Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Orban promite cel mult 80 de kilometri de autostradă


orban,autostrazi Romania Ministerul Transporturilor nu va putea ţine pasul cu programele electorale ale partidelor privind infrastructura naţională. Anul viitor ar urma să fie finalizaţi cel mult 80 de kilometri de autostradă pe diferite tronsoane aflate în lucru, în condiţiile în care toate partidele promit construirea a cel puţin 200 de kilometri de drumuri anual
. În acest an, Transporturile, deşi au avut un buget de 500 milioane de euro, nu au deschis circulaţiei niciun kilometru de autostradă, însă au planuri mari pentru 2009: finalizarea a circa 30 de kilometri pe autostrada Bucureşti - Ploieşti şi a încă 30-40 de kilometri pe Autostrada Transilvania.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a dat ca sigură şi finalizarea lărgirii la patru benzi a centurii Ploieştiului.
 
Restanţele amână finalizarea

În total, Transporturile se pregătesc să taie panglica, în 2009, pe cel mult 80 de kilometri noi de drum. Nici aceste proiecte nu sunt însă sigure că vor avea asfalt la finalul lui 2009.

În ciuda declaraţiilor optimiste ale şefilor de la minister, americanii de la Bechtel ţin să le aducă aminte de fiecare dată că, potrivit contractului, cele două tronsoane pe care lucrează la autostrada Braşov-Borş trebuie finalizate nu mai devreme de 2010.

Şi la centura Ploieştiului, proiect care trebuie finalizat în noiembrie 2009, există semne de întrebare privind respectarea termenului. Surse din cadrul Companiei de Autostrăzi au declarat că finalizarea proiectului în toamna anului viitor este un termen cel puţin optimist, deoarece compania mai are de achitat către firma PA&CO restanţe în valoare de circa 10 milioane de euro.
 
În prezent se lucrează pe circa 180 de kilometri, pe tronsoanele Bucureşti - Moara Vlăsiei - Ploieşti, Câmpia Turzii - Gilău şi Suplacu de Barcău - Borş, din Autostrada Transilvania, centura Sibiului, centura Constanţei şi centura Ploieştiului.

AMÂNARE

Comarnic - Braşov, la semnat în primăvară

Tot pe anul viitor a lăsat Orban şi semnarea contractului pentru primul parteneriat public-privat privind construcţia de autostrăzi, tronsonul Comarnic - Braşov. Cele patru consorţii selectate îşi vor depune ofertele finale până pe 15 decembrie, parafarea contractului având loc până în luna martie a anului viitor. Până în luna iulie trebuie semnate şi principalele contracte pentru coridorul IV paneuropean Nădlac - Constanţa, care are deja în lucru 37 de kilometri şi alţi 130 de kilometri în faza de licitaţie sau semnare a contractelor.
Data: 17.11.2008 , Sursa: Evenimentul Zilei
Acest articol a fost vizualizat de : 488 ori.
Cuvinte cheie: Orban,autostrazi,Romania

 1-20din 206 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
infrastructura.haos
Traficul a devenit un cosmar pentru fiecare sofer. Fie ca este in Bucuresti, Timisoara, Cluj sau orice alt oras mai mare din Romania. Infrastructura rutiera gandita in urma cu cativa zeci de ani a ramas nemodificata in timp ce numarul autovehiculelor creste continu si intr-un ritm tot mai alert. Orasele sunt sufocate e masini in orele de varf, oamenii devin tot mai nervosi, fie ca circuli cu masina personala sau cu autobuzul. Mai grav este ca si locurile de parcare sunt pe termiate. Devine tot mai greu sa gasesti un loc de parcare mai ales in aceasta perioada in care a inceput goana dupa cadouri. Intr-o luna cand orice iesire din casa ar trebui sa fie un motiv de fericire, se transforma intr-o aventura urbana. Un moderator de la Antena spunea intr- seara ca a facut 3 ore de casa pana la lucru, echivalentul unui zbor cu avionul de la Bucuresti la Londra. Oare pana cand?

Bucuresti ->Centura de Nord
Utilizator:
infrastructura.haos
Au inceput lucrarile la centura de nord a capitalei. Lucrarile ar trebui sa finalizate in doi ani. Lucrarile presupun largirea la 2 benzi pe sens. Este binevenita aceasta lucrare, insa cred ca era nevoie de mai mult de doua benzi pe sens, avand in vedere traficul in continua crestere si mai ales ca se va mai adauga o autostrada (cea spre Brasov).

Bucuresti ->KM 0
Utilizator:
most
Am circulat si eu pe acea sosea din Moldova acum 3 ani si am ramas cu o buna impresie. Am plecat de la Bucuresti spre Urziceni si apoi spre Bacau. Ce mi-a placut a fost ca, desi era prevazuta in acelasi stil cu Bucuresti-Urziceni, adica cu doua benzi de circulatie si doua de refugiu (folosite si alea de multi pentru deplasare), pe multe portiuni a fost realizata cu patru benzi normale. Poate ca fondurile nu le permiteau, dar au faut ce trebuie. Chiar si pe portiunile mai inguste, podetele sunt realizate la dimensiune normala care sa permita dezvoltarea ulterioara fara complicatii. Prevazatori baietii! Decat combinatii penibile ca intre Bucuresti si Urziceni, mai bine asa. Acolo, pe langa Adjud parca, am intalnit prima statie de benzna din Romania (asa cum am vazut in strainatate) compusa din doua parti identice, plasata fiecare pe un sens. Cu restaurante, parcari, dotari moderne si o curatenie destul de neobisnuita la vremea aceea pentru o benzinarie. Soseaua asta imi aduce aminte d


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri