Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Primele afaceri de pe Autostrada Transilvania


autostrada Transilvania  15 persoane din comune clujene aflate pe aliniamentul autostrăzii şi-au finalizat deja planurile de afaceri. Unii au obţinut inclusiv fonduri nerambursabile.

 

 Creşterea animalelor, închiriere de ATV-uri, agroturism, atelier de artă populară sau de tâmplărie, seră de flori - sunt câteva dintre domeniile în care au demarat afaceri mai mulţi săteni din comunele Gilău şi Petreştii de Jos, în cadrul unui proiect de educaţie antreprenorială, derulat de către fundaţia Danis şi constructorul Autostrăzii Transilvania, compania Bechtel
. Proiectul vizează stimularea localnicilor din comunele de pe aliniamentul autostrăzii în a investi banii, în special cei primiţi din exproprieri, pentru afaceri.

 

“Unii dintre localnici au deja idei de afaceri, ceea ce vrem să facem este să-i motivăm să facă acest pas. încercăm să îi ajutăm să vadă mai uşor oportunităţile, ieşirea din criză să fie mai vioaie”, menţionează Cordelia Bădescu, directorul executiv al fundaţiei Danis, specializată în consultanţă pentru dezvoltarea managerială.

 

 Potrivit acesteia, 15 săteni din comunele Gilău şi Petreştii de Jos, situate în zona aliniamentului autostrăzii, şi-au finalizat în luna iulie planurile de afaceri. Mihaela Morovan, din Petreştii de Jos, a demarat împreună ca familia, începând din luna iulie, o afacere de închiriere a ATV-urilor pentru turiştii care doresc să viziteze Cheile Turzii.

 

Familia Morovan a cumpărat în leasing trei maşini cu care turiştii pot vizita împrejurimile. “De la noi până la defileul din Chei sunt vreo 300 de metri. Suntem destul de mulţumiţi până acum. Sprijinul pe care l-am primit a vizat în special documentaţia, pentru că, într-adevăr, este foarte multă birocraţie când vrei să demarezi o afacere”, a declarat femeia. Ea a menţionat că banii investiţi în afacere au provenit din economii personale, şi nu din exproprierea pământului. Potrivit ei, majoritatea celor care au primit fonduri de pe urma exproprierilor, acordate de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), i-au folosit ca să-şi cumpere maşini sau ca să-şi modernizeze casele.

 

Proiectul de dezvoltare managerială derulat de către fundaţia Danis este finanţat în mare parte de către Bechtel România, constructorul autostrăzii Transilvania. Proiectul a ajuns la a treia ediţie şi a oferit cursuri de dezvoltare antreprenorială şi consultanţă pentru 53 de persoane din cele două comune. Dintre acestea, 25 de persoane au participat în faza a doua de consultanţă personală, iar 15 au şi încheiat planuri de afaceri.

 

Alţi finalişti

 

Managementul de educaţie antreprenorială din comunele de pe aliniamentul autostrăzii, coordonat de către Danis, a avut anterior două ediţii în comuna Luna de Sus, unde au fost 22 de beneficiari, dintre care 6 au finalizat planuri de afaceri, respectiv la Chiribiş (Bihor), cu 22 de beneficiari şi 8 planuri de afaceri.

 

 Cordelia Bădescu, directorul fundaţiei, a menţionat că la Chiribiş, marea reuşită a fost că unul dintre beneficiari a obţinut fonduri nerambursabile de 53.000 euro pentru un proiect de modernizare a exploataţiilor agricole, în valoare totală de 119.000 euro.
Data: 21.08.2009 , Sursa: Ziua de Cluj
Acest articol a fost vizualizat de : 256 ori.
Cuvinte cheie: afaceri,Autostrada,Transilvania,Cluj,Turda

 1-20din 427 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Transilvania ->Bechtel, negoț cu piatră
Utilizator:
bahntm
Americanii care fac Autostrada Transilvania cumpără materiale de construcții la prețuri minime și le decontează la valoare maximă. Compania americană Bechtel câștigă sume importante din lucruri aparent neînsemnate. În luna aprilie a acestui an, Bechtel a obținut un plus de 8,5 milioane de euro numai din diferența dintre prețul pentru câteva dintre materialele de construcție decontate la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Na ționale (CNADN) și cel plătitit furnizorilor. Bechtel își permite acest lucru deoarece prețurile au fost negociate în anul 2004 cu statul român și au rămas nemodificate, în ciuda faptului că, fiind perioadă de criză, prețurile de pe piață au scăzut enorm. http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/862939/Bechtel-negot-cu-piatra/

Autostrada Transilvania ->Furturi la Autostrada Transilvania
Utilizator:
bahntm
Angajatii Bechtel „dau din casa”: Cum se lucreaza la Autostrada Transilvania (Hotnews.ro) Cititorul Hipolit.r a postat pe forum un email de la un angajat Bechtel in care povesteste cum se munceste in realitate la vestita autostrada: Stiu ca de cand a inceput constructia Autostrazii Bechtel, santierul a fost un „domeniu privat”, accesibil doar politicienilor aflati in cautare de cistiguri electorale. Rind pe rind, de la Adrian Nastase incoace, toti ministrii de resort si prim-ministrii Romaniei si-au lustruit pantofii pe autostrada, in vizite anuntate si organizate. In acest sens, conducerea Bechtel a raspuns de fiecare data comenzilor celor aflati la putere. In acest carusel al santierului electoral, de curind, Adrian Nastase, cel care inaugura cu ani in urma santierul, a fost oprit sa-si mai incerce sarmul electoral. Nici presa nu a avut acces liber pe santier, ci doar in escapade organizate din timp pentru oficialitati

Autostrada Transilvania ->Nedumerire
Utilizator:
Lutic
Ce nu pot eu sa inteleg e de ce au inceput lucrarile la aceasta autostrada de la jumatate si nu au inceput de la un capat: Brasov sau Bors?

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
Nebhotep
O stire de ultima ora, autostrada de la Cluj la Jucu de va extinde inca 35 de kilometrii pana la Dej, unde este un parc industrial asemenator celui din Comuna Jucu, si unde deja sunt investitori importanti in tratative. Se pare ca Porche ar vrea sa deschida aici o fabrica de motoare. Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a aprobat deja extinderea autostrazii Cluj - Jucu pana la Dej si se pare ca pregatesc deja caietul de sarcini pentru licitatie.

Autostrada Transilvania ->Autostrada Cluj Jucu se extinde pana la Dej
Utilizator:
most
Iata inca o investitie pe traseul, deocamdata auxiliar, alaturi de autostrada spre Iasi, care a facut sa-mi creasca respectul pentru autostrada Transilvania. Mai precis pentru tronsonul dintre Cluj si Brasov si apoi spre Bucuresti si spre Sud. Pentru ca, asa cum anticipam, va fi foarte importanta calea de legatura dinspre nordul continentului, la limita Uniunii Europene, catre Asia. Si va putea profita si portul Constanta. Cum bine spuneau niste baieti din Cluj ca va fi un drum important la granita zonei Schengen, cand vom intra si noi. Din pacate, continuarea pe teritoriul bulgar nu pare prea convenabila si nici nu am vazut daca au planuri pentru autostrada de la Ruse spre granita cu turcii. Acum traseul pare prea intortocheat si asta ar putea descuraja, intr-o anumita masura, calatorii. Nici in partea cealalta, spre Niyregyhaza, nu vad prea mult entuziasm din partea maghiarilor. Aceasta sosea ar trece prea putin pe teritoriul lor si nu ar avea castig prea mare. Se vede pe harta


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri