Prima pagina    Forum twitter rss

Pasajul Unirii, in reparatii la patru luni de la reabilitare


Pasajele Unirii şi Victoriei, proaspăt renovate, intră în reparaţii deoarece tencuiala le-a fost distrusă de şoferii neatenţi. Autorităţile vor limita viteza de deplasare prin pasaje, iar la Unirii vor fi montate camere pentru a surprinde şoferii care-şi izbesc maşinile de parapeţi şi apoi îşi pierd urma.

După patru luni de la finalizarea lucrărilor de reabilitare, Pasajul Unirii intră în reparaţii
. In aceasta seara, intre orele 23.00 si 5.00, soferii sunt sfatuiti sa reduca viteza prin pasaj deoarece vor fi anumite restrictii pentru efectuarea lucrarilor. La mai putin de doua luni dupa deschiderea pasajului, placile de marmura erau desprinse deja de peretii laterali, iar placutele reflectorizante amplasate pe stalpii de separare a sensurilor de mers, aproape distruse.

„Se circula cu viteza foarte mare si de aceea se produc accidente violente care distrug granitul si tabla. Din cauza asta, pasajul arata de parca n-ar fi fost renovat niciodata", explica directorul Administratiei Strazilor, Alina Roman.

Daunele vor fi recuperate de la soferi

Potrivit acesteia, in cele patru luni de la deschidere, in pasaj au avut loc aproximativ cinci accidente, iar la doua nu se cunoaste autorul.

„Intentionam sa impunem niste restrictii de viteza si sa montam camere de filmat in interiorul pasajului pentru ca unii soferi produc accidente si nu mai merg la politie sa le declare. Avem nevoie de cunoasterea celor care produc pagubele pentru a recupera, in instanta, cheltuielile cu reparatiile", mai spune Roman.

Pasajul se afla timp de doi ani in garantie, asa ca lucrarile sunt suportate de catre firma care s-a ocupat si de reabilitare,
Drum Art.

Se pregateste Victoriei

Aceeasi situatie se regaseste si la Pasajul Victoriei, inaugurat de edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, in urma cu o saptamana. O masina s-a oprit deja in pilonul care separa cele doua sensuri de mers, distrugandu-l. Reparatiile de aici vor fi efectuate de catre aceeasi firma, Drum Art. „Nu stim cand vom incepe lucrarile de reparatii pentru ca trebuie facuta comanda de materiale", explica Alina Roman.
Data: 21.01.2010 , Sursa: Adevarul
Acest articol a fost vizualizat de : 113 ori.

Cuvinte cheie: pasajul Victoriei,Bucuresti

tweet This! rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 314 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri