Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Patru finalişti pentru autostrada Comarnic-Braşov


Oficiali ai Ministerului Transporturilor dau sigură calificarea firmelor Strabag, Colas, Vinci şi Bilfinger în a doua etapă a licitaţiei pentru construcţia tronsonului.
 
Comisia de Licitaţie din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va avea azi o ultimă şedinţă în care se aşteaptă definitivarea listei scurte, conţinând numele celor patru-cinci firme calificate pentru a doua etapă a licitaţiei de concesiune a autostrăzii Comarnic-Braşov
.

Întrunirea comisiei este condiţionată de prezenţa în România a secretarului de stat Septimiu Buzaşu, şef al comisiei de licitaţie. Oficiali ai Ministerului Transporturilor afirmă că secretarul de stat are planificată de azi o vizită de zece zile în Germania.

Dorin Debucean, director general al CNADNR, afirmă că sunt luate în calcul mai multe liste de câştigători. „Sunt două-trei liste care ţin cont de experienţă, de personalul firmelor. Luni am putea lua o decizie finală“, spune acesta. Potrivit procedurii din documentaţia de licitaţie, nu poate exista decât o singură listă, anume cea elaborată pe baza punctajului întrunit de participanţi la partea tehnică a ofertei.

Surse oficiale apropiate licitaţiei afirmă că CNADNR a calificat patru asocieri. Acestea sunt consorţiile Strabag-Egis-Eurovia, Colas-Bouygues-DTP-Meridiam, Vinci-Aktor şi Bilfinger Berger-Porr. Participanţi la licitaţie care citează oficiali ai comisiei confirmă lista, dar adaugă acesteia şi asocierea italiană Impregilo-Itinera. Asocierile Mochlos-Danya (Grecia), Swietelsky-Eurocontruct Trading 98-Delta ACM (Austria-România), Brisa-Estradas de Portugal-Mota Engil-Soares da Costa-Mondeadriano (Portugalia), J&P Avax-Athena (Grecia), Eiffage-Vegyepszer (Franţa-Ungaria), FCC-Alpine-Astaldi (Spania-Austria-Italia) şi Ashtrom-Shapir (Israel) au fost descalificate.

Acuzele de amatorism la adresa CNADNR în organizarea licitaţiei pentru un proiect de două miliarde de euro nu lipsesc. Deşi etapa de precalificare durează de şase luni, CNADNR a dat participanţilor doar cinci zile să prezinte documente necesare în vederea calificării. Acestea trebuiau mai întâi obţinute din ţara de origine a firmelor, apoi traduse şi legalizate în România. Într-o astfel de notă, aflată în posesia ziarului Cotidianul, CNADNR cere pe 11 iunie participanţilor să prezinte până în 16 iunie mai multe certificate constatatoare.

Multe acte trebuiau mai întâi traduse în engleză din limba de origine şi de abia apoi în română. „Am avut sentimentul că nu se caută atât ceea ce avem, cât se scotoceşte după ceea ce nu avem. Este o licitaţie bazată pe traduceri, nu pe performanţele participanţilor“, spune reprezentantul unui consorţiu cu o cifră de afaceri de peste opt miliarde de euro în domeniul concesiunii şi construcţiei de şosele.

Pentru cele 19 criterii care stau la baza ofertei tehnice şi a punctajului în funcţie de care se selectează firmele calificate în faza a doua, CNADNR nu a stabilit o grilă exactă de acordare a punctelor, ci doar un minim şi un maxim de puncte ce pot fi obţinute. „Caietul de sarcini a fost elaborat de fosta conducere a CNADNR“, justifică Dorin Debucean, director general al companiei.

Acesta nu poate preciza dacă CNADNR va răspunde pozitiv solicitărilor venite din partea descalificaţilor, de a vedea personal modul în care concurenţii lor au întrunit punctajul. Unele firme au avut probleme cu CV-urile personalului şi au apărut chiar presiuni la nivel înalt pentru acceptarea dosarelor, spun surse oficiale apropiate licitaţiei.

Tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov va avea o lungime de 58 de kilometri, 57 de poduri, pasaje, viaducte şi tunele. Autostrada va fi dată în concesiune pe 30 de ani, iar constructorul îşi va recupera valoarea investiţiei fie din taxa de autostradă, dacă Guvernul va decide plata unei taxe, fie din alocaţii de la bugetul de stat, în cazul în care circulaţia pe viitoarea autostradă A3 nu va fi taxată.

Autostrada va urmări traseul DN1 până la Predeal, de unde se va îndrepta spre vest pe direcţia DN73A, spre Râşnov şi Codlea.
Data: 22.06.2008 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 568 ori.
Cuvinte cheie: Autostrada bucuresti Brasov, tronsonul Comarnic, Brasov

 1-20din 129 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
asa e... sincer, eu limta sub 100 nu am vazut pe autostrazi in afara. Ca tot vorbeam mai devreme de autostrada spre Sofia. Aceasta se numeste 'Autostrada Hemus' sau autostrada A2. Face parte si ea, din Coridorul IV pan-european. In zona muntoasa cuprinsa intre Botevgrad si Sofia sunt construite mai multe viaducte si tunele. Dintre acestea Viaductul Bebresh este cel mai mare. Viaductul a fost finalizat in 1985, are 720 m lungime si se ridica la o inaltime de 120 m, fiind considerat cel mai inalt pod din Muntii Balkani. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
...si totusi...se practica si la altii. Iat-a o imagine de pe o autostrada din Italia. Se poate vedea limita de viteza la 80, precum si curbura drumului. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri