Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Se munceste din nou la autostrada


Sute de muncitori s-au întors ieri dimineaţă pe şantierul Autostrăzii Transilvania. În prima zi de la revenirea din şomajul tehnic, muncitorilor de la Bechtel li s-a făcut un instructaj privind normele de securitate.

Peste 300 dintre cei 2.000 de angajaţi ai companiei Bechtel trimişi în şomaj tehnic la finele anului trecut au revenit, ieri, pe şantierul Autostrăzii Transilvania. Conform directorului de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgârcitu, în decurs de o lună vor reîncepe lucrul toţi cei  care s-au aflat în şomaj tehnic
.

„Zilnic, vor reveni 80 de persoane. Trebuie să le refacem instructajul, întrucât nu au mai lucrat de peste 30 de zile. Aceasta este motivul pentru care muncitorii vor reveni «în tranşe» pe şantier”, a declarat Sgârcitu.

Viaduct de aproape un kilometru

Încă de dimineaţă, căminul cultural din Săvădisla devenise neîncăpător. Sute de muncitori angajaţi la Bechtel s-au prezentat la instructajul obligatoriu înainte de reluarea lucrului. Astăzi, muncitorii îşi vor relua posturile pe care le-au părăsit în urmă cu peste trei luni, când au fost trimişi în şomaj tehnic.

În paralel cu instructajul la care au participat „nou-veniţii”, pe traseul Autostrăzii Transilvania lucrările au continuat. Cei care au scăpat de pauza forţată „dictată” de companie lucrau susţinut, în special la capătul dinspre Turda al tronsonului ce urmează să fie dat în folosinţă la finele acestui an, dar şi la alte două posturi.

Muncitorii turci instalau utilajul cu care urmează să fie montate grinzi de aproape 200 de tone fiecare peste o structură ce se va transforma, în scurt timp, într-un viaduct cu o lungime de aproape un kilometru. Nu mult mai departe, alţi angajaţi ai Bechtel puneau la punct ultimele „detalii” ale platformelor care urmează să susţină grinzile.

Bihorul, în stand by

Atât aceştia, cât şi reprezentanţii companiei s-au declarat încrezători că lucrările vor fi finalizate la timp, pentru a fi respectată promisiunea că, la finele anului 2009, tronsonul de 42 de kilometri dintre Gilău şi Turda să fie dat în folosinţă.

În schimb, angajaţii din Bihor ai companiei Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania,vor rămâne în şomaj încă o perioadă. Lucrul la şantierele Bechtel de la Suplacul de Barcău şi Chiribiş vor fi reluate în cursul lunii aprilie însă data exactă nu este încă cunoscută.

„Muncitorii care lucrau pe tronsonul 3C Suplacu de Barcău-Borş nu vor fi rechemaţi la muncă odată cu colegii lor din Cluj. În acest an nu sunt programate lucrări de amploare pe porţiunea Borş - Suplacul de Barcău, însă dacă va fi nevoie, se vor rechema muncitorii din Bihor şi vor fi transferaţi la Câmpia Turzii sau Gilău”, spune Gheorghe Tăut, unul din liderii de sindicat de la Bechtel.
Data: 01.04.2009 , Sursa: Adevarul
Acest articol a fost vizualizat de : 514 ori.
Cuvinte cheie: autostrada Transilvania,Bechtel,lucrari 2009

 1-20din 400 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri