Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

Primul asfalt pe Bechtel, in octombrie


Ministrul Borbely Laszlo declara ca primii noua kilometri din autostrada vor fi gata in acest an, dar Compania de Autostrazi spune ca nu se va putea circula pe acea portiune.

Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Borbely Laszlo, a declarat simbata, la Timisoara, ca pe autostrada Transilvania se lucreaza intens, iar pina la sfirsitul anului ar trebui sa fie terminati circa 9 kilometri, urmind ca anul viitor sa fie realizati inca 40 de kilometri

. Optimismul acestuia este spulberat de conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care spune ca, in cel mai bun caz, vor fi dati in exploatare in luna octombrie a acestui an citiva kilometri de autostrada intre localitatile Ciurila si Savadisla din judetul Cluj, insa cel mai probabil portiunea va fi terminata in primavara anului viitor. Deoarece aceste doua localitati nu au noduri rutiere de conectare la autostrada, prima portiune pe care se va putea si circula va fi cea de 42 de kilometri dintre localitatile Turda si Gilau, care va fi deschisa in octombrie 2008.

Mihai Grecu, director general al Companiei de Autostrazi, spune ca, intr-adevar, primii opt kilometri trebuiau asfaltati in toamna acestui an, dar nu s-a reusit definitivarea acestora din cauza absentei balastului si a materialului de umplutura necesar. „Potrivit contractului semnat cu Bechtel, statul trebuia sa-i asigure firmei americane carierele de exploatare a acestor materiale, in caz contrar firma americana urmind sa cumpere balastul de pe piata libera. Nu s-a reusit inca exproprierea terenurilor necesare pentru infiintarea acestor exploatatii de balast si singura varianta este ca Bechtel sa cumpere de pe piata libera aceste materiale. Dar este mult mai ieftin daca statul asigura aceste exploatatii“, spune Grecu.

Mihai Grecu afirma ca la acest moment se pot turna 800 de metri, dar ca Bechtel refuza asfaltarea, afirmind ca nu este avantajos pentru ea sa porneasca statia de asfalt doar pentru atit. „Bechtel ne-a zis ca o statie de asfalt trebuie sa mearga cel putin o saptamina si trebuie turnati cel putin 5-6 kilometri pentru a fi avantajos“, a mai precizat directorul CNADNR.

„La nivelul Ministerului Transporturilor s-au urgentat procedurile si la ultimele sedinte de guvern nu s-a intimplat sa nu intre vreun proiect cu indicatori tehnico-economici. Cu problema terenurilor a fost o perioada foarte intensa. La autostrada Transilvania se construieste din plin si cred ca primii kilometri vor fi dati in folosinta anul acesta“, a spus Borbely Laszlo.

Potrivit ministrului, pe tronsonul autostrazii Transilvania, cheltuielile de constructie ajung zilnic la aproximativ un milion de euro. Ca urmare, pina la sfirsitul anului ar putea fi dati in folosinta primii kilometri de autostrada. „Circa noua kilometri de autostrada ar trebui dati in folosinta anul acesta, iar anul viitor ar urma sa mai fie dati in folosinta peste 40 de kilometri“, a precizat Borbely.


Data: 01.10.2007 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 2937 ori.

Cuvinte cheie: Autostrada Transilvania,Bechtel,CNADNR,Orban,centura,Cluj,Oradea

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 510 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Bechtel, negoț cu piatră
Utilizator:
bahntm
Americanii care fac Autostrada Transilvania cumpără materiale de construcții la prețuri minime și le decontează la valoare maximă. Compania americană Bechtel câștigă sume importante din lucruri aparent neînsemnate. În luna aprilie a acestui an, Bechtel a obținut un plus de 8,5 milioane de euro numai din diferența dintre prețul pentru câteva dintre materialele de construcție decontate la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Na ționale (CNADN) și cel plătitit furnizorilor. Bechtel își permite acest lucru deoarece prețurile au fost negociate în anul 2004 cu statul român și au rămas nemodificate, în ciuda faptului că, fiind perioadă de criză, prețurile de pe piață au scăzut enorm. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862939/Bechtel-negot-cu-piatra/

Autostrada Transilvania ->Furturi la Autostrada Transilvania
Utilizator:
bahntm
Angajatii Bechtel „dau din casa”: Cum se lucreaza la Autostrada Transilvania (Hotnews.ro) Cititorul Hipolit.r a postat pe forum un email de la un angajat Bechtel in care povesteste cum se munceste in realitate la vestita autostrada: Stiu ca de cand a inceput constructia Autostrazii Bechtel, santierul a fost un „domeniu privat”, accesibil doar politicienilor aflati in cautare de cistiguri electorale. Rind pe rind, de la Adrian Nastase incoace, toti ministrii de resort si prim-ministrii Romaniei si-au lustruit pantofii pe autostrada, in vizite anuntate si organizate. In acest sens, conducerea Bechtel a raspuns de fiecare data comenzilor celor aflati la putere. In acest carusel al santierului electoral, de curind, Adrian Nastase, cel care inaugura cu ani in urma santierul, a fost oprit sa-si mai incerce sarmul electoral. Nici presa nu a avut acces liber pe santier, ci doar in escapade organizate din timp pentru oficialitati

Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri