Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Radu Berceanu spune ca anul acesta nu sunt bani pentru constructia de autostrazi


Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat sambata, la Bailesti, ca in 2010 ministerul nu poate investi bani in constructia de autostrazi din cauza deficitului bugetar impus de Fondul Monetar International.

Berceanu a mai precizat ca anul acesta vor avea prioritate proiectele cu finantare europeana nerambursabila, investitiile in autostrazi fiind abia pe locul trei in topul prioritatilor de la Ministerul Transporturilor.

"Autostrada Transilvania nu este nicio situatie
. Bugetul tarii este o situatie Si anume ca avem bani, din aceSti bani prioritatea mea numarul unu este sa pun bani la lucrarile care sunt cu finantare europeana nerambursabila, sa punem partea romaneasca la lucrarile unde sunt sume importante de la Uniunea Europeana. Prioritatea numarul doi este sa pun bani catre lucrarile cum este drumul Craiova-Calafat, unde avem de la institutiile de finantare internationale, aici este vorba de multe institutii, bani imprumutati, bani pe care ii dam inapoi, luati in conditii foarte avantajoase, Si de-abia prioritatea numarul trei reprezinta lucrarile care sunt finantate integral de la bugetul de stat, daca mai ramane ceva, dupa primele doua prioritati. Anul asta, practic, nu mai ramane nimic Si nu ajung bani nici pentru prioritatea numarul doi, aSa cum am spus eu in luna ianuarie a anului trecut, imediat dupa ce am preluat mandatul", a raspuns ministrul Radu Berceanu la intrebarile ziariStilor care l-au chestionat despre lucrarile la Autostrada Transilvania.

Acesta a mai precizat ca a purtat o discutie cu reprezentantii firmei Bechtel Si ca statul roman a putut sa investeasca bani, deoarece ministerul nu mai avea Si alte proiecte in derulare.

"Eu am avut o discutie cu cei de la Bechtel Si le-am spus ca au noroc. Anul trecut s-a lucrat, deci am putut sa punem bani pentru ca nu erau proiecte europene pregatite, eu nu am gasit nici un fel de proiect european pregatit. Din acest motiv, anul trecut am putut sa punem bani la Bechtel, s-a lucrat Si rezultatele s-au Si vazut. Anul acesta, puteam din punct de vedere tehnic sa facem 102 kilometri de autostrada daca aveam banii respectivi, puteam sa facem chiar 150 de kilometri de autostrada pentru ca nu aveam proiecte europene ajunse la o anumita maturitate. De aici in jos, daca punem bani mai putini, faceam 50 de kilometri sau nu facem niciun kilometru. E o situatie care mie nu imi place deloc. Caut tot felul de solutii, dar, din pacate, niciuna nu poate fi aplicata pentru ca noi nu avem problema de bani. Noi avem bani, eu am aproape doua miliarde de la BEI, miliarde de euro, dar noi nu putem sa cheltuim din banii pe care ii avem decat in limita deficitului bugetar, stabilit cu FMI, 5,9 anul asta, Si in acest deficit bugetar nu incap mai multi bani, adica sunt ca un bolnav de diabet care are prajituri pe masa Si bomboane in frigider care nu are voie sa le manance", a mai precizat ministrul transporturilor Radu Berceanu.

Acesta s-a aflat sambata la BaileSti pentru a participa la un mitig aviatic organizat de Primaria municipiului BaileSti, in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Municipiului BaileSti.
Data: 24.04.2010 , Sursa: Banknews
Acest articol a fost vizualizat de : 191 ori.

Cuvinte cheie: finantare autostrazi,Romania

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 343 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/03/pasajul-basarab-2.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Lutic
http://vlutic.blogspot.com/2010/02/pasajul-basarab.html http://vlutic.blogspot.com/2009/11/respectarea-termenelor.html

Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri