Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: DiigoCurs valutar 8 feb 2008
EUR 3,676
USD 2,538
XAU 74,5957

Google

Taxa hienelor


PD-L si PNL se lupta in Parlament pe seama birului auto, dar pentru interese de partid
  Democrat-liberalii au depus ieri la Camera Deputatilor, fara succes, motiunea simpla prin care solicita Guvernului anularea taxei de prima inmatriculare si restituirea banilor cetatenilor. De-abia depus, documentul a fost returnat pedelistilor de catre seful Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, pe motiv ca acestia au incalcat procedurile regulamentare la depunere. Pedelistii au admis ca procedura de depunere a motiunii nu a fost strict formalizata
. Documentul, semnat de 69 de deputati, va fi depus in viitoarea sedinta de plen, ce ar putea fi organizata maine. Razboiul politic pornit de PDL contra PNL pe seama taxei nu are ca miza pentru initiatiori decat un potential de imagine inainte de alegeri. Realitatea a dovedit ca in Romania, o motiune simpla votata de Parlament nu are nici un efect juric asupra unui act al Guvernului. In tot acest timp, romanii care vor sa-si cumpere masina, trebuie sa scoata din buzunar bani seriosi.
"Taxa este ilegala si discriminatorie"
Anularea taxei de prima inmatriculare si returnarea banilor care au fost luati "cu japca de stat" pana la sfarsitul acestui an, fara obligatia de a merge in instanta. Acestea sunt solicitarile pedelistilor cuprinse in motiunea simpla "Anulati taxa de prima inmatriculare". "La fel de usor cum au luat banii, la fel de usor sa-i returneze", a cerut deputatul PD-L Gratiela Iordache, imediat dupa depunerea documentului. Motivand initierea motiunii, pedelistii semnaleaza ca introducerea taxei contravine Tratatului Comunitatii Europene, ca nivelul acestei plati nu este corelat cu nivelul de trai din Romania si in plus, ca taxa a fost deja invalidata de justitia romana. In document se precizeaza ca taxa are un caracter "ilegal, discriminatoriu si neeuropean", consecinta fiind citarea Romaniei in fata Curtii Europene de Justitie, cu riscul ca statul roman sa piarda. "In cazul altor state, solutiile pronuntate de CEJ au obligat guvernele respective nu numai sa renunte la taxa, ci si sa returneze banii incasati de la propriii cetateni", mentioneaza semnatarii.
Semnatarii documentului atrag atentia ca valoarea taxei se poate ridica la cateva mii de euro, devenind o povara fiscala exagerata pentru romani. Acestia considera obligatoriu ca orice taxa sa tina cont de faptul ca Romania este pe penultimul loc la nivel de trai in UE. Un argument puternic impotriva taxei invocat de pedelisti se refera la faptul ca impunerea a fost deja invalidata de justitia romana. "Un numar foarte mare de cetateni au contestat deja in instanta introducerea acestei taxe, iar procesele au fost deja castigate pe fond de acestia, in dauna statului", se arata in motiune. "Nici un leu din banii proveniti din aceasta taxa nu a ajuns la Fondul de Mediu in 2007", mai arata deputatii.
Obiectiile lui Olteanu
"Motiunea a fost introdusa in mod ilegal. Am luat decizia de a retrimite semnatarilor textul depus, insotit de o scrisoare in care le-am detaliat prevederi ale Regulamentului Camerei Deputatilor referitoare la procedura de depunere a unei motiuni simple", a precizat seful Camerei, Bogdan Olteanu. El a respins motiunea desi documentul primise deja numar de inregistrare de la Secretariatul Camerei. Potrivit explicatiilor Secretariatului, documentele sunt intai inregistrate, abia apoi fiind verificata legalitatea depunerii lor de catre presedintele Camerei, care poate decide returnarea acestora. Potrivit lui Olteanu, documentul trebuia depus, conform Regulamentului, in timpul sedintei de plen la presedintele de sedinta, si nu la Cancelaria Presedintelui Camerei Deputatilor, asa cum au procedat pedelistii. O alta obiectie ridicata de Olteanu se refera la faptul ca scrisoarea de inaintare care insoteste motiunea nu a fost semnata de liderul de grup al PD-L. El a explicat ca adresa pe care a primit-o din partea grupului era "anonima". El nu a scapat ocazia sa-i ironizeze pe deputatii PD-L. "Regret ca inca nu s-a ajuns la capacitatea grupului PD de a depune motiuni", a spus Olteanu. El le-a transmis acestora ca opozitia este un bun prilej pentru ca PD-L sa invete sa respecte legile, ceea ce ii va folosi cand ajunge la putere. Olteanu a precizat ca, daca motiunea va fi adoptata, Guvernul va trebui sa tina cont de ea.
Recidiva pedelistilor
Este pentru a doua oara cand Bogdan Olteanu respinge depunerea unei motiuni a democrat-liberalilor. Anul trecut, din cauza numarului insuficient de semnaturi, el a respins depunerea unei motiuni de cenzura a PD si PLD. In luna noiembrie 2006, Comisia Europeana a trecut la a doua etapa a procedurii de "infrigement" impotriva Romaniei in cazul taxei de prima inmatriculare, autoritatile de la Bucuresti avand la dispozitie doua luni pentru a se conforma acestor solicitari. Initial, taxa a fost supusa dezbaterii publice, iar sumele propuse au fost marite. Sub presiunea comunitatii europene, Guvernul a fost nevoit sa schimbe radical modalitatea de calcul a taxei, in functie de starea masinii si capacitatile sale tehnice. (Raluca PAPADOPOL)
Motiunea va fi depusa joi
Grupul parlamentar al PD-L din Camera Deputatilor va solicita astazi Conducerii Camerei, convocarea unei sedinte de plen maine, pentru indeplinirea formalitatilor privind depunerea motiunii simple privind taxa auto. "Daca Bogdan Olteanu doreste sa ne formalizam strict in ceea ce priveste depunerea in sedinta publica, la presedintele de sedinta (a motiunii simple, n.red,), o vom face in urmatoarea sedinta a Camerei", a precizat liderul deputatilor PD-L, Cristian Radulescu. El a mentionat ca reunirea plenului joi se justifica, avand in vedere faptul ca au mai ramas o serie de proiecte de lege nedezbatute in sesiunea trecuta. Deputatul a anticipat ca Olteanu nu va fi de acord cu organizarea unei sedinte de plen maine. Radulescu a amintit faptul ca presedintele Camerei Deputatilor nu a fost la fel de strict atunci cand PSD a depus motiunea simpla pe agricultura, in iunie 2007, atunci nemaifiind nevoie de o anuntare si de o depunere in plen a motiunii. (R.I.P.)
Taxa la zid
Peste 21.500 de cetateni semnasera ieri petitia telespectatorilor Realitatea TV "Taxa la zid", cerand eliminarea taxei de prima inmatriculare in formula actuala. In petitie se solicita respectarea principiului nediscriminarii in elaborarea noii taxe, a principiului "bunului-simt" si a interesului cetateanului, precum si reevaluarea puterii financiare a cetateanului inainte de stabilirea cuantumului taxei. Tot ieri, Automobil Clubul Roman a anuntat ca sprijina campania pentru petitia lansata de Realitatea TV. Presedintele Comisiei Juridice ACR, Horatiu Maragoi, a declarat ca organizatia pe care o reprezinta e gata sa puna la dispozitie sediile din toata tara pentru membrii sai care vor sa semneze petitia. "Vom incerca sa gasim o modalitate prin care cei aproximativ 200.000 de membri ai ACR sa opteze pentru semnarea petitiei, vom pune la dispozitie cele aproximativ 80 de sedii din toata tara ale ACR", a precizat Maragoi.

 1-20din 33 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centura Sibiu| Centura Timisoara| DN66| DN6 Timisoara - Lugoj| Norme TEM| Reteaua de drumuri| Statistici nationale| Statistici europene| linkuri