Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Proiectele de autostrazi atrag parcurile industriale


În 2007 s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al ratei de ocupare pe piaţa spaţiilor industriale din ultima decadă

Analiştii se aşteaptă ca nivelul chiriilor din acest an să fie similar celui din 2007
Terenurile din jurul autostrăzii A1 sunt cele mai căutate de investitori pentru dezvoltarea de centre industriale şi logistice, iar zona kilometrul 23 va deveni următoarea locaţie de mare atractivitate, arată un studiu al companiei de consultanţă imobiliară Colliers International România
.  Nici zona de est nu este însă exclusă de pe harta investiţiilor. Astfel, dezvoltatorul britanic European Future Group, în colaborare cu cel mai mare fond de investiţii care activează pe piaţa imobiliară românească, Immoeast, va dezvolta în această zonă primul parc industrial din această parte a Capitalei – Pantelimon Logistic Park, care va aduce pe piaţă 18.500 de metri pătraţi de spaţii industriale în cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Alţi doi dezvoltatori au achiziţionat deja teren pentru parcuri logistice, la kilometrul 30, în Fundulea. Realizatorii studiului sunt reţinuţi în ceea ce priveşte construirea la Fundulea a parcurilor industriale, dată fiind distanţa la care se află de Bucureşti, şi anume 30 de kilometri.  Totodată, studiul mai arată că, odată ce autostrada A3 va fi terminată, investitorii vor deveni interesaţi şi de partea de nord. „Până atunci, zona de nord a Bucureştiului rămâne neatractivă, datorită preţului mult prea ridicat al terenurilor pentru dezvoltarea de spaţii industriale. Cât priveşte partea de sud, în special şoseaua de centură rămâne încă neatractivă şi insuficient dezvoltată, cu proiecte vechi şi de mici dimensiuni care au fost renovate”, se arată în studiu.

Vestul domină

Oferta spaţiilor pe acest segment s-a îmbogăţit anul trecut cu peste 240.000 de metri pătraţi de spaţii de depozitare, de patru ori mai mult decât s-a livrat în 2006. Companiile interesate de aceste spaţii sunt cu preponderenţă firmele logistice, urmate îndeaproape de cele de retail. Carrefour a încheiat cea mai mare tranzacţie a anului trecut prin închirierea a 45.000 de metri pătraţi. Potrivit studiului, cea mai mare cerere pentru spaţii industriale vine din partea retailerilor şi asta din cauza dezvoltării rapide a acestui segment, surclasând companiile logistice care dominau această piaţă în 2006.

Până la începutul verii trecute au fost închiriaţi peste 163.000 de metri pătraţi. „Datorită faptului că proiectele noi de clasa A livrate pe piaţă sunt localizate în partea de vest, 97% din tranzacţii au fost închiriate acolo, doar câteva fiind semnate în proiecte mici, renovate, din estul Bucureştiului”, se precizează în studiu. În acest an se aşteapă livrarea a mai mult de 310.000 de metri pătraţi, din care 100.000 de metri pătraţi au fost deja închiriaţi până la sfârşitul anului trecut, şi ne putem confrunta cu o lispsă a spaţiilor pe acest segment.

540.000 de euro - chiria pe un an pentru 10.000 de metri pătraţi de spaţiu industrial

Din cauza creşterii ofertei de spaţii industriale, dar şi a cererii mari anul trecut, s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al ratei de ocupare din ultima decadă , iar chiriile s-au menţinut la acelaşi nivel cu cele din 2006. Astfel, tranzacţiile înregistrate pe parcursul anului trecut pentru suprafeţe de până la 3.000 de metri pătraţi s-au semnat la o valoare ce a variat între 4,75 şi 5 euro pe metru pătrat pe lună. În cazul suprafeţelor între 3.000 şi 10.000 de metri pătraţi, chiria lunară a oscilat între 4,25 şi 4,75 de euro pe metru pătrat. În cazul suprafeţelor mai mari de 10.000 de metri pătraţi, valoarea maximă a chiriei a fost de 4,10 euro pe metru pătrat pe lună.

La fel ca la spaţiile de birouri, dar şi ca la cele comune din ansamblurile rezidenţiale, şi aici se plăteşte o taxă de servicii, pe care majoritatea dezvoltatorilor o cotează la 0,50 euro pe lună în sistem „open book”.

 1-20din 169 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
infrastructura.haos
foarte bun exemplul tau cu drumul comunal. cred ca reflecta foarte bine spiritul pur romanesc care domneste la nivelul Institutiilor publice din tara noastra. sunt foarte multe cazurile in care autoritatile nu colaboreaza intre ele doar pentru ca sunt dintr-un alt partid sau pur si simplu din orgoliu prostesc. Din pacate multe proiecte incepute de unii ajung la lada de gunoi sau sunt amanate cat mai mult cu putinta doar pentru ca cei dinainte sa fie discreditati. de fiecare data cand se schimba un primar, un ministru sau un guvern, se arunca cu noroi in ce au facut cei dinainte si in loc sa se continue lucrurile bune sau cele in faza avansata, se ia de la inceput. Este pacat, mai ales ca UE agreaza finantarile pentru comunitati mari in special in asociere. probabil ati auzit ca sarbii vor sa faca o autostrada de la belgrad la szeged, au inclus is timisoara pe lista (pana la care va exista o ramificatie, drumul nu va trece direct prin timisoara spre belgrad) tocmai pentru a putea obti


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri