Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Taubman spune ca autostrada Bechtel merge conform planului


Ambasadorul SUA si-a incheiat mandatul criticând de zor coruptia din RomaniaAcum aproape trei ani, cand a venit in Romania, ambasadorul american Nicholas Taubman a aparut la intalnirea cu presa impreuna cu sotia sa, Jenny, si si-a permis chiar sa motaie pe scaun. Explicabil pentru un om de 79 de ani, venit dupa un drum lung din SUA pana la Bucuresti. Ieri, Nicholas Taubman a aparut singur in fata ziaristilor, pe care i-a chemat cu o ora inainte de inceperea conferintei de presa. In asteptarea intarziatilor, Taubman a stat sapte minute la pupitru fara sa spuna ceva, scrutand asistenta. “Buna zioa”, a spus Taumban, dupa care si-a inceput discursul, ultimul rostit la Bucuresti.

“SUA si-au propus sa transforme Romania in partener acum 19 ani. Am vrut ca aceasta tara, abia iesita de sub regimul totalitar, sa devina un bun prieten si partener. Am stiut ca, peste ani, relatia noastra cu Romania nu va avea succes daca aici nu exista o democratie puternica si o economie solida. In ultimii trei ani, Romania s-a dovedit in numeroase ocazii un bun prieten si partener al SUA, iar organizarea amplului summit NATO si vizitele presedintelui Bush au demonstrat dezvoltarea continua a parteneriatului nostru strategic”, a spus Taubman in discurs.
Dupa ce a laudat si a criticat Romania, Taubman a fost intrebat despre cum vede afacerea Bechtel din Romania, afacere asupra careia planeaza serioase banuieli de coruptie

. Care nu sunt vazute sau percepute de catre oficialii americani.

Autostrada merge ca pe roate
Taubman a criticat situatia infrastructurii rutiere din tara noastra, dar pana la un punct: autostrada Bechtel. Potrivit lui Taubman, firma americana construieste autostrada Transilvania conform graficului, adica la timp. Asta desi au fost terminati doar noua kilometri in patru ani, si acesti noua kilometri in conditii indoielnice. “In opinia mea, din punct de vedere al infrastructurii, situatia poate fi îmbunatatita”, a spus ambasadorul Taubman. Dupa care a deviat subiectul: “O guvernare în interesul poporului asigura infrastructura necesara dezvoltarii economiei”.
“Un fost ambasador în România mi-a spus chiar înainte de încheierea mandatului sau ca nici o companie importanta din tara sa nu ar veni în România. El a spus ca materiile prime si produsele finite nu pot fi transportate eficient pe drumurile din Romania si folosind sistemele de transport de aici. Transportul ar trebui sa fie prima prioritate. Nu veti fi competitivi pentru vecinii vostri sau pentru partenerii europeni pâna cand drumul catre Europa nu va fi terminat“, a declarat Nicholas Taubman.
Cat despre criticile aduse Bechtel, Taubman a spus ca aceasta este compania pe care guvernul român a ales-o.  “Bechtel construieste autostrada la timp, conform prevederilor contractului”, a subliniat Taubman, care a apreciat si calitatea lucrarilor.

Acordul pentru vize, luna viitoare
De asemenea, Taubman a tinut sa precizeze ca declaratia comuna România- SUA, cu privire la demersurile pentru includerea tarii noastre în programul Visa Waiver, va fi semnata în luna noiembrie.
Ambasadorul a precizat ca este vorba despre “un pas catre includerea României în Visa Waiver si ca sunt necesare mai multe demersuri pentru facilitarea acestui proces, reamintind ca rata de respingere a cererilor de viza pentru SUA depuse de romani este de 25%. “Acesti pasi au fost discutati în aprilie de presedintii Basescu si Bush”, a declarat Taubman.
Nicholas Taubman revenit si la subiectul coruptiei. El a declarat ca actele de coruptie nepedepsite scad încrederea si credibilitatea unei democratii si a apreciat ca într-un stat de drept doar un sistem juridic independent, lipsit de interventii politice poate înlatura coruptia.

Cruciada nu a fost a lui Taubman
“Coruptia este opusul democratiei si al statului de drept. Actele de coruptie nepedepsite scad încrederea si credibilitatea unei democratii si franeaza cresterea economica si investitiile”, a declarat Taubman.
“Intr-un stat de drept, doar un sistem juridic independent, lipsit de interventii politice, poate înlatura coruptia”, a spus ambasadorul.
“Fiti siguri, lupta împotriva coruptiei nu a fost o cruciada personala condusa de Nick Taubman, ci este o prioritate a presedintelui si a guvernului SUA, a UE si a Organizatiei Natiunilor Unite”, a declarat diplomatul american.

Noul ambasador va veni anul viitor
Potrivit unor surse din cadrul ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Bucuresti, viitorul ambasador american nu va fi trimis in Romania mai devreme de lunile aprilie-mai 2009, adica mult dupa investirea viitorului presedinte american (20 ianuarie 2009). Cel mai tarziu, viitorul ambasador american va sosi la Bucuresti in noiembrie anul viitor. SUA nu au avut ambasador in Romania timp de aproape 10 luni, intre august 2004 (cand s-a terminat mandatul lui Michael Guest) si mai 2005 (cand a fost investit JD Crouch, ambasador doar pentru sase luni). Pana la desemnarea viitorului ambasador, misiunea diplomatica americana de la Bucuresti va fi condusa de doamna Jeri Guthrie-Corn. De remarcat faptul ca doamna Guthrie-Corn a mai fost diplomat in cadrul ambasadei SUA la Bucuresti in perioada 1989-1991, prinzand ultimele luni ale regimului Ceausescu.

Data: 24.10.2008 , Sursa: Gardianul
Acest articol a fost vizualizat de : 379 ori.
Cuvinte cheie: autostrada transilvania,taubman,cluj

 1-20din 350 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
Nebhotep
Mi se parte ca esti un pic prea entuziasmat de acest efect UE. Nu prea cred ca acesta este motivul. Mai ales ca inca nu exista proiecte importante de infrastructura care sa fie finantate din fonduri europene. Si sa nu uitam ca suntem intr-un an electoral. In acest an am vazut mari campanii de astfaltare in orasele din Vestul tarii. Orase ca Timisoara,Arad,Lugoj,Deva au fost reasfalate in acest an, chiar si strazi care un avusesera asfalt niciodata. Nimic nu s-a facut insa din fonduri de la UE. Tronsonul din DN7 despre care amintesti este realizat prin credit furnizor iar Timisoara - Lugoj are finantare de la Banca Japoniei.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri