Prima pagina    Forum Adauga legatura la: YahooAdauga legatura la: GoogleAdauga legatura la: Power OldieAdauga legatura la: DiggAdauga legatura la: Del.icio.usAdauga legatura la: RedditAdauga legatura la: JumptagsAdauga legatura la: NetscapeAdauga legatura la: BlinklistAdauga legatura la: Diigo
Google

Noua versiune a taxei auto corespunde in totalitate cu cerintele Comisiei


taxa auto, taxa prima inmatriculareNoua varianta a taxei auto, discutata de guvern in prima lectura saptamana trecuta, corespunde in totalitate cu cerintele Comisiei Europene, a declarat comisarul pentru pentru taxe si uniune vamala, László Kovács, citat de Radio Romania Actualitati. Comisarul a estimat ca intr-o saptamana forul european va transmite Romaniei raspunsul referitor la taxa auto
.

In cazul in care raspunsul Comisiei va fi favorabil, procedura demarata impotriva Romaniei, in urma cu un an, va fi inchisa.

"Noua versiune a taxei auto, care este complet diferita comparativ cu primele trei, axata pe principiul emisiilor de dioxid de carbon ale masinilor, cred ca este foarte buna si inovatoare, as putea spune. Aceasta ultima versiune corespunde in totalitate cu cerintele Comisiei. In acest moment, expertii Comisiei examineaza noua lege. Evaluarea finala nu se afla inca pe masa mea, dar este o chestiune de zile si cred ca va voi putea oferi un raspuns complet intr-o saptamana", a afirmat Kovacs.

Guvernul a discutat, in prima lectura, pe 31 martie, noua varianta a taxei auto care include in formula de calcul emisiile poluante. Proiectul urmeaza sa fie dezbatut, joi, in cadrul unei audieri publice organizate de Advocacy Academy si de executiv.

In cazul in care Romania va primi o decizie favorabila a Comisiei Europene asupra noii variante a taxei, procedura de incalcare a tratatului ("infringement"), declansata la sfarsitul lunii martie 2007, va fi inchisa. Romania se afla in a doua etapa a acestei proceduri, potrivit deciziei Comisiei de la sfarsitul lunii noiembrie 2007. Cea de-a doua etapa a procedurii este cea premergatoare actionarii statului roman la Curtea Europeana de Justitie.

Comisia Europeana a demarat procedura considerand ca taxa de prima inmatriculare auto contravine Tratatului de Aderare si jurisprudentei Curtii Europene. Principalele neajunsuri ale legislatiei referitoare la taxa de inmatriculare auto, invocate de Comisia Europeana, sunt taxarea discriminatorie intre masinile la mana a doua vandute de cetatenii romani si cei din alte state membre UE, precum si faptul ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinilor in cazul celor foarte vechi.


 1-20din 99 »
Ultimele discutii pe forum
DN1 Bucuresti - Brasov ->sesizari si reclamatii
Utilizator:
ltc
http://www.cestrin.ro:8080/sesizari/default.aspx

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
Nebhotep
sper sa nu le treaca repede. Nu ar fi primul proiect care incepe in fortza si se incheie cu scandal.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Re: DN Sibiu - Brasov
Utilizator:
aby2700
Sper sa nu fie doar un elan de inceput, si sa o lase mai moale pe parcurs.situatia era asemanatoare. Foarte multe tronsoane in care se circula pe o singura banda. In iarna insa, se circula normal. Toate sectoarele unde s-au realizat escavatii erau asfaltate, semafoarele erau scoase. cred ca au lucrat bine pana acuma. Sa speram ca si rezultatul final sa fie la fel de bine.

DN1 Bucuresti - Brasov ->Despre Colas in presa
Utilizator:
infrastructura.haos
[i:e29b04bb68]Podul des vizitat de Basescu a inghitit 515 miliarde, fiind reparat de SC Constructii Feroviare Iasi – Grup Colas SA, lucrarea fiind contractata pe un an, desi legea prevede "de regula nu mai mult de o luna". Grupul francez Colas a preluat in urma cu cativa ani si SC SCREG Romania SRL, despre care presa buzoiana a scris ca exploata balastul din zona pilonilor podului, fapt ce ar fi afectat fundatiile acestuia. Excavarile de pietris au fost executate pe baza unui studiu intocmit de IPTANA mai sus mentionata. Francezii detin 51% din firma ieseana si nu este de mirare ca CNADNR i-a cadorisit, deoarece compania statului este asociata cu COLAS la Sorocam SRL din Bucuresti, alta abonata la banii publici, si care il are ca administrator chiar pe fostul director al companiei. Sorocam s-a ales in noiembrie 2004 cu un contract de 12 miliarde de lei, in urma unei licitatii organizate de Primaria Capitalei, pentru executarea unor lucrari de canalizare ape pluviale si

DN1 Bucuresti - Brasov ->DN1 Bucuresti - Brasov
Utilizator:
infrastructura.haos
In Romania functioneaza din 1998 si are peste 300 angajati. Cifra de afaceri la nivelul anului 2004 a fost in jur de 50 milioane euro. Firma a avut de-a lungul timpului, numeroase contracte cu CNADNR. Se pare chiar ca ar fi una din 'preferatele' ministrului Berceanu. Firma are la randul sau participatii la numeroase firme importante de constructii din Bucuresti, Iasi, Timisoara si Constanta.


Masini modificate | vanzari masini | Dacia Sandero
Bucuresti| Autostrada Soarelui| Coridorul IV| Autostrada Transilvania| Autostrada Bucuresti-Brasov| Autostrada Bucuresti-Pitesti| Centuri Ocolitoare| Drumuri express| Drumuri Nationale| Norme TEM| Reteaua de drumuri|
Impozite si taxe auto | Zone metropolitane | Statistici nationale| Statistici europene| linkuri