Prima pagina    Forum Adauga legatura la: Yahoo Adauga legatura la: Google Adauga legatura la: Power Oldie Adauga legatura la: Digg Adauga legatura la: Del.icio.us Adauga legatura la: Reddit Adauga legatura la: Jumptags Adauga legatura la: Netscape Adauga legatura la: Blinklist Adauga legatura la: Diigo


Orban isi face imagine pe autostrada


Ministrul Transporturilor a ieşit din concediu pentru a anunţa începerea lucrărilor la Bucureşti-Moara Vlăsiei. Lucrările sunt întârziate cu un an şi din cauza acestuia.
 
Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a anunţat ieri că firma Pizzarotti, selectată în aprilie 2007 pentru construirea a 19 kilometri de autostradă între Bucureşti şi Moara Vlăsiei, a primit ordinul de începere a construcţiei

. Termenul, spune directorul de comunicare al companiei, Ştefan Szobotka, va fi 2010, corespunzător unui termen de 18 luni pe care constructorul îl are la dispoziţie. Adăugat celor 12 luni scurse de la desemnarea câştigătorului, rezultă că pentru realizarea celor 20 de kilometri ne sunt necesari doi ani şi jumătate.

Întârzierea lucrărilor este cauzată de „operaţiunile foarte dificile“ presupuse, a declarat ieri ministrul Orban la Realitatea TV.

„Contractul a fost semnat în mai anul trecut şi au fost necesare mai multe operaţiuni, cum ar fi adoptarea planurilor de urbanism, operaţiunile de expropriere, care sunt extrem de dificile. Operaţiunile de proiectare sunt la fel dificile“, a spus ieri ministrul. Proaspăt instalat la Ministerul Transporturilor, Ludovic Orban a aflat în luna aprilie a anului trecut din presă care va fi constructorul, licitaţia fiind derulată sub predecesorul său, Radu Berceanu.

Durata mare scursă până când a fost dat ordinul constructorului este explicabilă prin legislaţia complicată aplicabilă la obţinerea diferitor avize, cum sunt cele de mediu, de descărcare de sarcini arheologice sau de mutare a utilităţilor. Un proiect care va simplifica aceste proceduri este în dezbaterea Parlamentului, a mai spus Orban.

Oficiali ai companiei de autostrăzi susţin totuşi că proiectul ar fi în grafic. Anul trecut, fostul director general al companiei, Mihai Grecu, a spus că lucrările urmau să înceapă în vara anului 2007, însă ulterior a revenit asupra declaraţiilor sale. „Prin contract am stabilit ca Pizzarotti&Tirrena să facă proiectarea şi execuţia tronsonului Bucureşti-Moara Vlăsiei.

Firma italiană nu are însă o atitudine că ar vrea să facă această lucrare. Nici nu au finalizat proiectarea şi nici nu şi-au făcut organizarea de şantier. Este un an pierdut pentru proiect, astfel încât în 2008 vor începe lucrările“, a declarat atunci Mihai Grecu.

Ministrul Orban spune că nu îşi face campanie electorală din anunţul privitor la începerea lucrărilor. „Dacă aş fi vrut să mă asociez cu începerea lucrărilor mă duceam pe teren. Am intrat în concediu în ultimele două săptămâni, dar faptul că nu sunt la minister nu înseamnă că nu urmăresc toate companiile din subordine“, a declarat ieri acesta.

De la instalarea lui Orban în funcţie, compania de autostrăzi subordonată a finalizat doar o singură licitaţie pentru construirea unei autostrăzi, anume cea pentru autostrada de centură a municipiului Constanţa. Autostrada de pe Coridorul IV de transport paneuropean, Piteşti-Rm. Vâlcea-Sibiu-Timişoara, este de asemenea foarte întârziată, iar alte licitaţii precum cele pentru tronsoanele de autostradă Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa sunt în aşteptare, deşi au demarat anul trecut responsabilităţi care revin tuturor miniştrilor de până acum. Autostrada Bucureşti-Moara Vlăsiei va avea trei benzi pe sens, va fi iluminată integral, respectând standardul de autostradă urbană.

Data: 26.05.2008 , Sursa: Cotidianul
Acest articol a fost vizualizat de : 774 ori.
Cuvinte cheie: autostrada Bucuresti Ploiesti Brasov

 1-20din 129 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
asa e... sincer, eu limta sub 100 nu am vazut pe autostrazi in afara. Ca tot vorbeam mai devreme de autostrada spre Sofia. Aceasta se numeste 'Autostrada Hemus' sau autostrada A2. Face parte si ea, din Coridorul IV pan-european. In zona muntoasa cuprinsa intre Botevgrad si Sofia sunt construite mai multe viaducte si tunele. Dintre acestea Viaductul Bebresh este cel mai mare. Viaductul a fost finalizat in 1985, are 720 m lungime si se ridica la o inaltime de 120 m, fiind considerat cel mai inalt pod din Muntii Balkani. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
...si totusi...se practica si la altii. Iat-a o imagine de pe o autostrada din Italia. Se poate vedea limita de viteza la 80, precum si curbura drumului. Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri