Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Referendum pentru taxa auto


Aceasta va fi dezbătută public mâine, la Parlament
Concluziile, publicate online în 2 săptămâni
Kovacs: Ultima variantă este foarte bună
Dezbaterile pe tema taxei de poluare auto sunt pe ultima sută de metri. După ce şi-au spus ofurile pe forumurile de specialitate, cetăţenii vor fi ascultaţi, în dezbatere publică, la Palatul Parlamentului. Audierile vor avea loc mâine, începând cu ora 11
.00, după ce aceştia vor fi depus o depoziţie scrisă, de maximum trei pagini, la comisia de iniţiatori. Fiecare cetăţean are dreptul să vorbească maximum trei minute, urmând ca experţii să facă, în termen de două săptămâni, o sinteză a audierii publice. Documentul va conţine opiniile majoritare şi pe cele minoritare, concluzii şi recomandări pentru Executiv. Toate depoziţiile, atât scrise cât şi orale, precum şi sinteza audierilor, vor fi publicate online.
De altfel, zilele acestea, textul de lege este examinat şi de experţi de la Bruxelles. Potrivit comisarului european Laszlo Kovacs, proiectul corespunde în totalitate cerinţelor Comisiei Europene, evaluarea finală putând fi îndeplinită într-o săptămână.
Susţinând că, în opinia oficialilor europeni, varianta finală a taxei auto este "foarte bună", comisarul european pentru taxe şi uniune vamală, László Kovacs, a declarat pentru România Actualităţi că aprecierile de la Bruxelles ar putea îngheţa procedura de infringement.
"Noua versiune a taxei auto, care este complet diferită comparativ cu primele trei, axată pe principiul emisiilor de bioxid de carbon ale maşinilor, cred că este foarte bună şi inovatoare, aş putea spune", a declarat Kovacs. "Această ultimă versiune corespunde, în totalitate, cu cerinţele Comisiei. În acest moment, experţii Comisiei examinează noua lege. Evaluarea finală nu se află încă pe masa mea, dar este o chestiune de zile şi cred că voi putea oferi un răspuns complet într-o săptămână", a precizat comisarul.
Formula pentru Euro 3, 4, 5 şi 6
Proiectul de ordonanţă privind modificarea taxei auto şi toate anexele sale sunt supuse dezbaterii publice pe site-ul www.taxapoluare. audieripublice.ro. Potrivit art. 6 alin (1), suma de plată reprezentând taxa se calculează pe baza elementelor din anexele nr. 1- 4.
Astfel, pentru autovehiculele din categoriile M1 şi N1 cu norma de poluare Euro 3 sau Euro 4, taxa se calculează pe baza emisiilor de dioxid de carbon (CO2) şi a taxei specifice exprimate în euro/1 gram CO2 prevăzute în anexa nr.1 şi a normei de poluare şi a taxei specifice exprimate în euro/1 cmc prevăzute în anexa nr. 2 şi a cotei de reducere a taxei, prevăzută în coloana 2 din anexa nr. 4, după formula:
[ (A x B x 30/100) + (CxDx70/100) ] x (100-E): 10, unde:
A = emisia de CO2, exprimată în grame/km, înscrisă de constructor în documentele de identificare, cu ocazia omologării de tip.
B = taxa specifică, exprimată în euro/1 gram CO2, prevăzută în coloana 3 din anexa nr.1.
C = cilindree (capacitatea cilindrică).
D = taxa specifică pe cilindree, prevăzută în coloana 3 din anexa nr. 2.
E = cota de reducere a taxei prevăzută în coloana 2 din anexa nr. 4.
Pentru autovehiculele din categoriile M1 şi N1, a căror masă de referinţă depăşeşte 2.840 kg şi pentru care emisia de CO2 nu poate fi dovedită cu documente, aceasta din urmă se determină pe baza măsurătorilor realizate de către Regia Autonomă "Registrul Auto Român", pe cheltuiala contribuabilului.
Pentru autovehiculele cu norma de poluare Euro 5 sau Euro 6,  taxa se va determina pe baza aceleiaşi formule odată cu intrarea în vigoare a normelor de aplicare a Regulamentului CE 715/2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor, în ceea ce priveşte emisiiile provenind de la vehiculele uşoare pentru pasageri şi de la vehiculele uşoare comerciale (Euro 5 şi Euro 6) şi privind accesul la informaţiile referitoare la repararea şi întreţinerea vehiculelor.
Calculul taxei pentru non-euro, Euro 1 şi 2
În ceea ce priveşte autovehiculele din categoriile M1 şi N1 cu norma de poluare non-euro, Euro 1 sau Euro 2, suma de plată se calculează astfel: C x D x (100-E):100.
Formula se aplică şi pentru autovehiculele din categoriile M1 şi N1, care nu fac obiectul omologării CE de tip, precum şi pentru autovehiculele din categoriile M2, M3, N2 şi N3, pentru care taxa specifică pe cilindree este prevăzută în coloana 2 din anexa nr. 3.
Alin. (2) al aceluiaşi articol precizează: "Cota fixă de reducere prevăzută în anexa nr. 4 este stabilită în funcţie de vechimea autovehiculului, de rulajul mediu anual, de starea tehnică şi nivelul de dotare al autovehiculului. Cu ocazia calculului taxei vor fi acordate reduceri suplimentare faţă de cota fixă, în funcţie de abaterile de la situaţia standard a elementelor care au stat la baza stabilirii cotei fixe, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă", se arată în alin. (2) al aceluiaşi articol, alin. (3), menţionând că vechimea autovehiculului rulat se calculează în funcţie de data primei înmatriculări a acestuia.
Proiectul prevede că, în cazul în care persoana care solicită înmatricularea autovehiculului nu poate face dovada datei primei înmatriculări a autovehiculului, taxa se calculează pe baza elementelor aferente unui autovehicul similar cu o vechime de până la o lună.

 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri