Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Tariceanu: Un prim tronson de 25 km al Autostrazii Transilvania va fi gata in acest an


autostrada transilvaniaPremierul Calin Popescu Tariceanu, aflat, vineri, in judetul Bihor, a declarat ca un prim tronson, de 25 de kilometri, al Autostrazii Transilvania, va fi dat in folosinta in acest an, in judetul Cluj, transmite Mediafax.

Premierul, care a vizitat santierul viaductului Suplacu de Barcau si stadiul lucrarilor la Autostrada Transilvania, s-a declarat satisfacut de ritmul lucrarilor la autostrada
.

"Incep sa fiu multumit de ritmul lucrarilor, pentru ca acum doi ani am plecat dezamagit de aici. Ma bucur, de asemenea, ca Bechtel a inceput demersuri pentru aducerea la aceasta lucrare a unor muncitori romani care lucreaza in strainatate", a spus Tariceanu.

Premierul a mai afirmat insa ca nu este multumit de contractul semnat pentru constructia Autostrazii Transilvania.

"Anul acesta exista aproximativ 400 de milioane de euro pentru continuare lucrarilor la constructia autostrazii, din care 136 sunt deja platiti in avans. E o chestiune pentru care eu nu ma simt confortabil deloc, dar asa a fost facut contractul pe vremea PSD si a ministrului PD Dobre. Am constatat ca exista intarzieri la lucrare, dar acestea sunt din vina autoritatilor care nu au facut exproprierile. Am sa tin cont de sugestiile Bechtel si o sa cream o sucursala locala a Companiei Nationale de Drumuri care sa raspunda de sectorul Cluj-Oradea pentru ca e foarte greu sa conduci de la 500 de kilometri distanta", a declarat Tariceanu.

De asemenea, premierul a facut referire la proiectul unei autostrazi care sa faca legatura intre Transilvania de Moldova si a calificat programul guvernamental de infrastructura "ambitios si care creeaza premise pentru atragerea investitorilor".

Premierul Tariceanu a sosit la Suplacu de Barcau cu elicopterul, care a aterizat la ora 9.25, langa acumularea de apa care se construieste si timp de zece minute a primit o informare tehnica despre acest obiectiv. Investitia, in valoare de 135 de milioane de lei, are rolul sa suplimenteze debitele de apa potabila si industriala pentru orasul bihorean Marghita, deficitare, si sa reduca pericolul de inundare in aval pe raul Barcau.

Acumularea este situata in amonte de Suplacu si permite stocarea unui volum de 12,1 milioane de metri cubi de apa, fiind finantata din programul Phare, bugetul de stat si de Banca de Constructie si Dezvoltare Europeana.

Proiectul construirii autostrazii Transilvania, pe relatia Brasov-Bors, a inceput in 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro, acordat companiei americane Bechtel. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Ca urmare a sistarii lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

 1-20din 275 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
most
S-au stabilit interconectarile celor doua autostrazi romanesti (C IV si Transilvania) cu cele maghiare. Autoritatile maghiare au constatat ca a crescut mult traficul cu Romania si portiunile lor de sosea simpla nu mai fac fata. Daca am inteles bine, vor construi chiar si o autostrada noua de la Budapesta spre Oradea, ca sa nu se ocoleasca pe la Nyireghyhaza.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri