Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Puscas trece Autostrada Transilvania in cartea recordurilor negative


autostrada Transilvania  Fostul negociator-şef al României cu Uniunea Europeană, deputatul PSD Vasile Puşcaş, i-a criticat ieri pe cei responsabili de întârzierea construirii Autostrăzii Transilvania, fapt care ar aduce deservicii României.

”Pentru bucureşteni, pentu guvernanţi, autostrada e importantă doar ca să meargă domnii de acolo la mare sau la munte
. Autostrada e, însă, o arteră de piaţă, nu e o arteră de turism”, a subliniat deputatul clujean, care a adăugat că întârzierile pot fi trecute în Cartea Recordurilor, dar la negativ.

 

“Nu sunt tehnician, dar pentru o investiţie care a început să se execute în 2004 să ai acum numai cinci kilometri? Este clar că a dăunat interesului României această atitudine faţă de autostradă. Acum, Clujul e gâtuit şi nu mai poate satisface nevoia de circulaţie a mărfurilor, a produselor, ceea ce înseamnă şi o alterare a calităţii pieţei între Transilvania şi sudul României, dar şi a restului României cu partea Europei Centrale sau cu UE”, a completat deputatul clujean.

 

Vasile Puşcaş a adăugat că parlamentarii clujeni trebuie să se bată pentru acest proiect şi pentru alte proiecte de infrastructură, iar una dintre modalităţi ar fi militarea pentru bugetele multianuale, astfel încât proiectele mari să nu ajungă în situaţia de a fi oprite la jumătate. în urmă cu zece zile, pe 21 august, aflat în vizită pe şantierele Autostrăzii Transilvania, premierul Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat mulţumit de ritmul şi stadiul lucrărilor pe tronsoanele văzute, însă a declarat că aşteaptă o implicare

 

mai mare din partea Ministerului Transporturilor. “Lucrările merg într-un ritm bun, însă cred că este nevoie de o mai multă implicare a Ministerului Transporturilor, pentru a rezolva problemele care apar în acest gen de lucrări”, a declarat premierul, care şi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul anului să fie dată în folosinţă prima porţiune a autostrăzii.

 

 Pe de altă parte, la mijlocul lunii iunie ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, care a vizitat şi el tronsoanele din zona Cluj ale autostrăzii, s-a arătat nemulţumit de ritmul derulării lucrărilor.
Data: 01.09.2008 , Sursa: Ziua de Cluj
Acest articol a fost vizualizat de : 207 ori.
Cuvinte cheie: autostrada Transilvania,Bechtel

 1-20din 324 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
Din cate am auzit ungurii pregatesc deja aducerea autostrazii lor inspre granita Romana, in asa fel incat sa faca legatura cu Autostrada Transilvania. Proiectul Autostrazii Transilvania este intradevar un foarte bun exemplu pentru ce inseamna din punct de vedere economic trecerea unei autostrazi pe un teritoriu. Probabil ca pe masura ce lucrarile vor avansa, vom vedea asemenea investitii si in alte zone traversate de Autostrada Transilvania.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Da, dar ma gandeam cum putem colecta traficul (si banii aferenti, care nu ar fi putini) de la tarile din Nord (Baltice si Scandinave) si de la Polonia si o parte din Germania. Probabil ca o autostrada prin Ucraina care sa ocoleasca Ungaria si Slovacia ar fi o alternativa daca ungurii nu vor sa continue spre Niyregyhaza. Insist pe traficul acesta si avantajele sale pentru ca am vazut destule pareri pe forumuri. Un sofer se plangea ca nu e bine tratat la traversarea Ucrainei, deci drumul care se vede pe harta langa granita cu Ungaria si Slovacia este folosit de transportatorii nostri spre Polonia si Germania. Vezi, pe acest forum ar putea sa-si exprime parerea si astfel s-ar putea creiona anumite strategii. Sau, insist pe importanta coridorului IV pentru ca pe soselele noastre am vazut de mai multe ori camioane chiar si din Teheran. Transportul rutier are avantajele sale fata de cel feroviar si cel maritim care nu sunt atat de rapide, nu suporta cantitati mici si nu lasa marfa in ograda

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta

Autostrada Transilvania ->Au inceput asfaltarile pe Autostrada Transilvania
Utilizator:
Nebhotep
Mi se parte ca esti un pic prea entuziasmat de acest efect UE. Nu prea cred ca acesta este motivul. Mai ales ca inca nu exista proiecte importante de infrastructura care sa fie finantate din fonduri europene. Si sa nu uitam ca suntem intr-un an electoral. In acest an am vazut mari campanii de astfaltare in orasele din Vestul tarii. Orase ca Timisoara,Arad,Lugoj,Deva au fost reasfalate in acest an, chiar si strazi care un avusesera asfalt niciodata. Nimic nu s-a facut insa din fonduri de la UE. Tronsonul din DN7 despre care amintesti este realizat prin credit furnizor iar Timisoara - Lugoj are finantare de la Banca Japoniei.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri