Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Taxele de autostrada din Europa


autostrada taxeO calatorie cu autoturismul prin tarile continentului european reprezinta o varianta de turism deloc de neglijat pentru romanul amator de vacanta. Inainte de plecare insa, dupa ce ati facut revizia tehnica, ati platit asigurarea si ati alimentat, trebuie sa va opriti o suma de bani pentru cheltuielile de pe parcurs. In cele mai multe cazuri, acestea inseamna taxele pe care trebuie sa le achiati pentru folosirea soselelor si, mai ales, a autostrazilor din tarile pe care le tranzitati
.

Valoarea acestei taxe si forma sub care este ea impusa difera de la tara la tara si, fireste, in functie de distantele pe care le strabateti pe autostrada. O prezentare, pentru fiecare tara in parte, a acestor cheltuieli suplimentare pe care trebuie sa le luati in calcul in vacanta dumneavoastra nu poate fi, asadar, decat foarte utila.

 Austria - Pentru a conduce pe o autostrada cu plata din Austria este obligatorie detinerea unui tichet special, pe care il puteti cumpara de la benzinarii, chioscuri sau granita. Valoarea sa este cifrata la 7,60 euro (pentru 10 zile), 21,80 euro (2 luni) 72,60 euro (anual). Exista si taxe pentru autostrazi: pe A10  - 9,50 euro (Tauern Autobahn), A13 - 8 euro (intre Innsbruck si pasul Brenner, la Granita cu Italia), A16 - 13,30 euro (St. Anton-Arlberg).
 Belgia - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Bulgaria - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Cehia - Masinile trebuie sa aiba un tichet de taxare pentru a circula pe soselele de mare viteza. Acest tichet costa 200 coroane pe saptamana, 300  pentru o luna si 900 de coroane - un an, si se lipeste in coltul din dreapta sus al parbrizului. Masinile inchiriate in Cehia vor avea acest tichet pe parbriz.
 Cipru - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Croatia - Se taxeaza pe autostrazile E59 si E70 ce pornesc din Zagreb : 171 kunas pentru Zagreb - Split - Dubrovnik si 56 kunas pentru Zagreb - Rijeka. Si accesul prin tunelul dintre Rijeka si Istria (tunelul Ucka) se plateste - 28 kunas.
 Danemarca - Nu exista autostrazi cu taxa. Podurile  Storebaelt si Oresund au taxa de traversare, de 205, respectiv, 260 de coroane.
 Elvetia - Pentru a circula pe autostrazile din Elvetia este nevoie de un tichet special (sticker) ce costa aproximativ 40 franci elvetieni (valabil un an), si care pemite accesul si prin tunelele Gothard si San Bernardino. Pentru tunelul Munt La Schera se platesc 15 franci elvetieni, iar pentru tunelul Sankt Bernhard - 30,5 franci elvetieni.
 Estonia - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Finlanda - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Franta - Autostrazile cu taxa din Franta sunt cele marcate ca „Autoroute peage”. Semnul distinctiv este litera „A” in albastru. Exista nu mai putin de  81 de portiuni cu taxa pe autostrazile franceze. Cea mai ieftina, pe A36 - Belfort - Mulhouse (frontiera cu Germania) - 2,60 euro; cea mai scumpa, pe traseul A26/A5/A39/A40 - Reims - Tunelul Mont Blanc 49,60 euro.  In rest, pe A6, Paris - Lyon - 29,60 euro, A4, Paris - Reims - 9,20 euro. Exista cateva poduri si tunele unde se solicita o taxa separata. Pentru Tunelul Mont Blanc se platesc 32,30 euro.
 Germania - Nu exista autostrazi cu taxa.
 Grecia - Exista doua autostrazi cu taxa in Grecia. Una dinspre Atena catre Peloponez si cealalta de la Atena la Salonic. Pe 1/E75, Salonic - Katerini  - 1,40 euro, pe 8A/E94, Atena - Corint - 1,40 euro, pe 7/E65, Corint - Tripoli 2,70 euro.
 Irlanda - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Islanda - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Italia - „Autostrade” este super autostrada italiana cu taxa. Se poate plati cu numerar, carte de credit (statiile mari) sau cu un card pre-platit (Viacard), care se cumpara de la statiile de taxare sau cu numerar, carte de credit (statiile mari) sau cu un card pre-platit (Viacard), care se cumpara de la statiile de taxare, la oficiile Automobile Club d’Italia (ACI). sau de la anumite benzinarii. Pentru orice informatii legate de autostrazi exista asa-numitele «Punto Blu» - birouri de informatii aflate pe principalele autostrazi. Taxele de autostrada variaza in functie de distanta parcursa, tipul de constructie si tipul vehiculului. Exista 2 modalitati de taxare: primul (majoritar) - se ridica un bilet la intrarea pe autostrada, care se prezinta la iesire, unde se face plata; al doilea - nu exista niciun bilet la intrare, dar se plateste o taxa fixa la prima statie de taxare intalnita. Exemple de taxe pentru automobile: Venetia - Milano, pe A4 - 14,50 euro; Florenta - Roma, pe A1 - 13,20 euro; Roma - Napoli, pe A1 - 10,50 euro; Pasul Brenner (Austria) - Modena, pe A22 - 18,40 euro.
 Luxemburg - Nu exista autostrazi cu taxe. Autostrada Köln - Paris traverseaza tara.
 Malta - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Marea Britanie - pe M6 se achita 4,50 lire sterline in timpul zilei (orele 6,00 - 23,00) si 3,50 lire sterline noaptea (orele 23,00 - 6,00). In capitala (Central London) a fost introdusa de curand o taxa zilnica menita sa fluidizeze traficul. Aceasta este de 8 lire sterline, se aplica intre orele 7,00-18,00 si permite in acest interval oricate calatorii in si in afara zonei.
 Olanda - Nu exista autostrazi cu taxa. In Olanda, singura taxa (toll) perceputa este pentru traversarea tunelului Dordrecht, in valoare de aproximativ 5 euro/masina.
 Polonia -  Pe A4, Katowice - Cracovia si pe A2, pentru alte trei portiuni, trebuie achitata suma de 11 zloti.
 Portugalia - Exista o autostrada cu taxa, „Auto-Estrada“, ce face legatura (pe A1) intre Lisabona si Porto - 18,65 euro.
 Rusia - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Serbia - Nu exista autostrazi cu taxa.
 Slovacia - Nu exista autostrazi cu taxa dar trebuie achitata o vigneta in valoare de 150 de coroane - o saptamana, 300 de coroane - o luna, 1 100 de coroane - un an.
 Spania - Autostrazile expres ale Spaniei, „autopistas“ sunt toate cu taxa si sunt identificate prin litera A. Cateva exemple: pe A7, Valencia - Alicante - 12,45 euro; pe A41, Madrid - Toledo - 6,20 euro; pe A7, Barcelona - Tarragona - 7,00 euro; pe A7, La Jonquera (frontiera cu Franta) - Barcelona - 12,16 euro.
 Suedia - Nu exista autostrazi cu taxe.
 Turcia - Se achita, pentru Edirne - Istanbul, pe E80 - 2,30 lire turcesti; Istanbul - Ankara, pe E80/89 - 3,70 lire turcesti. Pentru Bosfor si Podul Fatih Sultan Mehmet se plateste o taxa suplimentara de 25 lire. 
 Ungaria - Este instituit sistemul vignetelor. Pentru cele patru autostrazi (M1/M3/M5/M7) costul acestora este: 1 170 de forinti - pentru 4 zile, din luna septembrie pana in mai; 1 530 de forinti - pentru 4 zile, din luna mai pana in septembrie; 2 550 de forinti - pentru 10 zile; 4 200 de forinti - pentru o luna; 37 200 de forinti - pentru un an.

Data: 20.05.2008 , Sursa: Agenda
Acest articol a fost vizualizat de : 3123 ori.
Cuvinte cheie: taxe autostrazi europa

 1-20din 111 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri