Prima pagina    Forum twitter rss

Oprescu muta <> in Izvor si da drumul pe tronsoane lucrarilor la autostrada suspendata. Taxele pe parcare se platesc pe stil vechi


De cum se topeşte zăpada, în Piaţa Universităţii, în locul cunoscut de bucureşteni ca "La coada calului" (după statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul) va apărea prima organizare de şantierPe terenul din spatele statuilor de la Universitate, municipalitatea intenţionează să construiască prima parcare subterană. Până atunci însă primarul general al Capitalei are o nouă problemă: să mute cele trei statui.

"Parcajul subteran de la Universitate are o mică problemă, în sensul că m-au pus să mult cele trei statui pentru o perioadă de timp
. Nu am de gand sa fug cu ele decat in parc. Am sa le pun in parc la Izvor. Ma sfatuia unul sa le depozitez. Astia au innebunit, astea nu sunt statui de depozitat. Dupa ce se termina lucrarile le aduc la loc", ne-a declarat Sorin Oprescu. Zona va fi decopertata partial si niciun copac nu va fi taiat. Accesul in viitorul parcaj se va face din zona Bisericii Ruse.

Pasajul de la Casa Presei, ceva mai ieftin

Probleme pare sa aiba primarul general si cu viitorul pasaj de la Casa Presei . Acesta a fost introdus pe ordinea de zi a sedintei CGMB dupa ce Primaria nu a primit aprobarea. "In forma in care a fost facut studiul de fezabilitate nu am primit aprobare pentru ca Kiselefful este monument istoric. Am reluat si spre suprinderea noastra am ajuns de la 27 milioane de RON la 25 de milioane de RON, intr-o forma aceptabila si pentru respectul pentru monument", a explicat Sorin Oprescu. Pasajul de la Casa Presei va fi mai lung si nu se va mai deschide prin mijlocul Bulevardului Kiseleff, ci prin laterale. Oprescu a promis ca in cel mai scurt timp studiul de fezabiliatea pentru autostrada suspendata va fi supus votului consilierilor municipali. Deocamdata, primarul general cauta investitori. "Nu mai departe de astazi, la ora 11, am avut intalnire cu mai multe societati din strainatate care doresc sa participle la acest aranjament si sa scutesc banii de la buget. Societatile interesate sunt din Grecia, Canada si America".

• Autostrada suspendata va fi executata pe tronsoane. Primul modul va avea 7 kilometri lungime iar constructia lui va incepe "de unde isi varsa masinile autostrada Ploiesti-Bucuresti si de acolo trece peste DN1 si se duce pana undeva in spatele Casei Presei, pana la Poligrafiei unde se uneste cu Jiului. De aici urmeaza al doilea modul care trece peste Chitila Triaj si peste Giulesti". Autostrada suspendata va avea 12 kilometri si se va opri la Lacul Morii, unde va face legatura cu autostrada A1.

• Si in privinta santierului deschis in Centrul Istoric, primarul Oprescu are o explicatie. "Am reziliat contractul cu firma SEDESA, mi-am platit incredintarea directa pentru ceea ce inseamna partea de Lipscani si s-a terminat si cu licitatia pentru consultant care incepe sa actioneze. Am declansat si licitatia pentru cele 10 strazi cat au mai ramas".

Taxa pe parcare revine pe stil vechi

Miercuri, la propunerea lui Oprescu consilierii muncipali au aprobat revenirea la vechea taxa de parcare din 2009. Acestia au mai hotarat ca primariile din cele sase sectoare ale Capitalei sa restituie bucurestenilor diferenta de bani.

Potrivit hotararii adopte ieri, pentru un loc intr-o parcare de resedinta, situata ultracentral, adica in zona A, proprietarul unei masini va trebui sa achite anual doar 76,65 de lei, fata de 164,25 lei cat s-a majorat de la 1 ianuarie 2010.
Data: 28.01.2010 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 183 ori.

Cuvinte cheie: autostrada suspendata,Bucuresti,Piata Universitatii

tweet This! rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 315 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri