Prima pagina    Forum twitter rss

O afacere pe tiparul Bechtel, de peste 4 miliarde de euro


autostrada Comarnic Brasov Pretul unui kilometru din autostrada Comarnic-Brasov va ajunge la 80 de milioane de euro
Chiar daca au trecut mai bine de opt luni de la anuntarea constructorului tronsonului de autostrada Comarnic-Brasov, Guvernul Boc a semnat abia ieri contractul de constructie a celor 58 km de autostrada cu asocierea de firme Vinci-Aktor. Consortiul va construi tronsonul de autostrada din fonduri proprii, urmand ca statul sa achite ulterior, timp de 26 de ani, rate anuale cuprinse intre 180 si 300 milioane de euro de la buget
. Statul va cheltui cel putin 4,68 miliarde de euro, adica peste 80 milioane de euro pe kilometru, pentru tronsonul de autostrada Comarnic-Brasov.

Consortiul Vinci-Aktor va concesiona autostrada Comarnic-Brasov pentru 1,57 miliarde de euro, pret de constructie. Incepand din al cincilea an al concesiunii, pe o perioada de 26 de ani, statul plateste disponibilitate catre concesionar.
Negocierile dintre oficialii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii(MTI) si constructori privind incheierea contractului au intrat in impas din cauza din cauza unor clauze contractuale. Lucrarile de constructie a celor 58 km de autostrada ar trebui sa inceapa in vara acestui an, intregul tronson urmand sa fie finalizat in 2014. „Nu se stie daca vor incepe lucrarile la sfarsitul acestui an la cei 58 kilometri de autostrada. Asteptam proiectul tehnic de la constructori. Aproape o treime din cei 58 km de autostrada vor fi prin tunele si viaducte. Consortiul Vinci - Aktor trebuie sa proiecteze, sa finanteze si sa construiasca autostrada Comarnic - Brasov.  Pe o perioada de 30 de ani, constructorul celor 58 km de autostrada ai tronsonului, in schimbul unei taxe pe care utilizatorii o vor plati incepand din al cincilea an al concesiunii”, au declarat surse avizate.
Soferii vor plati, incepand din al cincilea an al concesiunii, dupa darea in folosinta a autostrazii Cormarnic-Brasov suma de 1,75 euro/osie/100 kilometri. Pentru un autoturism se va plati in primul an o taxa de doi euro.
Data: 17.01.2010 , Sursa: Gardianul
Acest articol a fost vizualizat de : 304 ori.

Cuvinte cheie: autostrada Comarnic,Brasov

tweet This! rss
Alte Stiri din aceeasi categorie

 1-20din 172 »
Ultimele discutii pe forum
Autostrada Bucuresti - Brasov ->Comarnic-Brasov
Utilizator:
Lutic
Cica in maxim 2 saptamani se semneaza contractul de concesiune pentru tronsonul Comarnic-Brasov, care face parte din Autostrada Bucuresti-Brasov! Oare chiar o fi adevarat?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
cristi
Viteza de proiectare a autostrazilor, in diferite tari (km/h): Tara - Ses - Deal - Munte Anglia - 112 - 96 - 80 Austria - 140 - 120 - 100 Belgia - 120 - 100 - 80 Elvetia - 120 - 100 - 80 Franta - 140 - 120 - 100 Italia - 120 - 100 - 80 Japonia - 120 - 100 - 80 S.U.A. - 112 - 96 - 80 ------------------------------- Romania - 120 - 100 - 80 P.S. Tari rank-urile :))

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Intersectie pe o autostrada din Italia(Napoli). Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Oare om vedea vreodata asa ceva si la noi?

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Utilizator:
infrastructura.haos
Ce ziceti de acest viaduct? Pe autostrada Ploiesti-Brasov se va circula și cu 80 km/oră
Asa da!

Autostrada Bucuresti - Brasov ->Autostrada de mica viteza
Utilizator:
infrastructura.haos
Stimați praticipanți la trafic. Compania națională de „autostrăzi” are plăcerea să vă aducă la cunoștință cea mai proastă veste din domeniul său de incompetență. A! Nu vă gândiți că ne-am adjudecat ultimul loc în lume la lipsa de șosele omenești. Cât timp vor mai exista triburile alea independente de la sud de Uganda, adică până n-o să moară toți în accidente de elefant, o să fim doar de râsul Albaniei. Deci: despre al’ceva e vorba în comunicat. E vorba despre datele tehnice ale autostrăzii de 1.500.000.000 de euroi înșirați pe 169 de kilometri, de la București la Brașov. Sărim peste amănuntele de interes turistic, gen „pe stânga - calea ferată, pe dreapta – localitatea Buda”. Doar e autostradă, ce dracu; din calea ăsteia trebuie să dispară toată bariera, gaborimea de circulație din colțul Sinăii și trecerea de pietoni (Comarnic, Bușteni, Predeal). Autostrada e făcută să te sui pe ea,


Prieteni, id-uri messenger | Masini modificate | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri