bistriţa pentru construirea de noi aeroporturi, finanţare pentru aeroporturile care deservesc zone cu potenţial turistic ridicat (Suceava, Tulcea, Satu-Mare, Baia-Mare, Iaşi), creşterea eficienţei activităţii Companiei TAROM, pentru consolidarea poziţiei de membru în alianţa Sky Team, în vederea listării la bursă şi a privatizării.
Data: 16.12.2008 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 178 ori.
Cuvinte cheie: politica autostrazi pana in 2010

 1-20din 205 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri