Prima pagina    Forum twitter rss

Oprescu, nemultumit de modul in care se deszapezeste Capitala


Edilul general le-a cerut operatorilor să intervină cu mai multă promptitudine

Nemulţumit de felul în care s-a intervenit în noaptea de luni spre marţi pentru deszăpezirea Capitalei, primarul general al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, le-a cerut ieri operatorilor de salubrizare să intervină cu mai multă promptitudine pe arterele pe care circulă mijloacele RATB, cât şi pe cele cu obiective sociale (şcoli, spitale, instituţii publice) astfel încât să se poată circula în condiţii normale
.
"O multime de strazi si parcari nu sunt curatate in Bucuresti. Cine a castigat licitatiile pentru deszapezire sa puna mana sa faca treaba. Romprestul are o masina pe Aviatorilor. In rest nu am mai vazut nimic in sector, am luat-o de la Casa Presei pana la Primarie si nu am mai vazut nicio masina, poate ca sunt 66, dar eu nu le-am vazut. Eu ce fac? Stau sa ma zbat cum sa  sistematizam si cum curatam Calea Rahovei, ca nu se mai poate circula acolo si voi ne tratati cu spatele! Va rog foarte mult sa rezolvam si cu nebunia aia de masini care stau parcate acolo la piata pe Rahovei, e nebunie ce e acolo, nu se mai poate circula, mai fratilor, luati masuri, ca eu sa pot sa intru cu plugurile acolo", a spus Sorin Oprescu in cadrul Comandamentului de iarna, intrunit ieri dimineata la ora 7,00.

"Unii operatori s-au miscat foarte greu"

Edilul Capitalei a verificat pe tot parcursul noptii activitatea firmelor de deszapezire din toate sectoarele, semnaland o serie de  trasee cu probleme a caror rezolvare a cerut-o rapid. "Nu fac niciun fel de rabat. Ori mergem impreuna in echipa, ori nu facem nimic. Unii operatori s-au miscat greu, foarte greu", a declarat primarul la sfarsitul comandamentului.
Reprezentantii Directiei de Inspectie si Control General din cadrul Primariei Capitalei au continuat, pe tot parcursul zilei de ieri, actiunile de control privind respectarea prevederilor HCGMB nr 147/2005, care stabileste, printre altele, obligatia persoanelor fizice si juridice ca, pe timp de iarna, sa curete zapada depusa si gheata formata de pe trotuarele aferente imobilelor in care locuiesc sau in care isi desfasoara activitatea.

Drumurile blocate

Zapada a creat cele mai mari probleme in judetele Braila, Buzau, Calarasi,  dar si in Constanta. Din cauza viscolului, drumul national 22, intre Ramnicu Sarat si Braila, a fost inchis timp de cateva ore. Si pe DN 2A traficul rutier s-a desfasurat cu dificultate, intre Slobozia si Paltinis, la iesirea din Slobozia catre Urziceni, din cauza unui autotren incarcat cu fier vechi care s-a rasturnat din pricina zapezii, blocand o banda de circulatie. S-a circulat cu dificultate si pe drumul E85 din cauza zapezii, unde vizibilitatea a fost foarte mica. Ninsoare si viscol si in Baragan. Ieri dimineata, un autotren s-a rasturnat in zona ecluzei de la Cernavoda. Tirul, care a derapat la intrarea in Cernavoda, a dus la blocarea traficului. Aici coloana de masini depasea trei kilometri, ceea ce a ingreunat si interventia utilajelor de deszapezire.
Un alt tir derapat pe DN 22 C, la iesirea din localitatea Faclia, a blocat circulatia aproape jumatate de ora. Camionul incarcat cu sticle de vin si bere s-a oprit intr-un copac de pe marginea drumului, iar soferul ranit a ajuns la spital. Din cauza vremii, porturile maritime au fost inchise.
Programul de masuri si actiuni privind deszapezirea si combaterea poleiului din Capitala este executat de SC Compania Romprest Service, pentru sectorul 1; SC Supercom SA pentru sectorul 2, SC Rosal Grup SRL pentru sectorul 3; SC Rebu pentru sectorul 4, Administratia Domeniului Public din fiecare sector pentru toate sectoarele aferente; SC Urban pentru sectorul 6,  RATB, RADET, Metrorex, SC Luxten Lighting Company SA; SC Apa Nova Bucuresti, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Administratia Cimitirelor si Crematoriilor Umane.
Data: 20.01.2010 , Sursa: Curierul National
Acest articol a fost vizualizat de : 49 ori.

Cuvinte cheie: deszapezire,Romania,iarna,trafic

tweet This! rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 314 »
Ultimele discutii pe forum
Bucuresti ->Pasajul Basarab
Utilizator:
Marian Andrei
Vad ca pe aici nu este niciun topic de discutii despre acesta asa ca am deschis unul. Pasajul este construit de Astaldi si FCC in colaborare cu mai multe firme care sunt specializate pe lucrari (de ex Coifer pentru podul metalic Grozavesti si Martifer pentru podul hobanat). Lucrarile incepute in noiembrie 2006 ar fi trebuit sa fie gata in martie 2009 dar din cauza numeroaselor intarzieri cauzate de exproprieri si platile intarziate am ajuns in situatia in care suntem in ianuarie 2010 si mai sunt ceva luni pana la finalizare. Lucrarea este realizata in proportie de 70% si va fi incheiata in 2 etape - prima intre Vasile Milea/Grozavesti si IDM Basarab iar a doua este toata zona Basarab - Titulescul (podul hobanat). Pentru mai multe detalii pe forumul retelei metrouusor urmaresc zilnic evolutia lucrarilor in contact permanent cu constructorul http://forum.metrouusor.com/viewforum.php?f=26

Bucuresti ->Constantin si Elena
Utilizator:
absolutep0wer
La multi ani pentru toti cei cu numele Constantin si Elena !

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Marian Andrei
In sectorul 6 din toamna se tot monteaza parcari etajate de cate 24 locuri.

Bucuresti ->Rezolvarea traficulului
Utilizator:
hidroplasto
O solutie pentru fluidizarea traficulului ar fi pasarelele construite cu aparate de reazem de calitate folosindu-se normative germane EN1337 si nu cel romanesc.

Bucuresti ->Cum se circula in Bucuresti si nu numai
Utilizator:
Nebhotep
Videanu a venit acum cu o idee geniala! Sa ridice masinile parcate ilegal in Bucuresti. Sunt curios unde o sa le depoziteze pe toate :twisted: avand in vedere ca nu sunt suficiente locuri de parcare. In Bucuresti (si nu numai) nici sa vrei sa parchezi legal nu poti pentru ca nu ai unde.


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri