Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Se negociaza exproprierile


Sute de arădeni aşteaptă banii de la Guvern pentru terenurile de sub autostradă.
Se negociază exproprierile

Arădenii care au terenuri pe traseul autostrăzii nu au văzut încă nici un ban de la Guvern, deşi instituţiile arădene şi-au făcut datoria cu privire la dosarele autostrăzii, deşi exproprierile ar fi trebuit să înceapă deja, ca de altfel şi lucrările la autostradă
. Nici o negociere nu s-a purtat încă cu aceştia, aşa că, în continuare, peste 700 de persoane din Arad şi Timiş (mai mult de jumătate sunt arădeni) aşteaptă să ia cineva contact cu ei şi să primească sume fabuloase pentru terenurile aflate pe traseul autostrăzii.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara susţineau nu de mult că exproprierile pentru autostrada Arad-Timişoara încep în mai, însă termenul a fost, cum ne-am obişnuit deja când vine vorba de autostradă, prelungit, motivul fiind acum alegerile locale.

Reprezetanţii direcţiei sunt însă chiar şi acum optimişti cu privire la momentul demarării exproprierilor şi despăgubirilor, motivând optimismul cu faptul că autostrada cu pricina este prioritară pentru Ministerul Transporturilor (conform unei decizii a Consiliul Suprem de Apărare a Ţării).

Banii, în vară?!

Dosarele de expropriere au luat de mult drumul Bucureştiului, atât în ceea ce priveşte viitorii expropriaţi din Arad (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din judeţul Arad s-a mişcat rapid şi a finalizat dosarele în termen), cât şi din Timiş (acolo unde, în cele din urmă, şi dosare cu probleme din comuna Giarmata au fost rezolvate).

Până la punerea în aplicare a hotărârii de expropriere, nimeni nu se poate gândi la demararea lucrărilor, aşa că e greu de crezut că tronsonul Timişoara-Arad va intra cu adevărat în lucru în acest an.

Totuşi, reprezentanţii direcţiei regionale, în frunte cu directorul Ioan Maliţa, cred că proprietarii parcelelor de pe traseul autostrăzii Arad-Timişoara vor primi în această vară sumele pentru terenurile pe care le va lua statul. În fapt, sumele în cauză au fost cele care i-au adus în număr mare pe arădeni la dezbaterea publică oragnizată cu câteva luni bune în urmă de consultantul autostrăzii.

Atunci, cei interesaţi au putut afla că traseul autostrăzii rămâne confidenţial până ce Guvernul va da hotărârile de expropriere cu privire la terenuri (pentru a nu face loc speculaţiilor cu terenuri) şi că, tot atunci, se vor afla şi sumele care le vor primi cei în cauză pe terenurile luate de stat. Hotărârile de Guvern sunt, în continuare, aşteptate cu sufletul la gură de aceştia.

„Dosarele s-au finalizat şi au fost trimise, iar acum aşteptăm o hotărâre de Guvern pentru a vedea care va fi cuantumul plăţilor. Nu îmi dau seama cam când ar putea începe efectiv exproprierile, însă cred că va intra spre dezbatere în această vară, deoarece are prioritate", a precizat Maliţa.

420 de cereri, 40 euro/mp?

De toate procedurile s-a ocupat o firmă specializată, care va şi negocia direct cu proprietarii pe acest subiect. În judeţul Timiş, există 256 de dosare pentru expropriere, iar în Arad, 420. Vor fi expropriate în judeţul Arad 40 de hectare de teren intravilan în municipiu şi 100 de hectare de teren agricol din municipiu şi judeţ. Oficialii arădeni susţin că cea mai mare parte a terenurilor pe care trece autostrada aparţin totuşi autorităţilor.

Din calculele făcute, pe baza sumei puse de o parte de Guvern pentru întreg tonsonul şi a suprafeţelor puse în joc, ar rezulta că proprietarii de terenuri ar putea primi pe un metru pătrat de teren în jur de 40 de euro, însă acestea sunt doar speculaţii. Speculanţii au ridicat deja preţurile la terenurile de pe traseul autostrăzii, acestea ajungând de la 5 la 30 de euro, în nici doi ani.
Data: 01.07.2008 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 217 ori.
Cuvinte cheie: exproprieri, autostrada banatului,arad,timisoara

 1-20din 95 »
Ultimele discutii pe forum
Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
Constructorul podului peste Dunăre Calafat-Vidin pe malul românesc va fi selectat la 15 octombrie, când Ministerul Transporturilor va încheia contractul de execuţie în valoare de aproximativ 110 milioane de euro

Coridorul IV ->Podul Calafat - Vidin
Utilizator:
most
15.01.2008: The construction of Danube Bridge 2 is four months late The construction of the Danube Bridge 2 has been delayed by 4 months due to a discrepency between Bulgarian and Romanian legislation according to the Bulgarian Minister of Transportation, Peter Mutavichev. conform www.vidin-calafat.com Dupa ani si ani de cand se discuta realizarea podului tot mai apar diferente legislative? Cum s-a asteptat atata, sa fie macar vorba de 4 luni si nu de 4 ani.

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Aderarea Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana a determinat schimbarea contextului regional si va impulsiona, probabil, constructia si modernizarea de sosele si cai ferate. Din '89 si pana acum am asistat la tot felul de ezitari, renuntari, schimbari de trasee, de multe ori pe criterii mai putin obiective decat cele legate de eficienta economica (iar traficul international poate sa o creasca si doar astfel putem avea autostrazi de calitate). Criteriile pentru stabilirea prioritatilor in constructia de autostrazi au parut a fi mai mult indreptate (conform a numeroase pareri de pe forumuri) spre latura sentimentala, chiar egoista, a interesului local si mai putin a interesului national si cu atat mai putin a celui european. Nu poate fi minimalizata pentru nimeni dorinta de a avea o auostrada in zona in care traieste si este de dorit ca Romania sa aiba o adevarata retea, dar asta nu ar fi trebuit sa se intample in detrimentul unor cai de transport de nivel de importanta superior. Pa

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
most
Doream, prin participarea la acest forum, inca de la primele postari, sa atrag atentia asupra unui segment de transport foarte important pentru Romania si anume ramura sudica a coridorului IV pan-european. Lupta pentru castigarea cailor de transport europene este foarte dura pentru ca aduce cele mai mari si sigure venituri. Avantajele unei infrastructuri corespunzatoare sunt, in buna masura, cunoscute de toata lumea, cele mai importante fiind legate de atragerea de investitii si progresul economic al zonelor strabatute. In dorinta de a fi la curent cu proiectele de dezvoltare rutiere si feroviare ale zonei mele, am urmarit si siturile vecinilor nostri bulgari si cele europene, in special despre coridoare pan-europene si proiectele axelor prioritatre TEN-T, care sunt mult mai clare in ceea ce doreste in acest domeniu. Dar cel mai mult mi-a atras atentia promptitudinea cu care au actionat sarbii atunci cand au observat ca, in primele luni de la aderarea Romaniei si Bulgariei, le-au s

Coridorul IV ->Ramura sudica (Timisoara - Craiova - Salonic/Istanbul)
Utilizator:
infrastructura.haos
Traseul initial al Coridorului IV prin Romania era doar prin Timisoara si Tr Severin. In urma negocierilor Romania a reusit sa duca C4 prin Bucuresti. Cu toate acestea nu am construit decat de la bucuresti la constanta, o autostrada cu trafic sezonier. Atunci Romania a avut de castigat si datorita razboiului din fosta iugoslavie. Acum insa razboil s-a terminat, iar in tarile din fosta iugoslavie exista autostrazi (pana si sarbii au mai multi km ca si noi) iar traseul prin aceste tari este mai scurt pana in sudul europei. Astfel Romania s-a scos singura de pe traseul european prin taraganarea inceperii lucrarilor la Coridorul IV. Probabil ca nu va mai dura mult pana cand se va oficializa noul traseul al Coridorului IV. Inclusiv pentru europa ar fi mai ieftin sa mai complecteze cativa km de autostrada ce la lipsesc vecinilor decat sa faca unele noi la noi. Chiar daca Romania va construi Coridorul IV este posibil sa fie prea tarziu, daca ungurii, sarbii, bulgarii termina inaintea noast


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri