Planuri mari pentru autostradă


ARAD. Ministerul Transporturilor (MT) şi-a trasat proiectele prioritare pentru anul în curs, iar judeţul nostru pare să beneficieze, cel puţin pe hârtie, de patru lucrări de mare amploare.

Sistemul rutier este cel mai puternic vizat de către conducătorii de la Bucureşti. În anul 2011 reprezentanţii MT vor să demareze lucrările la autostrada Nădlac-Arad. Acest tronson, în lungime de 38,8 kilometri, va costa în total 234 de milioane de euro, dintre care 199 vin din fondul de coeziune, iar 33 de la bugetul de stat

.

Potrivit planificărilor făcute de către cei de la Transporturi, autostrada ar trebui realizată până în anul 2013. Şi DN 76 va intra în modernizare, după cum spun oficialii de la MT. Unul dintre segmentele la care se va lucra în 2011 este cel dintre Baia de Criş şi Vârfurile, în lungime de 29,35 kilometri. Finanţarea de 105,72 de milioane de lei vine în întregime de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), iar modernizarea ar trebui finalizată în 2013. Un alt segment al DN 76, între Vârfurile şi Ştei, se vrea modernizat tot până în 2013.

Drumul în lungime de 33,31 de kilometri va costa 249,23 de milioane de lei, iar finanţarea va veni tot de la BEI. Lucrarea de cea mai mare anvergură despre care cei de la MT spun că va demara în 2011 este modernizarea căii ferate între Curtici şi Simeria, parte a Coridorului IV Transeuropean. Cei 41,185 de kilometri de cale ferată vor costa 310,647 de milioane de euro, bani ce vor veni din fondul de coeziune, de la bugetul de stat şi de la BEI.

JA-A.G.


Data: 14.01.2011 , Sursa: Adevarul de Arad
Acest articol a fost vizualizat de : 138 ori.

Cuvinte cheie: autostrazi Romania

tweet This! Distribuie   rss

Citeste si...


» Vizibilitatea pe autostrada A2 este redusă din cauza ceţii.

» Tronsoanele de autostrada Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva sunt o prioritate pentru 2011

» Planuri mari pentru autostradă

» După doi ani de lupte în instanţă, contractul pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din Brăila a fost, în sfârşit, atribuit

Cum au râs miniştrii de „bibilicile” lui Botiş. PLUS - Cearta pe autostrada care nu se mai termină

» Arhitectul-şef al Capitalei se dezice de Pasajul Basarab

Miniştrii Transporturilor şi Culturii s-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii ...

» Pasaj decorat cu 1,5 milioane de lei

Pasajul Lipscani devine Latin: Oprescu investeşte 440.000 de euro într-o frescă

Cluj: O femeie a murit lovită de bucăţi dintr-un pasaj de cale ferată care fusese izbit de ...
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulaþia rutierã pe Autostrada Soarelui, opritã temporar
infrastructura.haos:

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi dupã-amiazã, din cauza unui incendiu la o miriºte din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulaþia fiind deviatã spre DN 3, pe ambele sensuri, informeazã Centrul Infotrafic din cadrul Poliþiei Române. Potrivit

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
infrastructura.haos:

radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
infrastructura.haos:

Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Lutic:

in sfarsit se pare ca vor incepe lucrarile iar centura constanta cica va fi gata in data de 1 mai 2011

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
daniel28:

Nici macar nu s-a licitat. In derulare este doar invitatia la precalificare pt centura Constantei, la care documentatiile se depun pana pe 17.08.2007. Asa ca mai ai de asteptat.