Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Stau dupa ultimele exproprieri


Secretarul de stat Eusebiu Pistru susţine că şi fără ultimele exproprieri, se lucrează pe autostrada Arad -Timisoara.
Sunt întârzieri la contrucţia autostrăzii Arad-Timişoara dar nu în ceea ce priveşte execuţia lucrărilor. Aceasta este afirmaţia făcută de Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, ca replică la afirmaţiile făcute de prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban la Arad
.

Liberalul a precizat la finele saptamanii ca exista o serie intreaga de intarzieri pe autostrada pentru ca nu sunt bani. Afirmatiile au fost doar partial recunoscute de Pistru, care sustine ca intarzierile sunt contabilizate la capitolul exproprieri de terenuri si ca au fost cauzate de desele schimbarile de guvern de anul trecut. „Problema este ca a trebuit sa reluam Hotararea de Guvern privitoare la autostrada ori de cate ori s-a schimbat Guvernul. Adica de nu mai putin de patru ori. Ea trebuie sa fie semnata de toti ministrii, dar ministrii s-au tot schimbat, intre timp, si nu au mai ajuns sa semneze actele. Noi tot am refacut circuitul acestor documente ori de cate ori s-a schimbat Guvernul. Acum, am reluat Hotararea de Guvern, care va fi adoptata in scurt timp. Problema nu sunt banii pentru exproprieri, asa cum a spus domnul Orban, caci banii ii avem, ci desele schimbari de Guvern”, a precizat Eusebiu Pistru.

O luna la transparenta

Chiar daca hotararea de Guvern va fi adoptata in aceasta luna, pana la exproprierea definitiva a proprietarilor de terenuri - persoane fizice si juridice - va mai trece ceva timp. Dupa adoptarea hotararii, trebuie constitutite comisiile primariilor care se vor ocupa de acest subiect, dupa care se afiseaza la sediul primariilor hotararile luate cu tarifele pe care Guvernul le propune pentru fiecare proprietar si teren expropriat, urmand ca in interval de o luna, cat preturile vor fi afisate, cei vizati sa isi de acordul pentru expropriere (si pentru suma pe care o vor primi) sau sa mearga in instanta.

E vorba, in fapt, de acelasi traseu pe care l-au urmat si primele exproprieri de pe viitoarea autostrada Arad-Timisoara. Eusebiu Pistru recunoaste inca mai mai sunt terenuri destul de importante de expropriat si ca proiectul de acum vizeaza aceste terenuri. 
Data: 27.01.2010 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 389 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Arad,Timisoara

tweet This! Distribuie rss

 1-20din 192 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuție în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE MAIN BATCHING CONCRETE PLANT AND PRE CAST SEGMENTS LINES Podul Calafat - Vidin
INFRASTRUCTURES RAILWAY AND HIGHWAY DRAINAGE STRUCTURE Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE PILES IN THE JETTY IN THE PRE CAST SEGMENTS PLANT Podul Calafat - Vidin
DANUBE BRIDGE CAUSEWAY IN THE NO NAVIGATION CHANNEL

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Bulgarii s-au apucat de treaba inca din 2007, dar nu la podul propriu-zis. De fapt, firma spaniola FCC a inceput organizarea de santier, a inceput constructia racordului rutier pe malul bulgar, a construit fabrica de betoane, a facut ceva teste cu piloni pe mal, a adus utilajele cate vor transporta acele piese din beton care se vor asambla din aproape in aproape si alte lucrari mai mici.

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
aby2700
Super tare proiectul asta. In imaginea de mai sus am vazut ca lucrarile ar fi trebuit incepute in 2007. Stii cumva in ce stadiu se afla acum proiectul?


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri