Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Razboi electoral pe taxa auto


taxa autoGuvernul discuta astazi ultima forma a taxei, agreata de UE * PSD si PDL considera ca taxa a fost incasata ilegal pana in prezent Proiectul modificat cu privire la taxa auto va fi discutat, intr-o prima lectura, in sedinta de Guvern de astazi. Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si-a exprimat, la Suceava, speranta ca taxa de poluare auto va fi sprijinita de majoritatea romanilor, aratand ca aceasta este una dintre masurile pentru restrangerea emisiilor poluante
.
Vosganian a spus ca au aparut, incepand de saptamana trecuta, mesaje clare din partea Comisiei Europene de acceptare a taxei de poluare auto, aratand ca proiectul este pregatit si ca vor incepe dezbaterile publice pe aceasta tema. El si-a manifestat speranta ca majoritatea romanilor va sprijini acest proiect. "De altfel, pe majoritatea romanilor nu i-a intrebat nimeni pana acum", a spus ministrul Economiei si Finantelor, care a aratat ca pana in prezent a fost numai o campanie dusa mai ales prin zone in care oamenii sunt interesati sa cumpere masini, cum ar fi targurile de masini.
El a mentionat ca Guvernul se adreseaza si celor 75% din romani care nu au permis de conducere, nici nu au masina "si care nu vad de ce ar trebui sa fie sufocati pasiv".
Ministrul a spus ca taxa de poluare auto este "un gest de maturitate" pe care Franta l-a facut in urma cu doua luni, Marea Britanie il va face acum cu taxe destul de usturatoare, la fel si Olanda.
Noua formula pune in acord prevederile legislatiei romanesti cu obiectivele UE de reducere a poluarii, cetatenii nemultumiti avand posibilitatea sa se adreseze Justitiei, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, premierul Tariceanu. "Sigur ca sunt cetateni care au tot dreptul sa faca demersuri, daca se considera nedreptatiti, iar datoria Justitiei este sa se pronunte in aceste cazuri", a mai spus prim-ministrul. El a afirmat ca vor genera si o dezbatere publica pe marginea acestui proiect in asa fel incat toti cei care sunt interesati, incepand cu cei care fac parte din industrie, organizatiile de mediu, societatea civila, presa, partidele sa-si poata spune cuvantul.
Banii inapoi!
Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, ieri, ca formatiunea pe care o reprezinta va analiza noua formula a taxei de prima inmatriculare ce va fi adoptata prin OUG, dar va solicita in continuare restituirea banilor cetatenilor care au platit aceasta taxa ilegala. "Este incredibil sa vedem un prim-ministru care in pofida avertismentelor de la Comisia Europeana, a hotararilor luate de justitia romana privind taxa de prima inmatriculare, in pofida respingerii de catre populatie a unei taxe aberante, da dovada, pe deplin, a lipsei de respect fata de cetateni, un dispret incredibil", a declarat Theodor Stolojan.
La randul sau, presedintele PSD, Mircea Geoana, cere si el restituirea sumelor incasate. "Este firesc ca Guvernul Romaniei sa se sincronizeze macar in ceasul al treisprezecelea cu Comisia Europeana pe acest subiect. Dar, din punctul nostru de vedere, sumele incasate ilegal in perioada de cand aceasta taxa de prima inmatriculare a fost introdusa de Guvernul Tariceanu trebuie rambursate celor de la care au fost luate in mod ilegal", a spus Geoana.

 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri