Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Taxa auto primeste aprobarea Comisiei Europene


Taxarea ar urma sa se faca la masinile Euro 4 si Euro 3 in functie de emisiile de dioxid de carbon si cele de noxe Reprezentantii Comisiei Europene au fost de acord cu principiile de calculare a noii versiuni a taxei auto. Informatia a fost confirmata pentru BBC de o inalta sursa guvernamentala. Conform ultimei variante a taxei de prima inmatriculare, calculul sumei care trebuie platita de cumparatorii de autovehicule se va face in functie emisiile de dioxid de carbon si de cele de noxe.

Potrivit sursei citate, taxarea ar urma sa se faca la masinile Euro 4 si Euro 3 in functie de emisiile de dioxid de carbon si cele de noxe

. Pentru masinile Euro 3 care nu au trecute in cartea tehnica emisia de dioxid de carbon, impozitarea se va face numai in functie de emisiile de noxe, adica oxizii de azot, bioxidul de sulf sau praful.
Formula de calcul folosita pentru emisiile de noxe va fi aplicata si in cazul masinilor cu o motorizare mai veche de standardul Euro 3. Un alt aspect asupra caruia s-a cazut se pare de acord la Bruxelles este acela ca cu cat o masina este mai veche cu atat taxa va fi mai mare: cu cat standardul de motorizare este mai scazut cu atat coeficientii de calcul vor fi mari.
Cu alte cuvinte, se va tine seama de principiul care a stat la temelia taxei de prima inmatriculare in prima ei forma - menita sa impiedice inmatricularea de masini la mana a dou, aduse din strainatate.
Aceeasi sursa guvernamentala a precizat


ca insa ar urma sa fie aplicat si principiul potrivit caruia o masina noua fata de un automobil vechi va polua pe o perioada mai lunga de timp, astfel ca si taxa pentru masinile euro 3 si euro 4 s-ar putea modifica.
Nu au fost calculate inca valorile exacte ale taxei.
Pe de alta parte, Comisia Europeana nu a oprit inca procedura de sanctionare a Romaniei pentru aceasta taxa, considerata discriminatorie pentru masinile cumparate de cetateni din alte state ale pietei comune.
Totusi, comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban, a declarat, saptamana trecuta, ca noua varianta de modificare a normelor privind taxa de prima inmatriculare transmisa Comisiei Europene este considerata, la o prima evaluare, compatibila cu normele comunitare.

 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri