Prima pagina    Forum twitter rsswww.infrastructura.info

Suntem pe facebook

O nouă autostradă a morţii: Bucureşti-Ploieşti, mai şerpuită ca DN1


Puţinii kilometri de autostradă pe care România îi are la ora actuală, dar care fac sute de victime în accidente rutiere vor fi completaţi cu un tronson mai şerpuit decât un drum naţional. Viitoarea autostradă Bucureşti –Ploieşti este, cel puţin pe hartă, mai întortocheată şi mai lungă cu şapte kilometri decât actualul drum care face legătura între Capitală şi municipiul Ploieşti, cunoscută ca una dintre cele mai însângerate şosele ale României. DN1, din Bucureşti până la şoseaua de centură a Ploieştiului, măsoară puţin peste 53 de kilometri, iar autostrada va avea 62 de kilometri.

Traseul autostrăzii începe din strada Petricani din Bucureşti (km 0+000), cu aproximativ 1.200 metri înaintea intersecţiei cu calea ferată Bucureşti-Constanţa. Din punct de vedere administrativ, autostrada va începe din sectorul 2 al municipiului Bucureşti şi se continuă pe teritoriul judeţelor Ilfov şi Prahova. Autostrada va traversa lacul Pipera pe un pod şi va trece foarte aproape de groapa de gunoi din comuna Voluntari. Înainte de a se întâlni cu viitoarea autostradă de ocolire, aliniamentul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti va traversa teritoriile localităţilor Tunari şi Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov. Imediat după pădurea Vlăsiei, autostrada se va intersecta cu un drum judeţean ce face legătura între Gruia şi Lipia.


La Km 60+450, aceasta se va intersecta cu DN 1, unde va fi construită o intersecţie pentru a permite accesul la şi de la autostradă

. Un pasaj superior va fi construit pentru a traversa DN 1, aceasta necesitand demolarea Primariei Barcanesti si a aproximativ zece case care vor fi construite pe parcele de terenuri din apropiere, ca parte din proiect. Dupa ce trece DN 1, autostrada va avea o tendinta generala catre nord-vest. Va traversa un canal de deversare existent, capatul autostrazii fiind la km 61+800.

 De aici, autostrada va fi conectata, printr-un drum de legatura cu 4 benzi, cu DN 1, care va fi extins de la cele doua benzi existente la patru benzi. Lungimea totala a sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi de 61,8 km, la care se adauga 0,5 km drum de legatura cu DN 1, cu raze de curba cuprinse intre 800 metri si 6.000 metri. Viteza proiectata este de 100 kilometri pe ora pentru primii patru kilometri si de 120 kilometri pe ora pentru restul de 57,8 kilometri. Lungimea curbelor reprezinta 65% (40,17 kilometri) din totalul aliniamentului, in timp ce restul de 35% masoara 21,63 kilometri.


Lungimea totala a sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi de 61,8 km, cu raze de curba cuprinse intre 800 metri si 6.000 metri. Chiar si administratorii drumului isi iau niste masuri care sa-i exonereze de raspunderea pentru accidentele ce se vor produce. Viteza proiectata este de 100 km/ora pentru primii 4 km si de 120 km/ora pentru restul autostrazii, desi limita legala din Codul Rutier este de 130 km/ora.

Mihai Grecu, directorul general al Companiei de Autostrazi, recunoaste ca limitarile de viteza se datoreaza curbelor „mai stranse” de pe autostrada. „Este vorba de vitezele minime de proiectare pe care trebuie sa le asigure constructorul. Limitarea la 120 km pe ora este impusa de curbele orizontale mai stranse de pe autostrada, desfasurate pe o lungime de circa 650 m”, ne-a declarat Grecu.


Data: 13.07.2007 , Sursa: Gandul
Acest articol a fost vizualizat de : 3421 ori.

Cuvinte cheie: Autostrada Bucuresti-Brasov,Comarnic,Moara Vlasiei,centura,autostrazi

tweet This! Distribuie rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 181 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri