Prima pagina    Forum

Regii asfaltului vor exclusivitate pe tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti. A treia banda a autostrazii mai asteapta


autostrada Bucuresti pLoiesti Licitaţia de construire s-a amânat deoarece statul nu a putut oferi participanţilor planurile autostrăzii. Proprietatea asupra planşelor aparţine regilor asfaltului.Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anulat zilele trecute licitaţia organizată pentru construirea celei de-a treia benzi pe fiecare sens al autostrăzii, urmând ca licitaţia să fie reluată în perioada următoare, au declarat vineri oficialii companiei
. Construirea actualelor patru benzi ale autostrazii este facuta de firmele Spedition UMB, Euroconstruct Trading 98 si Pa&Co., apartinand lui Dorinel Umbrarescu, Dan Besciu impreuna cu Sorin Vulpescu, respectiv Costel Casuneanu. Extinderea la trei benzi pe sens va avea loc intre km 19 si km 45. Valoarea estimata a lucrarilor noi este de 196 milioane de lei, fara TVA, respectiv 46 de milioane de euro.
 
Licitatia pentru a treia banda, demarata la finele lunii iunie, a trezit interesul a sapte firme si asocieri, dintre care doua autohtone, detinute de actualii constructori. Firmele care au depus oferte tehnice la finele lunii iulie, in cadrul etapei de precalificare, au fost Euroconstruct Trading 98/PA&Co. International/Via Design (Romania), MonteAdriano Engenharia E Construcao (Portugalia), Lena Engenharia E Construcoes (Portugalia), Marcor Ebro/Proyectos Tecnicos Y Obras Civiles/Copisa Constructora Pirenaica (Spania), Spedition UMB, Colas Romania si Sociedate de Construcoes Soares da Costa (Portugalia). Firmele lui Casuneanu si Besciu, asociate cu cea a lui Umbrarescu la lucrarile de pe primele patru benzi, au devenit concurente in cazul licitatiei pentru a treia banda pe sens.
 
Pentru a putea estima costul lucrarilor de racordare a celei de-a treia benzi la primele doua si pentru realizarea propriilor lor oferte, firmele participante aveau nevoie de proiectul tehnic intocmit de consortiul regilor asfaltului, pentru primele patru benzi. Pe baza acestuia, constructorii celei de-a treia benzi puteau estima costurile cu mutarea utilitatilor, solutia tehnica necesara etc. Este ceea ce, de altfel, si CNADNR s-a angajat sa furnizeze participantilor la licitatie. „Pentru asigurarea unor informatii complete, necesare in vederea elaborarii propunerii tehnice, Autoritatea Contractanta (CNADNR - n.r.) va pune la dispozitia celor interesati proiectul tehnic al obiectivului Autostrada Bucuresti-Brasov“, se arata in documentatia de licitatie. Desi intocmirea proiectului tehnic este parte a contractului semnat de consortiu cu CNADNR, compania de stat platindu-l, se considera ca drepturile intelectuale asupra acestuia apartin celor trei constructori. In consecinta, acestia nu si-au dat acordul ca CNADNR sa dea proiectul celorlalti participanti la licitatie. „Am primit solicitari de clarificare de la ofertanti si atunci am vazut ca ar trebui sa le furnizam detalii din proiectul tehnic. Nu putem oferi acces la proiectul tehnic fara acordul actualilor constructori. La reluarea licitatiei le vom furniza studiul de fezabilitate pentru largirea la trei benzi (care este mult mai aproximativ fata de proiect - n.r.)“, spune un oficial al CNADNR, sub protectia anonimatului. Potrivit acestuia, intr-o faza ulterioara regii asfaltului s-ar fi inmuiat si si-ar fi manifestat acordul folosirii proiectului realizat de ei. „(CNADNR - n.r.) n-are voie sa il dea la nimeni“, spune insa scurt unul dintre regii asfaltului.
 
Oficialul CNADNR indicat isi manifesta increderea ca avand doar studiul de fezabilitate la indemana, si nu proiectul, ceilalti constructori nu vor fi in inferioritate. Compania n-a putut acorda direct lucrarile de extindere consortiului autohton deoarece s-ar fi ajuns astfel la depasirea valorii initiale cu peste 50%, ceea ce contravine legii. Consortiul a mai primit o majorare de cel putin 40 de milioane de euro pentru folosirea balastului in fundatia autostrazii, in loc de pamant. Aflat sambata pe santierul proiectului, premierul Boc a spus ca autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi gata la finele anului viitor.
 
Data: 24.08.2009 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 797 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Bucuresti,Ploiesti,Moara Vlasiei

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri