Prima pagina    Forum twitter rss

Primaria Generala a Capitalei sustine ca nu a gestionat din birou situatia dezapezii strazilor


Chiar dacă în ultimile două zile circulaţia pe străzile Bucureştiului a fost aproape imposibilă, din cauza zăpezii aşternute, reprezentanţii municipalităţii susţin că inspectorii au verificat în teren situaţia curăţării străzilor de zăpadă. De asemenea ei califică drept tendenţioase afirmaţiile oficialilor Primăriei Sectorului 1 potrivit cărora problema deszăpezirii a fost gestionată la Primăria Capitalei "din birou".Potrivit unui comunicat de marţi seară al Primăriei Capitalei, citat de Mediafax, "afirmaţiile tendenţioase" ale oficialilor Primăriei Sectorului 1 sunt contrazise de reprezentanţii operatorilor de deszăpezire din toate sectoarele, precum şi de directorii şi consilierii municipalităţii, care s-au aflat în legătură permanentă, luni noaptea, prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie, "cu ajutorul cărora comunicau zonele cu probleme şi măsurile care trebuie luate". Sursa citată a precizat că reprezentanţii Direcţiei de Inspecţie şi Control General din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti s-au aflat printre echipele care au verificat luni noaptea pe traseu activitatea operatorilor de salubrizare. Aceştia au făcut fotografii care justificau amenzile date şi "demontează afirmaţiile fanteziste ale reprezentanţilor Primăriei Sector 1, potrivit cărora "peste 100 de utilaje şi 700 de muncitori intervin 24 de ore din 24 pentru a deszăpezi şi preveni efectele îngheţului pe toate cele o mie de străzi din Sectorul 1".

Primăria Capitalei menţionează că nici reprezentanţii firmei Romprest, cea care se ocupă de deszăpezirea în Sectorul 1, nu au raportat luni noaptea un "batalion" de utilaje de deszăpezire pe teren
.

Astfel, in urma controlului facut luni noaptea la Autobaza firmei Romprest au fost gasite 34 de utilaje de deszapezire, in teren fiind trimise 44 de utilaje.

Reprezentantii Primariei Sectorului 1 au spus, marti, ca realitatea din teren arata ca arterele principale si stazile pe care sunt spitale si unitati de invatamant au fost curatate de zapada, contrazicand afirmatiile unor oficiali ai municipalitatii, "care gestioneaza problema deszapezirii din birou". "Afirmatiile celor din Primaria Capitalei, conform carora pe Bulevardul Ion Mihalache, Calea Victoriei si bulevardele Aviatorilor, Poligrafiei, Laminorului, Bucurestii Noi, precum si pe soselele Chitilei si Pipera si strazile Nicolae Caramfil, Ion Campineanu si Jiului ar fi probleme, sunt contrazise de realitatea din teren", arata Primaria Sectorului 1 intr-un comunicat de marti.

Potrivit sursei citate, pe toate bulevardele principale din Sectorul 1 se circula in conditii de iarna, fara ca traficul sa fie blocat din cauza zapezii si a poleiului, ceea ce contrazice afirmatiile oficialilor din Primaria Municipiului Bucuresti. "Sugeram oficialilor municipalitatii sa renunte la declaratiile bazate pe informatii telefonice si sa verifice personal stadiul deszapezirii pe teren", preciza Primaria Sectorului 1.

Potrivit reprezentantilor Primariei Sectorului 1, in aceasta zona a Capitalei sunt amenajate 15 puncte fixe de interventie, de unde pleaca utilajele de deszapezire:

    *

      Piata Victoriei - pastila Kiseleff - Aviatorilor;
    *

      Piata Universitatii (la fantana);
    *

      Piata Romana (ASE);
    *

      Bulevardul Beijing (parcare Pescarus);
    *

      Berzei - Dinicu Golescu - Stirbei Voda;
    *

      Piata Garii de Nord;
    *

      Soseaua Nicolae Titulescu - strada Iacob Felix;
    *

      Piata Presei Libere (intrarea Romexpo);
    *

      Bulevardul Ion Mihalache - Calea Grivitei;
    *

      Bulevardul Bucurestii Noi - Bulevardul Laminorului;
    *

      Soseaua Bucuresti-Targoviste;
    *

      Soseaua Chitilei;
    *

      strada Alex. Serbanescu - strada Nicolae Caranfil;
    *

      Soseaua Bucuresti-Ploiesti;
    *

      Piata Arcul de Triumf.

Peste 100 de utilaje si 700 de muncitori lucreaza 24 de ore din 24 pentru a deszapezi si a preveni efectele inghetului pe toate cele o mie de strazi din Sectorul 1, mentiona Primaria Sectorului 1.

Operatorii de salubrizare Romprest, Supercom, Rosal si ADP Sector 5, care actioneaza in sectoarele 1, 2, 3 si 5, au fost amendati, marti, cu cate 50.000 de lei pentru ca nu au curatat de zapada arterele principale si strazile secundare.

In urma controalelor de luni noaptea, inspectorii municipalitatii au gasit mai multe strazi nedeszapezite, intre care bulevardele Ion Mihalache, Ion Campineanu, Calea Victoriei, Soseaua Pipera, bulevardele Aviatorilor, Poligrafiei, Chitila si Laminorului - din Sectorul 1, arterele Basarabia, 1 Decembrie, I.C. Bratianu, Unirii, Mihai Bravu, Baba Novac, Lucretiu Patrascanu - din Sectorul 3, Preciziei, Constructorilor, Calea Giulesti, intre Podul Grant si Podul Basarab - in Sectorul 6 si majoritatea arterelor principale din Sectorul 5. In Sectorul 2, pe toate arterele principale fusese introdus plugul, insa zapada nu a fost ridicata.

Oprescu a precizat ca, din verificarile efectuate, fiecare operator de salubrizare detine atat utilajele necesare, cat si personalul necesar si substantele antiderapante, astfel ca prezenta zapezii pe arterele Capitalei este nejustificata.
Data: 20.01.2010 , Sursa: Jurnalul National
Acest articol a fost vizualizat de : 40 ori.

Cuvinte cheie: deszapezire,Romania,iarna,trafic

tweet This! rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 314 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri