Prima pagina    Forum

Pelerinajul autoritatilor la autostrada Bucuresti-Ploiesti, episodul 3: Daca constructorii vor sta cu piciorul pe acceleratie, vor primi banii


Premierul Emi Boc si Radu Berceanu, ministrul transporturilor, au fost prezenti la sfarsitul saptamanii trecute pentru a treia oara in ultimele trei luni intr-o vizita oficiala la santierul autostrazii Bucuresti-Ploiesti si la centura Capitalei, pentru a fi siguri ca pana in luna noiembrie vor putea vedea cat mai multi kilometri de autostrada finalizati.

Miza „taierii panglicilor"
Miza „taierii panglicilor" inainte de alegerile prezidentiale i-a determinat pe Boc si Berceanu sa inceapa un pelerinaj continuu la proiectele mari de autostrada, centuri ocolitoare si drumuri nationale, pentru ca doar asa pot motiva constructorii sa termine la timp lucrarile
.„Vom veni in fiecare luna sa verificam lucrarile", a raspuns Radu Berceanu, intrebat daca va continua sa verifice santierele si dupa alegerile europarlamentare. In acelasi timp, Boc s-a aratat multumit de evolutia lucrarilor la autostrada Bucuresti-Ploiesti, dupa ce constructorii l-au asigurat ca vor fi finalizati 30 km, din totalul de 62 km, pana la sfarsitul anului.
„Din fericire am constat in ultimele trei luni ca se lucreaza si suntem in grafic pentru a realiza cei 30 de kilometri pana la sfarsitul anului", a afirmat premierul.
Primul-ministru a reamintit care sunt prioritatile Guvernului pentru anul acesta: centura Cluj, centura Timisoarei, 30 km de la autostrada Bucuresti-Ploiesti, 42 km de la autostrada Transilvania, DN 7 (Sebes-Nadlac) sau centura Constantei, proiecte care sunt in stadii avansate de constructie.
„Vom incerca sa gasim o solutie ca investitiile de la buget programate pentru trimestrul patru sa le folosim in trimestrul trei, cand inca este vara si se poate lucra mai intens", explica Boc.
In plus, Ministerul Transporturilor a incheiat un memorandum de finantare cu BCR-Erste Bank si BRD pentru imprumuturi prin care vor fi platiti constructorii. Finantarile sunt pe termen scurt, iar ulterior, cand vin banii de la buget, vor fi returnati la banca.
Berceanu a adaugat ca va incerca, impreuna cu premierul Emil Boc si ministrul finantelor Gheorghe Pogea, sa fie mai „creativi", pentru a gasi si alte surse de finantare in afara de bugetul de stat. „Pentru Ministerul de Finante, unele lucruri sunt niste tabele si coloane. Probabil, trebuie sa chem o echipa cu Pogea sa vada la fata locului in ce se transforma liniile si coloanele", a spus Berceanu. Valoarea totala de investitie in tronsonul de autostrada Bucuresti-Ploiesti se ridica la circa 420 mil. euro, inclusiv TVA, iar pentru anul acesta au fost alocati de la Guvern circa 410 mil.lei (100 mil. euro), suma care cuprinde si datoriile inregistrate in 2008, de 18,5 mil. euro.
Cel mai frumos gazon si niste stalpi incurca soseaua de centura
Boc si Berceanu au vizitat si centura Capitalei, unde se deruleaza lucrari de largire la patru benzi. Reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri au dat asigurari ca pana in luna noiembrie vor fi gata 26 km ai centurii Bucurestiului, din zona de nord a orasului, iar intreaga linie ocolitoare, care are 71 km va fi realizata pana in 2011.
Astfel, portiunea dintre DN 7 (Chitila) - DN 1A (Mogosoaia) si DN 2 (Voluntari) va fi inaugurata in noiembrie, cu exceptia pasajelor aferente, care vor fi realizate anul viitor. Pe acest tronson lucreaza consortiul Alpine (Austria)-FCC Construction (Spania), firmele Aktor (Grecia) si Romstrade (Romania).
Lucrarile la centura Capitalei se lovesc in continuare de exproprieri, cel mai important punct fiind la Mogosoaia, unde urmeaza sa fie construit un pod. „Avem la Mogosoaia un litigiu cu o firma (Concelex - n.r.). Ne-au spus ca au cel mai frumos gazon din Bucuresti si ca nu doresc exproprierea", a afirmat Berceanu.
Ministrul a spus ca pe centura de nord a Bucurestiului exista „niste stalpi" ramasi pe mijlocul soselei, care insa nu impiedica lucrarile, pentru ca sunt „niste echipe de la firme specializate in relocari, care ii vor muta".
La randul sau, Boc i-a avertizat pe constructorii care lucreaza la extinderea centurii de nord a Capitalei ca nu vor primi fonduri daca nu vor derula lucrarile conform graficului si daca vor invoca diferite probleme pentru a depasi termenul de finalizare.
Boc a vizitat si in urma cu doua saptamani lucrarile la centura de nord a Capitalei, unde erau intarzieri si, de atunci, lucrarile au evoluat cu 8%, potrivit Companiei Nationale de Drumuri.

 
Data: 08.06.2009 , Sursa: Ziarul Financiar
Acest articol a fost vizualizat de : 698 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Bucuresti,Ploiesti,Brasov

Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 157 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri