Pasajul Lipscani devine Latin: Oprescu investeşte 440.000 de euro într-o frescă


Pasajul Lipscani devine Latin: Oprescu investeşte 440.000 de euro într-o frescă
.000 de euro într-o frescă

Primăria Capitalei va amenaja plastic Pasajului Latin cu 440.000 de euro. Pasajul face legătura între Strada Lipscani şi Piaţa Sfântul Gheorghe şi urmează să fie amenajat prin amplasarea unor machetele care vor fi realizate la scara unu pe unu de artistul plastic Adriana Valentina Ivan. La cele trei intrări în pasaj vor fi amplasate efigii de 1,3 metri care-i va reprezenta în bronz pe împăratul Traian şi regele Decebal, hărţii şi bazoreliefuri.

Reliefuri decorative de 1,3 metri şi hărţi întinse pe 20 de metri

Astfel, la intrarea dinspre Lipscani va fi amplasată harta Imperiului roman în timpul împăratului Traian . Harta va avea o suprafaţă totală de 24 de metri şi va fi modelată în relief. La intrarea din direcţia Biserica Sfântul Gheorghe Nou se vor amplasa două reliefuri decorative reprezentând harta Bucureştiului în vremea lui Constantin Brâncoveanu şi harta Ţărilor Române în aceeaşi perioada. Acestea vor avea o suprafaţă de aproximativ 20 de metri. Pentru amenajarea plastică a intrării în Pasajul Latin din direcţia Piaţa Unirii se vor folosi două reliefuri decorative reprezentând portretul împăratului Traian şi al regelui Decebal. Acestea vor fi executate din bronz şi vor avea o înalţime de 1,3 metri. Pe laturile interioare ale pasajului vor fi amplasate două firize decorative cu zece reproduceri ale basoreliefurilor sculptate pe Columna lui Traian. Investiţia în amenajarea plastică a Pasajului Latin este necesară în urma amplasării monumentului Lupoaicei în imediata vecinătate a pasajului.

Directorul DAMPT, Radu Negrei: "Proiectul stă de mulţi ani în sertar"

Directorul Direcţiei Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, Negrei Radu a declarat pentru gândul că investiţia se poate realiza până la sfârşitul acestui an. "Înregul pasaj poate fi terminat până la sfârşitul anului doar dacă bugetul ne permite. Dacă vom avea bani o să terminăm, dacă nu, se amână. O altă condiţie ar fi ca Primăria sectorului 3, care este administratorul pasajului, să desfinţeze toate buticurile şi să facă curăţenie în pasaj. Deocamdată avem doar promisiuni". Acesta ne-a mai precizat că proiectul de amenajare plastică a Pasajului Latin stă de mulţi ani în sertar şi a fost discutat cu istorici de marcă şi arhitecţi. "Ideea de a reamenja pasajul a fost după reamplasarea statuii Lupoaicei când primarul general a zis că trebuie să gândim o zonă care să facă legătura cu monumentul simbol al latinităţii". Pasajul este cunoscut sub numele de Pasajul Lipscani şi îşi va schimba numele în Pasajul Latin după ce va fi amenajat plastic.

Citeste primul stirile care conteaza, direct de pe telefonul tau mobil! m.gandul.info


Data: 12.01.2011 , Sursa: gandul.info
Acest articol a fost vizualizat de : 120 ori.

Cuvinte cheie: drumuri Romania,finantare

tweet This! Distribuie   rss

Citeste si...


» Vizibilitatea pe autostrada A2 este redusă din cauza ceţii.

» Tronsoanele de autostrada Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva sunt o prioritate pentru 2011

» Planuri mari pentru autostradă

» După doi ani de lupte în instanţă, contractul pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din Brăila a fost, în sfârşit, atribuit

Cum au râs miniştrii de „bibilicile” lui Botiş. PLUS - Cearta pe autostrada care nu se mai termină

» Arhitectul-şef al Capitalei se dezice de Pasajul Basarab

Miniştrii Transporturilor şi Culturii s-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii ...

» Pasaj decorat cu 1,5 milioane de lei

Pasajul Lipscani devine Latin: Oprescu investeşte 440.000 de euro într-o frescă

Cluj: O femeie a murit lovită de bucăţi dintr-un pasaj de cale ferată care fusese izbit de ...
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulaþia rutierã pe Autostrada Soarelui, opritã temporar
infrastructura.haos:

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi dupã-amiazã, din cauza unui incendiu la o miriºte din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulaþia fiind deviatã spre DN 3, pe ambele sensuri, informeazã Centrul Infotrafic din cadrul Poliþiei Române. Potrivit

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
infrastructura.haos:

radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
infrastructura.haos:

Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Lutic:

in sfarsit se pare ca vor incepe lucrarile iar centura constanta cica va fi gata in data de 1 mai 2011

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
daniel28:

Nici macar nu s-a licitat. In derulare este doar invitatia la precalificare pt centura Constantei, la care documentatiile se depun pana pe 17.08.2007. Asa ca mai ai de asteptat.