Pasaj decorat cu 1,5 milioane de lei


Artista Adriana Valentina Ivan a primit din partea Primăriei Capitalei suma de 1,5 milioane de lei ca să realizeze machete pentru amenajarea plastică a Pasajului Latin, care face legătura dintre Piaţa Sfântul Gheorghe şi strada Lipscani.

Machetele constau în diferite reliefuri care reprezintă ţara noastră în diferite perioade istorice. Adriana Valentina Ivan trebuie să realizeze machete pentru amenajarea Pasajului Latin.

taguri pasaj redecorat Lipscani Sf Gheorghe

Ele se numesc „Relief decorativ reprezentând harta Imperiului Roman în timpul împăratului Traian“, „Relief decorativ reprezentând harta Daciei în timpul împăratului Traian“, „Relief decorativ reprezentând harta Bucureştiului în timpul domnitorului Constantin Brâncoveanu“,

„Relief decorativ reprezentând harta Ţărilor Române în timpul domnitorului Constantin Brâncoveanu“, „Relief decorativ reprezentând Km O“, „Relief decorativ reprezentând Sf

. Gheorghe Nou“, „Relief decorativ reprezentând portretul Împăratului Traia“, „Relief decorativ reprezentând portretul Regelui Decebal“ şi „2 frize decorative cu câte 10 reproduceri ale basoreliefurilor sculptate pe Columna lui Traian, una pentru fiecare latură (perete) a pasajului“.


Data: 12.01.2011 , Sursa: Adevarul
Acest articol a fost vizualizat de : 56 ori.

Cuvinte cheie: drumuri Romania,finantare

tweet This! Distribuie   rss

Citeste si...


» Vizibilitatea pe autostrada A2 este redusă din cauza ceţii.

» Tronsoanele de autostrada Timisoara-Lugoj si Lugoj-Deva sunt o prioritate pentru 2011

» Planuri mari pentru autostradă

» După doi ani de lupte în instanţă, contractul pentru reabilitarea Bulevardului Dorobanţilor din Brăila a fost, în sfârşit, atribuit

Cum au râs miniştrii de „bibilicile” lui Botiş. PLUS - Cearta pe autostrada care nu se mai termină

» Arhitectul-şef al Capitalei se dezice de Pasajul Basarab

Miniştrii Transporturilor şi Culturii s-au contrat în Guvern pe tema Autostrăzii ...

» Pasaj decorat cu 1,5 milioane de lei

Pasajul Lipscani devine Latin: Oprescu investeşte 440.000 de euro într-o frescă

Cluj: O femeie a murit lovită de bucăţi dintr-un pasaj de cale ferată care fusese izbit de ...
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Soarelui ->Circulaþia rutierã pe Autostrada Soarelui, opritã temporar
infrastructura.haos:

Traficul rutier pe Autostrada Soarelui A2 a fost oprit temporar, astazi dupã-amiazã, din cauza unui incendiu la o miriºte din apropierea A2, în dreptul kilometrului 121, circulaþia fiind deviatã spre DN 3, pe ambele sensuri, informeazã Centrul Infotrafic din cadrul Poliþiei Române. Potrivit

Autostrada Soarelui ->Autostrada Soarelui
infrastructura.haos:

radare fixe nu sunt pe A2. Este posibil insa sa fie radare mobile. Acestea filmeaza autovehiculele aflate in miscare, fara sa le opreasca. Este posibil ca asemenea radare sa fie folosite in acele loganuri neinsciptionate.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
infrastructura.haos:

Conform calendarului Autostradazii Cernavoda - Constanta, Semnarea contractului de "Proiectare si Constructie" ar trebui sa aiba loc la 28.02.2008 iar perioada de executie 15.03.2008 si 15.03.2010.

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
Lutic:

in sfarsit se pare ca vor incepe lucrarile iar centura constanta cica va fi gata in data de 1 mai 2011

Autostrada Soarelui ->BY-PASS CONSTANTA
daniel28:

Nici macar nu s-a licitat. In derulare este doar invitatia la precalificare pt centura Constantei, la care documentatiile se depun pana pe 17.08.2007. Asa ca mai ai de asteptat.